Investiciono zlato

Odgovor: Šta si napeo na Brkića kome smeta ne mora da čita i da veruje. Ako toliko piše neistina kako nije odgovarao i nije u zatvoru.
A što se tiče zlata kod nas 100% je sigurno da 100 % ništa nije sigurno.
Tи шириш лажне вести. Размисли, мућни мало главом, еј човече превара од 600 милијарди долара и да се то сакрије, у ово време када и много мање битније ствари не могу да се сакрију.
Da li kod nas može investiciono zlato poluge da se ispitaju bez otvaranja originalnog pakovanja i da nisu starinske metode trljaj i seci.
Технологија напредује и техника је све јефтинија и доступнија народу. Oпет шириш нову лаж и теорију завере, да само Американци имају ту технолошку моћ да само они могу да испитају да ли је неко злато право или лажно. хахахахахаххахаха смешан си.

У средњем веку, са развојем алхемије, почеле су да се користе и киселине за проверу квалитета злата. Техника позната као „киселински тест“ укључивала је употребу азотне или хлороводоничне киселине, којима су се растварали нечисти метали, док је право злато остајало нетакнуто. Ова метода, позната и као "краљевска вода" или "aqua regia," остала је у употреби до данашњег дана.

Савремене методе укључују напредније технике, као што су рендгенска флуоресценција и спектрометрија маса, које омогућавају брзу и прецизну анализу садржаја злата. Ови модерни уређаји могу без оштећења предмета утврдити проценат злата и других метала у легури, што их чини веома популарним у индустрији драгуља и инвестиционог злата.

Просто не могу да верујем, да живиш у заблуди да данас у 21. веку и даље људи не могу да провере чистоћу злата. Али једна бесмислица вуче другу у тој болесној конструкцији лажи које шириш.

Postavio sam pitanje u vezi investicionog zlata ko kod nas to proverava i radi šta je problem ne vidim da si dao odgovor. Znači da kod nas nema niko takvu proveru.
Правиш се блесав. Знаш да свака златара провера и откупљује. Ко је мени до сада проверавао и откупљивао него те златаре. Како ми се никада није десило, нити људима који су радили исто, да им неко прода лажно злато ?

Postavio sam pitanje u vezi investicionog zlata ko kod nas to proverava i radi šta je problem ne vidim da si dao odgovor. Znači da kod nas nema niko takvu proveru
ма скупиш за по киле то је око 40к еура, платиш авион до швице и назад што је 300е, тамо купиш и ето
(или даш мени капару па ти ја донесем)

Ti svakako moraš prijaviti na granici da unosiš inv zlato a kako će to oni tretirati to je druga stvar (carina). Drugačije mogu tumačiti dukate i poluge. Ja ne znam da li se u CH i AUT plaća porez, odnosno pdv.

Takođe ako iznosiš dukate do 10K (toliko smeš i gotovine da izneseš iz zemlje) to je ok, a preko toga treba dozvola od slagaću vas uprave za dragocene metale i to košta značajno (stotinak eura, ne hvatajte me za reč) Sa tim da i taj Austrijanac moze tražiti papire od zlata prilikom otkupa.

Drugačije mogu tumačiti dukate i poluge. Ja ne znam da li se u CH i AUT plaća porez, odnosno pdv.
koliko sam ja upucen u ch,
trebalo bi prijaviti da imas kuci xx kg zlata/srebra... (ali ne moras)
porez se ne placa za to.. (dok porez na kesh placas u vidu inflacije)

jer i da izmisle porez na to .. ljudi bi se dosetili:
odu zakopaju zlato i prijave da im je urkadeno - i opet ne plate porez

Правиш се блесав. Знаш да свака златара провера и откупљује. Ко је мени до сада проверавао и откупљивао него те златаре. Како ми се никада није десило, нити људима који су радили исто, да им неко прода лажно злато ?
Leba ti kako su ti te zlatare proveravale investiciono zlato?

Ti svakako moraš prijaviti na granici da unosiš inv zlato a kako će to oni tretirati to je druga stvar (carina). Drugačije mogu tumačiti dukate i poluge. Ja ne znam da li se u CH i AUT plaća porez, odnosno pdv.

Takođe ako iznosiš dukate do 10K (toliko smeš i gotovine da izneseš iz zemlje) to je ok, a preko toga treba dozvola od slagaću vas uprave za dragocene metale i to košta značajno (stotinak eura, ne hvatajte me za reč) Sa tim da i taj Austrijanac moze tražiti papire od zlata prilikom otkupa.
Čitao sam da Carina ne dozvoljava da se investicioni dukate i investiciono zlato unose i iznose iz zemlje i da to oduzimaju kada nađu i imate koliko hoćete informacija i primera o tome. To što država - carina tako radi je apsurd jer ako je dozvoljena vrednost novca do 10000€ šta njih briga da li je to novac, zlato, čekovi, vrednosni papiri ili maramice. Država ovde na ovaj način štiti uvoznika i prodavce investicionog zlato iako oni uvoze neprovereno neisptano investiciono zlato ko zna odakle uveżeno i koja ruka. Tržište je zatvoreno i omogućeno je samo bogaćenje prodavaca. Da slobodno možete uneti i izneti zlato u dozvoljenoj protivvrednosti novca ljudi bi išli da kupuju investiciono zlato i dukate u zemljama gde se i proizvode i bili bi sigurni. Ne bi ovde prodavci i"zlatare" iznosile laži da možete investiciono zlato bilo gde u svetu da unovčite a ne možete ga ni uneti ni izneti iz zemlje.
Klasični mešetari i špekulanti kojima je jedini cilj da se obogate i koriste priliku i vreme za to jer je narod uplašen i pogubljen.

Немам намеру да те убеђујем. Можеш да живиш у илузији, да нико никада није продао инв. злато и да је цео свет једна велика превара.
Da da, niko nikog ne ubeđuje nego iznosimo činjenica. Oni štite sebe a mi smo za njih druga klasa iako smo mi pametniji i mudriji. Da li je i investiciono zlato kao i Milka čokolade " isti" kvalitet ovde i u nemačkoj ;-)

Investiciono zlato kako znati

Prilozi

• _20241206_134234.JPG
    _20241206_134234.JPG
    62,8 KB · Pregleda: 8
Da da, niko nikog ne ubeđuje nego iznosimo činjenica. Oni štite sebe a mi smo za njih druga klasa iako smo mi pametniji i mudriji. Da li je i investiciono zlato kao i Milka čokolade " isti" kvalitet ovde i u nemačkoj ;-)
Па купи злато у Немачкој, али мораш схватити да инвестирање у злато би требало да чини 5-10% твог портфолиа.
Имаш и другу варијанту, на берзи купи ЕТФ који прати цену злата. Немаш спред или откупно-продајну разлику у цени, немаш потребу да кријеш негде злато или да плаћаш трезор, нема потребе да бринеш као што ти бринеш да ти нека српска продавница не ували лажњак итд.

Ја сам купио злато, само зато што нисам знао за ништа боље у том тренутку и делимично да имам максималну диверзификацију, различитост, али више нећу и то ће пасти на мање од 5% портфолиа.

Pa ako je Tavex zvanični distributer za bečku kovnicu, Valcambi, Pamp Fortunu itd ja ne vidim smisao dalje rasprave da li je zlato preko njih pravo ili lažno. Ako neko misli da bi se Švajcarci ili Austrijanci zezali sa hohštaplerima koji postoje u desetak zemalja, onda ja zaista ne znam. Pritom ne reklamiram nikoga.
https://www.muenzeoesterreich.at/eng/info-centre/buy-coins/coin-dealers-outside-eu
Za druge dilere ne bi mogao da se zakunem.

Prilozi

• Screenshot_20241207-132122.png
    Screenshot_20241207-132122.png
    123,7 KB · Pregleda: 8
  • Screenshot_20241207-132023.png
    Screenshot_20241207-132023.png
    89,9 KB · Pregleda: 8
  • Screenshot_20241207-131529.png
    Screenshot_20241207-131529.png
    85,9 KB · Pregleda: 8
Drugi je problem što ne može da se iznese više od 10K Eur ukupno i to dukata. Za pločice treba dozvola.
Treći je što ako ih odnesete u Tavex Madjarska ili Poljska nećete dobiti istu cenu kao u Tavex Srbija (nego nižu) jer su drugačije firme kao što je Intesa u Srbiji Hrvatskoj i Italiji različito preduzeće.
Isto važi i da odnesete Filharmoniju pravo u Beč, otkupiče ali za nižu cenu nego da ste kupili u Beču iako je to njihov zlatnik.
To je po meni najveća prepreka.

Ma пусти њега, он на овој теми хејтује злато, на другој теми хејтује и сам новац, а он сам нема ону ствар да напусти ову цивилизацију и да живи на селу од свог рада и да пређе на робну размену, ако има са ким, да мења кромпир за лук итд.

Ma пусти њега, он на овој теми хејтује злато, на другој теми хејтује и сам новац, а он сам нема ону ствар да напусти ову цивилизацију и да живи на селу од свог рада и да пређе на робну размену, ако има са ким, да мења кромпир за лук итд.
Ja sam to i uradio i ok je. Imam i luka i krompira možemo da se menjamo za zlato. Doći će vreme i za to . Život na selu treba svako da proba, preporučio bih. Nemoj samo da se parazitira po gradu. A ti ako imaš onu stvar prvo probaj pa onda reci. Ako sam nisi probao nemoj tako da pričaš, kad probaš onda iznesi svoje iskustvo .

Ja sam to i uradio i ok je. Imam i luka i krompira možemo da se menjamo za zlato. Doći će vreme i za to . Život na selu treba svako da proba, preporučio bih. Nemoj samo da se parazitira po gradu. A ti ako imaš onu stvar prvo probaj pa onda reci. Ako sam nisi probao nemoj tako da pričaš, kad probaš onda iznesi svoje iskustvo .
Ти да живиш на селу, не би висио на друштвеним мрежама.

Back