" IPAK STIGAO PUTINOV POZIV Vučić ide u Rusiju i Tursku na razgovore o Kosovu i ekono

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.538
Ipak ...!!!

Ni gospodin Putin nije "odoleo" ...



:think:



"IPAK STIGAO PUTINOV POZIV Vučić ide u Rusiju i Tursku na razgovore o Kosovu i ekonomiji


teyk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWmpnN01EQV8vN2I0NjNjYzJmMGM1OWVmY2I2MGIxZDE5MjY4MDY1ZWMuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u samo dva dana posetiće Tursku i Rusiju, a odnos sa Kosovom i unapređivanje ekonomskih odnosa trebalo bi da budu teme razgovora i u Ankari 7. i u Moskvi 8. ili 9. maja.

Vučić se poslednji put sa Putinom sreo prilikom trodnevne posete Rusiji, od 18. do 20. decembra, a ovo će biti drugi put kako putuje u Moskvu kao šef države. Tada je Putin rekao da će Rusija nastaviti podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije. Takođe, istakao je će po pitanju Kosova podržati svaku odluku koja će biti postignuta između Beograda i Prištine naglasivši da bi rešenje trebalo da se postigne poltičkim sredstvima u dijalogu dve strane i da bude u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN.

- Očekuje se da tema razgovora u Moskvi bude unapređenje ekonomske saradnje, ali i rešavanje odnosa sa Kosovom. Očekuje se da, kao i do sada Rusija, predsednik Rusije da podršku za pronalaženje najboljeg načina saradnje sa Prištinom - kaže izvor „Blica“.

Prošli put u delegaciji su bili šef diplomatije Ivica Dačić, ministar Nenad Popović, a očekuje se da će i ovaj put Popović bude u pratnji.

Govoreći o odnosu sa Rusijom, politički analitičari Dragomir Anđelković kaže za „Blic“ će put u Moskvu biti prilika za produbljivanje odnosa.

- To je odlična prilika da se potvrde i učvrste naši dosadašnji odnosi. Prošli put je Putin rekao da Srbija može da računa da Moskva bude deo dijaloga Beograda i Prištine, ako to zatraži. Ako bude prilike za duži razgovor, očekivano je da na stolu budu teme Kosovo i ekonomska saradnja - kaže Anđelković.

Očekuje se da ekonomija bude i tema susreta sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, najavljenim za 7. maj. Jer, podaci Ministarstva trgovine pokazuju da je trgovinska razmena između Srbije i Turske 2017. godine dostigla rekordan nivo i iznosila je 999 miliona evra. To je, prema zvaničnim podacima, 4,1 put više u odnosu na 2009. godinu, kada je počela primena Sporazuma o slobodnoj trgovini, a što je Tursku rangiralo na 12. mesto najvećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije. Od tad, srpski izvoz je porastao 8,5 puta, sa 32,1 milion evra, koliko je iznosio u 2009. godini, na 273,2 miliona evra u 2017. godini.

- Tema susreta s Erdoganom biće infrastrukturni projekti, nalaženje sredstva za izgradnju puta Sarajevo - Beograd, ali i projekti koji su započeti kada je Erdogan poslednji put bio u Beogradu, sredinom oktobra - kaže naš izvor.

Dodiku slava, ne ide u Moskvu
Spekulisalo se da li će predsednik Vučić dobiti poziv za inauguraciju Vladimira Putina 7. maja, a poziv za put u Moskvu je stigao i susret će biti upriličen 8. ili 9. maja, kako je „Blic“ pisao. U Moskvi se 9. maja obeležava 73 godine od pobede nad fašizmom. Poziv za inauguraciju dobio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ali je on rekao da neće prisustvovati ceremoniji „jer ima krsnu slavu”.

Sa:

https://www.blic.rs/vesti/politika/...siju-i-tursku-na-razgovore-o-kosovu-i/xgcr7v2


:think:

Ako je bilo "sumnjicavih i skepticnih" , sada vise nema razloga za tim ...

Pocetkom naredne nedelje su veoma vazna desavanja na Istoku ...
 
Je li tačno da Putin nikada nikoga ni ne zove

Путинова администрација нам укиде визе......па ко воли, нак' изволи........ВОлин се решио да обиђе своју "тету".....ко зна, злу не требало...
 
Poslednja izmena:
Путинова администрација нам укиде визе......па ко воли, нак' изволи........ВОлин се решио да обиђе своју "тету".....ко зна, злу не требало...

Ja bih isao pre u Rusiju nego u Kanadu. Samo nesto slabo povezani avioni sa Rusijom.
 
Ministar Popović na Putinovoj inauguraciji 7. maja

jEhk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTXpnN01EQV8vZTBlYTEwODM5ZmE0YmJjYzhjM2UwMWZjNjdjMjliY2QuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB
Foto: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj / Promo
Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović dobio je poziv i biće jedini zvanicnik Republike Srbije na inauguraciji izabranog predsednika Rusije Vladimira Putina, 7. maja u Moskvi, saznaje Tanjug.

U Popovicevom kabinetu su potvrdili Tanjugova saznanja i istakli da će ministar Popović prisustvovati inauguraciji u ponedeljak, 7. maja, u Kremlju.

*****************
Можда се у овој вести крије разлог због кога лезбос Брнабић напада јавно Ненада Поповића.
 
Sta ima sa Turcinom da govori o Kosovu.

U Turskoj se desavaju poplave, moguci su i zemljotresi, Erdogan treba da shvati a moguce i da je shvatio, mozda i nije, da treba da napravi radikalan zaokret, ili rez, u politici prema Kosovu koje je danas americko. Jer, Erdogan ne voli Ameriku. A Amerika ne voli Erdogana.

Ne voli ni Vucica, ali mora da izabere stranu, da izabere manje zlo za mlade Turke i mlade Turkinje, za nova, trenutna i prohujala pokolenja. Sto se ocekuje i od Vucica.

- - - - - - - - - -

Do velikog sukoba mora da dodje, sada nema nazad. Svesni su toga, imaju jos par godina da krivudaju ali krivudanju se sve vise steze obruc. Zato su visoki politicari sve cesce napeti i zajapureni.
 

Back
Top