IP adresa i mobilni

Na koji način se preko IP adrese može doći do broja mobilnog telefona?
Verujem da može.
Laik sam na ovom polju ..
Ako neko ima odgovor , molim što jednostavnije.
A možemo i u PP.
To samo ako korisnik ne koristi proxy. Tu informaciju mozes dobiti od provajdera. E sad ako je preko wifi onda moze od kablovskog operatera,
ako je preko mobilnog neta, onda od tog. Tu informaciju ima prava da dobije samo policija i BIA.
saznas ciji je ip sa whois komandom.

Verujem da može.
A možemo i u PP.
Не може.
Мобилана мрежа не користи ИП број.
Ти можеш да видиш само ИП број приступне тачке преко које се качиш на интернет и то нема никакве везе са самим телфоном и његовим бројем.

Не може.
Ти можеш да видиш само ИП број приступне тачке преко које се качиш на интернет и то нема никакве везе са самим телфоном и његовим бројем.
Ali neko može , je li?
Neko "dobro potkovan"?

Не може.
Moze provajder da zna. Uvek ima neka ip adresa, preko koje provajder moze da zna ko je. Imaju oni logove, posto je drzava nalozila
da se dostavlja policiji i BIA-i...

Moze provajder da zna. Uvek ima neka ip adresa, preko koje provajder moze da zna ko je. Imaju oni logove, posto je drzava nalozila
da se dostavlja policiji i BIA-i...
Провајдер преко ИП-а зна одакле се уређај конектовао.
Сад је друга ствар детекције самог уређаја.
Гоогле аналитикс у статистици има чак и величине монитора :rotf:
Али то нема везе са ИП бројем.

Провајдер преко ИП-а зна одакле се уређај конектовао.
Сад је друга ствар детекције самог уређаја.
Гоогле аналитикс у статистици има чак и величине монитора :rotf:
Али то нема везе са ИП бројем.
Znaju oni preko dns i koje sajtove posecuje i ko. Zapravo dns otkriva sve informacije. Da bi se sakrio moras da koristis kriptovanu
komunikaciju sa dns serverom, sto na mobilnom retko ko radi...

Локацију ти ИП једино и даје. Премда и та локација коју ти даје неки сајт је дискутабилна и често погрешна. Може да ти покаже Смедерево а да си ти У Београду да сад не улазимо у финесе претраге и трекинга.
И онда што прича Макса. Ако неког тужиш суд даје налог провајдеру да каже из ког стана и ко је власник налога са кога је писано.

Али сама ИП адреса ти не даје број телефона нити може да га да.

Сама мобилна телфонија је ту загуљенија. Криминалци рецимо причају из аутомобила у покрету да их не би лоцирали по базним станицама да сад не улазимо у детаље. Али понављам. Немојте бркати мобилну мрежу са интернет мрежом. Интернет има ИП. Мобилна мрежа ради по другом принципу.

Verujem da može.
A možemo i u PP.

Ne moze, tehnicki nije izvodljivo da sama IP adresa se poveze sa brojem, jer IP adresa odredjuje iskljucivo lokaciju (i to pribliznu, posto je to lokacija predajne antene provajdera).

Tehnicki, broj telefona i IP adresa su dve potpuno odvojene stvari.

Treba manje gledati filmove, tj. manje bukvalno shvatati hakerske fore u njima :)

Ne može ništa, svi izlaze na internet sa grupnom ip adresom. Dakle gomila uređaja ima istu ip adresu i možeš jedino da lociraš provajdera.

Dalje može policija da naloži provajderu sa koga nn osoba pristupa da filtrira protok i juri logove.

Mene su tako hvatali iz beotela što je bilo nezakonito i želja nekog pametnog programera da se dokazuje. Na moje naivno pitanje kako se to sme dobio sam tuc muc odgovor.

Dalje može policija da naloži provajderu sa koga nn osoba pristupa da filtrira protok i juri logove.

Mene su tako hvatali iz beotela što je bilo nezakonito i želja nekog pametnog programera da se dokazuje. Na moje naivno pitanje kako se to sme dobio sam tuc muc odgovor.
Sta si ti to radio kad te je policija jurila :rotf:
Inace nije nezakonito. na osnovu sudskog naloga provajder je duzan da da podatke.

Back