IP Adrese i Google

Mačkoni

Veoma poznat
Poruka
11.451
Zanima me ako je neko imao iskustvo da je koristio više Google naloga sa istog uređaja. Ja sam koristio 2 i nisam imao problema sa laptopa. E sad šta bi se desilo ako bih napravio još 5-6 naloga da pomognem mom prijatelju da mu popravim prosek ocena na Google Review-u? Nekoliko zlonamernih ljudi su ga ocrnili bez preke potrebe i sad bi mu dobro došlo da neko napiše pohvalu i da 5 zvezdica a ja sam dobar u duši ne bi me mrzelo da mu pomognem :)

Sad pitanje je da li Google može da skonta da sam to ja ako menjam IP adresu (na primer nakačim se na neki besplatan WiFi u kafiću) a da i dalje pišem sa istog uređaja? I da za svaki Google nalog korisitm drugu IP adresu. Da li VPN može to da mi reši? Ne bih voleo da me suspenduju bez potrebe.

Nemoj slučajno da pokušavaš da popraviš Google reviews na taj način, jer ne da ga nećeš popraviti nego ga još više možeš ukanaliti.

Znači nikakav nije problem da koristiš pet Google naloga sa jednog IP-ja, problem je ako probaš svih pet da upotrebiš za Google reviews. Imaju brutalno dobre algoritme i odmah kapiraju te stvari. Najbolje što može da se desi to je da ostave sve kao što je bilo a tebi da spuste validity rating ili čak potpuno da te banuju u smislu review-a. Inače, tek kreirani nalozi nemaju ama baš nikakvu težinu u finalnoj oceni.

Ako hoćeš da mu popraviš rejting, najbolje je da pitaš random ljude koji imaju dobar rejting (znači već su ostavljali reviews koji su pozitivno ocenjeni) da mu daju bolje ocene (ali da ne budu providni, jer i tekst se čita i AI gleda da li je bot-ovski tekst... ako jeste, odma ide u đubre i ne poboljšava ocenu)

Nemoj slučajno da pokušavaš da popraviš Google reviews na taj način, jer ne da ga nećeš popraviti nego ga još više možeš ukanaliti.

Znači nikakav nije problem da koristiš pet Google naloga sa jednog IP-ja, problem je ako probaš svih pet da upotrebiš za Google reviews. Imaju brutalno dobre algoritme i odmah kapiraju te stvari. Najbolje što može da se desi to je da ostave sve kao što je bilo a tebi da spuste validity rating ili čak potpuno da te banuju u smislu review-a. Inače, tek kreirani nalozi nemaju ama baš nikakvu težinu u finalnoj oceni.

Ako hoćeš da mu popraviš rejting, najbolje je da pitaš random ljude koji imaju dobar rejting (znači već su ostavljali reviews koji su pozitivno ocenjeni) da mu daju bolje ocene (ali da ne budu providni, jer i tekst se čita i AI gleda da li je bot-ovski tekst... ako jeste, odma ide u đubre i ne poboljšava ocenu)
Hvala na savetima, pretpostavljao sam da su jaki što se tiče kontrole pogotovo za sveže naloge bez mnogo review-ova.
Samo mi još napiši za VPN i različite IP adrese, da li tu on može isto da provali da sve potiče od istog čoveka?

Hvala na savetima, pretpostavljao sam da su jaki što se tiče kontrole pogotovo za sveže naloge bez mnogo review-ova.
Samo mi još napiši za VPN i različite IP adrese, da li tu on može isto da provali da sve potiče od istog čoveka?
Koriste tešku artiljeriju. Na primer ti si tih pet naloga napravio sve sa istog kompa iz Srbije, a sledeći login je iz Argentine posle 5 minuta... to je sasvim dovoljno da te flag-uju kao korisnika proxyja.

Drugo, frekvencija review-a je problem. Ako je tvoj drug dobio ukupno sedam reviewev-a za 3 meseca, a sad odjednom dobije 5 reviewa za jedan dan - to je dovoljno da te fleguju i da ispušiš.

Treće, tvoj drug je dobio 8 negativnih review-a, a sad odjednom 5 pozitivnih. To je dovoljno da Gemini shvati da nešto ne valja.

Četvrto, ako neko od korisnika fleguje tvoj review kao sumnjiv, oni će raditi reviziju i vrlo verovatno pohvatati konce o čemu se radi.

Peto, nemilosrdni su. Sećam se kad su blokirali ceo BMW sajt zato što je neko iz BMW-a mislio da može da ih zajebe. Sad zamisli kako to ide za manje korisnike.

Starost accounta je krucijelna. Sa novim ne možeš ništa da uradiš.

Sve u svemu - ne isplati se da radiš tako. Samo polako sa proverenim accountima, i ne računaj ništa da postigneš pre nego što prođe par meseci.

Koriste tešku artiljeriju. Na primer ti si tih pet naloga napravio sve sa istog kompa iz Srbije, a sledeći login je iz Argentine posle 5 minuta... to je sasvim dovoljno da te flag-uju kao korisnika proxyja.

Drugo, frekvencija review-a je problem. Ako je tvoj drug dobio ukupno sedam reviewev-a za 3 meseca, a sad odjednom dobije 5 reviewa za jedan dan - to je dovoljno da te fleguju i da ispušiš.

Treće, tvoj drug je dobio 8 negativnih review-a, a sad odjednom 5 pozitivnih. To je dovoljno da Gemini shvati da nešto ne valja.

Četvrto, ako neko od korisnika fleguje tvoj review kao sumnjiv, oni će raditi reviziju i vrlo verovatno pohvatati konce o čemu se radi.

Peto, nemilosrdni su. Sećam se kad su blokirali ceo BMW sajt zato što je neko iz BMW-a mislio da može da ih zajebe. Sad zamisli kako to ide za manje korisnike.

Starost accounta je krucijelna. Sa novim ne možeš ništa da uradiš.

Sve u svemu - ne isplati se da radiš tako. Samo polako sa proverenim accountima, i ne računaj ništa da postigneš pre nego što prođe par meseci.
Svaka ti dala! :)

Nece ti dati google da otvoris 5 naloga sa istog racunara.

Dozvolice ti prvi. Onda ako hoces drugi trazice ti broj telefona da ostavis i smarace sa raznim proverama ili ti prosto nece dati da otvoris.

Mora da prodje neki period vremena da bi mogao da otvoris novi nalog.

Ako su stari nalozi, nije problem da udjes izlogujes se, udjes sa drugim itd.

Ali nove naloge da otvaras odjednom radi spamovanja ili reklame to ti nece dozvoliti.

Nece ti dati google da otvoris 5 naloga sa istog racunara.

Dozvolice ti prvi. Onda ako hoces drugi trazice ti broj telefona da ostavis i smarace sa raznim proverama ili ti prosto nece dati da otvoris.

Mora da prodje neki period vremena da bi mogao da otvoris novi nalog.

Ako su stari nalozi, nije problem da udjes izlogujes se, udjes sa drugim itd.

Ali nove naloge da otvaras odjednom radi spamovanja ili reklame to ti nece dozvoliti.
E da, kad smo vec kod toga, video sam da neki prodaju stare naloge. To bi moglo da resi deo problema, cini mi se?
S tim sto, kao sto kolega kaze, ne smeju da budu sve recenzije u nekoliko dana i trebalo bi da su sa razlicitih IP adresa za pocetak.

Kako je dobro kad ne znas o cemu pricaju a pricaju o goooglu...

Nit znam sta je google review, nit sta su google nalozi, ako nisu oni google nalozi sto su svi dosadni da se prijavis njima sto idu ko dete uz sisu uz gmail nalog...
Nit me kace ove nove provere, svaki put ih oteram, a posebno sto sam par google ip stavio u blokadu...ne rade kako treba, mnogo internet curka preko tih ip adresa...

Nit cesto ocenjujem google map vodice, sto bi isto moglo da bude google review, reklame tu su dosadni ko proliv, ali ni tu ne znam o cemu se prica...

Ne znam ni google play , i njega bih zaobisao , a nekad i mogu preko samsunga...

Al zato imam 100 gmail naloga...i uoopste nisu povezani niti ih google povezuje, a bio je u davnoj proslosti to poceo da radi pa vise ne radi...2,3, mi je povezao , ali vise ne..

Back