Iphone SE 2022

IMG_4265.jpeg

Uglavnom kupio sam skoro nov se 2022 tj se3 sa 64 gb mem i bg 85 za 5000 din. Telefon avion ima bionic 15 procesor koji će dobijati redovne apdejte do 2030 godine.

Pre neki dan sam instalirao ios 26.4 radi ko avion. Svima preporučujem da pređu na ovo a kineske telefone pobacaju svinjama.

Dodatna oprema je džabaka maskice 200 din kabl original, wifi punjač, bt zvučnik isto

1000019419.jpg

Bežični punjač za 2 sata napuni telefon a klasičan punjač na kabl za 1,5h. Brzi nemam on puni za 1h.

malo lagis za brzine ali nema veze ..navikli smo :D

zicno je oko sat ipo (ako koristis 20w a ti rece da nemas taj brzi znaci ide i sporije)
a taj telefon ima 7.5w bezicno punjenje sto znaci da mu treba oko 3 sata da se napuni

Ja sam platio moj pre 2 godine 100 evra ali bukvalno nov...baterija nije menjana nikad, isto maska i zastita na ekranu uz to i plus punjac, ali on nije bio original nego nov zamenski pa koristim moj stari original koji puni bez problema.

Meni je ovo prva kupovina ajfona i mogu reći da mi je bilo baš nezgodno da me neko ne prevari i još me ai ubeđuje da je telefon lažni android i slično. Ispade odlična kombinacija ja gledam sad da uzmem za sebe i rešim se ove kršomi bede.

moj poznanik je imao problem sa iphonom..

nesto mu se tokom rada zaglavio i kad je pokusavao da resi taj problem pojavila se cuvena iTunes sifra koju nije mogao da zaobidje..otisao je u applov servis i ladno su mu rekli da je telefon nemacki i da mora u nemacku da ide da bi ga otkljucali..
u pitanju je bio telefon koji je dobio od rodjaka koji su mu dali stari kad su kupili nov a oni zive i rade u nemackoj..

slican problem je moj drug imao sa tabletom koji je dobio iz amerika, tablet je pripadao njegovom bratu koji mu ga je dao jer je uzeo nov..na kraju je ipad morao da ide u ameriku na otkljucavanje.

tako da..budite oprezni kad kupujete polovne applove uredjaje..

Poslednja izmena:
Da ima amerika te fore sa prvim kupcem pa čim prođe malo vremena neće ni da pričaju sa drugim osobama. Sad skoro sam kod žene u kući našao ajfon 6 zaturen dobila od prijateljice telefon kao nov ali ne prima nijednu mrežu. Povuci potegni ispade jetel ali pošto je žena iz druge mreže prešla u jetel ne dozvoljava broj. Ja u jetel oni se prave blesavi. Srećom znao sam ime i prezime i broj telefona pa sam ja podneo zahtev za otključavanje i prihvatili su. Ali telefon na ios 12 pa je beskoristan msm mogu ja da nabudžim da rade aplikacije ali nije to to.

Ovo što su tvoji prijatelji "dobijali" su mdm telefoni i oni sa vraćanjem na fabrička podešavanja traže logovanje firme. Ovde rade bajpas i to košta a opet nemaš nikakvu privatnost sa takvim uređajima.

Ja sam uzeo potpuno čist telefon. Sve sam proverio a dosta toga može online free

Mislim da se ova tema nepotrebno komplikuje....u suštini je prilično jednostavna.
Dao sam svom AI drugaru, da to napise uz moje parametre, uz jutarnju kaficu 😉.

Postoje tri osnovne situacije:

1. Fabrčki otključani telefoni
To su iPhone uređaji kupljeni u radnji kao “unlocked”. Mogu da rade sa bilo kojom SIM karticom, u bilo kojoj zemlji. Tu nema nikakvih iznenađenja.

2. Telefoni kupljeni preko operatera
Ovi telefoni se najčešće otplaćuju kroz ugovor (obično 24 meseca, zajedno sa tarifnim planom). Po isteku ugovora, uređaj prelazi u vlasništvo korisnika i može da se otključa — ali to mora da uradi vlasnik, kontaktiranjem operatera.
Problem nastaje kada vlasnik proda telefon, a ne zatraži otključavanje, misleći da se to dešava automatski. Tada novi vlasnik može imati poteškoće.

3. Ukradeni telefoni (blacklist)
Ovo mogu biti uređaji iz obe prethodne kategorije. Ako ih vlasnik prijavi kao ukradene, telefon se softverski blokira i stavlja na tzv. blacklist, pa se ne može normalno koristiti.

Kako proveriti status telefona:
  • Da li je iPhone zaključan na operatera:
    Settings > General > About > Carrier Lock
    Ako piše “No SIM restrictions”, telefon je otključan.
  • Da li je telefon prijavljen kao ukraden:
    Proverava se preko IMEI broja na online servisima (npr. imei.org ili imeipro.info).
  • Gde pronaći IMEI:
    Settings > General > About (15-cifren broj)

Back