Quantcast

Investicioni plan "SRBIJA 2025"

TONOLAN

Elita
Poruka
16.053
Mali uručuje Fabriciju najvažniji strateški dokument - ERP

Beograd -- Ministar Siniša Mali uručiće sutra šefu Delegacije EU Semu Fabriciju najvažniji strateški dokument vlade - novi Program ekonomskih reformi (ERP) za 2020-2022.

Izvor: Tanjug ponedeljak, 3.02.2020. | 16:17 -> 16:44

Kako se navodi na sajtu Ministarstva finansija, ERP je najvažniji strateški dokument vlade koji služi za koordinaciju ekonomskih politika unutar Srbije, regiona i sa Evropskom unijom, kao i za razvoj dobre uprave u Srbiji.


U pitanju je šesti po redu ERP, a Srbija kao država kandidat za prijem u članstvo EU, u pretpristupnom periodu redovno izrađuje ovaj dokument (Economic Reform Programme).

ERP je prenosni ("rolling") program tako da svaki novi ciklus njegove izrade treba da, u izvesnoj meri, predstavlja kontinuitet u oblasti prioriteta.

Nakon što je tekst čitavog dokumenta završen i potvrđen na vladi, dokument se dostavlja Evropskoj komisiji (EK).

Zatim će biti razmotren sa predstavnicima EU, tačnije, sa ministrima finansija i privrede, predstavnicima centralnih banaka država članica EU i nadležnim evropskim institucijama tokom maja ove godine, a u okviru ekonomskog dijaloga na sastanku Saveta EU za ekonomska i finansijska pitanja (ECOFIN Council) na kome će, kaže se, biti usvojene i nove zajedničke preporuke učesnicima u procesu pristupanja (Zapadni Balkan i Turska).
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Napred Srbijo :super:
Europljani će već naći svoj interes.
 

The_Night_Hawk

Veoma poznat
Poruka
13.464
Какав бре интерес?
Они ускоро усвајају еуробуџет за период 2021 - 2027. година...
Какво ЦЕНЗУРИСАНО проширење и какве ЈОШ ВИШЕ ЦЕНЗУРИСАНО препоруке?
Прича за малоумне политичаре жедне туђе крви...
 

TONOLAN

Elita
Poruka
16.053
Premijerka Brnabić u Loznici: Tražimo partnera za proizvodnju koja će podići ekonomiju Srbije

Tanjug | 26. februar 2020. 16:01

Vlada Srbije i kompanija Rio Tinto u nastavku saradnje na projektu "Jadar" planiraju da zajedno traže potencijalnog strateškog partnera koji bi u Loznici otvorio fabriku za proizvodnju električnih baterija ili električnih automobila

Vlada Srbije i kompanija Rio Tinto u nastavku saradnje na projektu "Jadar" planiraju da zajedno traže potencijalnog strateškog partnera koji bi u Loznici otvorio fabriku za proizvodnju električnih baterija ili električnih automobila, izjavila je danas predsednica vlade Ana Brnabić.Premijerka kaže da će taj, treći partner koristiti litijum i sve ostalo iz hemijskog postrojenja kompanije Rio Tinto, kao osnovu za dalji, finalni proizvod, za koji kaže da će podići i ukupnu srpsku ekonomiju.


"Na korak smo i do konkretnih sastanka sa određenim kompanijama koje smo identifikovali. To je jedna važna komponenta ovog projekta", rekla je Brnabić.


Navela je da se nada da smo danas jedan veliki korak bliži investicionoj odluci kompanije Rio Tinto o izgradnji hemijskog postrojenja, čiji početak izgradnje može da se očekuje krajem 2021. godine.


"To će za Loznicu i za ovaj region značiti da imamo postrojenje koje je 20 odsto veće od trenutne Rafinerije NIS-a u Pančevu, dužine 2,6 kilometara, širine 1,6 kilometara i to je samo pokazatelj koliko je ovo važno", poručila je Brnabić.


Brnabić je tu kompaniju posetila kako bi, kaže, zajedno sa partnerima iz Rio Tinta obeležili kraj jedne važne faze u ovom projektu i nastavak projekta.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Nadamo se da će Anka i vlada uspeti da ovo realizuje.
Bila bi to extra investicija!
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.