Ipak se okreće

DušaOdČoveka

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
346
Život je niz ponavljanja istih radnji, istih rečenica, istih misli, sve dok ne poverujemo u njih i njima odredimo sebe, svoj život i svet...

U kojim dnevnim, nedeljnim, godišnjim ponavljanjima uživate? Koja čine da se osećate lepo i sigurno?

Kojih se gnušate?

Život je niz ponavljanja istih radnji, istih rečenica, istih misli, sve dok ne poverujemo u njih i njima odredimo sebe, svoj život i svet...

U kojim dnevnim, nedeljnim, godišnjim ponavljanjima uživate? Koja čine da se osećate lepo i sigurno?

Kojih se gnušate?

Гнушам се спремања кревета ујутру и увече. Умивања, прања зуба. Вожње лифтом.

Приметила сам да лакше подносим та принудна понављања ако зажмурим.

Понављање које волим - суботња шетња са мужем, одласци на ФЕСТ, олимпијаде и друга светска првенства...

Kojih se gnušate?

Sve se odvija u ciklusima, i na ličnom i na društvenom nivou.

Evo meni se vraćaju slike iz prošlosti kad su nacionalne razmirice otpočinjale na fudubalskim stadionima, a završavale na bojnom polju.

uživam kad me uvek, ali uvek, makar odustvovala dva minuta dok kupim hleb , na kapiji dočekaju dva repata stvorenja koja mi se toliko raduju da pomislim da će biti prvi bezrepi malinoi, pošto isti, tj repovi od onolikog mahanja mora da otpadnu...i ti iyrazi lica...čista sreća i obožavanje...
i dođe mi da prosto umrem od sreće svaki put kad ih vidim....

volim ujutru da pijem kafu :think:
pa ostalo je sve manje stabilno... volim neke stvari da radim gde se osecam da sam sama, da nema ometajucih faktora, ne znaci da nema ljudi okolo ali ono ko da me nema. sva sreca pa toga jos ima :D
volim i dnevno da odigram internet slagalicu
nisam aktivna nesto... tako ima jos ponesto al da ne strokavim : ) volela bih da sam nekako brza mentalno, bila bih valjda da nisam imala histericne momente
pa ima jos ponesto da... ali nekako mi se ne pise
e ne vredi ispravljam ovde mozda drugi put dodam :I

Poslednja izmena:
uzivam u gotovo svakodnevnom vadjenju veša iz mašine koji tako divno miriše na omekšivač....

iritira me što svakodnevno, a kad pada kiša i više puta dbevno moram da perem stepenice....
imam utisak ako jednog dana ne džogiram stepenice svet če da stane
a baš i ne uđivam u tome
ali još manje u blatnjavim stepenicama

Volim jutarnja buđenja,preko leta zatim sledi jutarnja šetnja po dvorištu,u pidžami.Odlazak na pijacu,na bazen.Volim da prostirem veš.

Ne gnušam se ničega,samo ne volim usisavanje,a u poslednje vreme ni ribanje podova.

uživam kad me uvek, ali uvek, makar odustvovala dva minuta dok kupim hleb , na kapiji dočekaju dva repata stvorenja koja mi se toliko raduju da pomislim da će biti prvi bezrepi malinoi, pošto isti, tj repovi od onolikog mahanja mora da otpadnu...i ti iyrazi lica...čista sreća i obožavanje...

razumem te:p

Kojih se gnušate?

gnušam se ranog ustajanja svako jutro, ne volim ovo radno vreme od pola osam.
uživam u svakom novom planiranju putovanja, gnušam se povratka u realnost. uživam u nedeljnim porodičnim ručkovima, novoj godini u spremanju paketića. :aha:

Volim pripreme za Slavu.
Volim pakovanja za putovanja.
Volim da kuvam.
Volim da se sminkam.
Volim da odem na fb ujutru cim ustanem.
Volim da ostanem budna do ujutru.
Volim da idem u nabavku.
Volim da posmatram ljude dok se dosadjujem u cekaonicama, postama, prevozu...

Ne volim farbanje kose.
Ne volim peglanje.
Ne volim novu godinu.
Ne volim rano ustajanje.
Ne volim vozove.
Ne volim vrucinu.
Ne volim kupovinu odece i obuce.

tvoj zivot.
ima svakakvih zivota kolega

- - - - - - - - - -

Volim pripreme za Slavu.
Volim pakovanja za putovanja.
Volim da kuvam.
Volim da se sminkam.
Volim da odem na fb ujutru cim ustanem.
Volim da ostanem budna do ujutru.
Volim da idem u nabavku.
Volim da posmatram ljude dok se dosadjujem u cekaonicama, postama, prevozu...

Ne volim farbanje kose.
Ne volim peglanje.
Ne volim novu godinu.
Ne volim rano ustajanje.
Ne volim vozove.
Ne volim vrucinu.
Ne volim kupovinu odece i obuce.

a glej ovu, upisuje se u spomenar na sred dablju dablju dablju..
like somebody gives a sh*t

ovo isto..
ne mogu da opisem kolicinu razmenjene srece

i sizim sto moram kad padne kisa da brisem ulazna vrata od blatnjavih sapa

Kojih se gnušate?

Uzivam u jutarnjoj kafi, pogotovo leti kada ustanem oko 5 dok jos grad spava i jedva neka kola prodju.
Uzivam da svoga sina svako vece poljubim za laku noc.
Uzivam da vikendom sa drugaricom idem na buvljak i site se ispricamo dok ceprkamo po starudijama.
Uzivam u nedelji posle podne/uvece kada nas cetiri (sada sve cesce tri:( ) odemo na kafu- nedeljni ritual.

Gnusam se poste, banke, redova... a mora se.
Gnusam se bacanja smeca pa gledam da drugome uvalim kesu kada krene iz stana.
Gnusam se usiljenog, pristojnosti radi odgovaranju na pitenja komsijama. Zasto ne moze da se svede samo na- dobar dan, dobar dan?
Ne volim ni da cistim cipele. U ostalim kucnim poslovima skoro pa uzivam.

Back