Invazija vanzemaljaca

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
»Mi, predstavnici vanzemaljske civilizacije, dostigavši najviši stepen tehničkog razvitka
u odnosu na druge razumne stanovnike galaktika, smatramo ljude Zemlje svojom braćom
po razumu.
Spremni smo da podelimo sa zemaljskim zajednicama svoja znanja iz različitih oblasti
nauke, socijalnog uređenja društva, da stavimo na raspolaganje svoje tehnologije.
Molimo da proanalizirate naše predloge i da odaberete iz njih najprihvatljivije, radi
poboljšanja života svakog člana zajednice«.

Dalje se navodi mnogo određenih predloga, čija se suština svodi na sledeće. Došljaci
stavljaju na raspolaganje svoje tehnologije za obezbeđenje svih stanovnika države
hranljivim smesama, za brzu gradnju stambenih objekata za svakog punoletnog čoveka.
Oni će, kao primer, organizovati u zemlji svoje mini fabrike. Uskladiće vanzemaljci
fabrike sa već postojećim zemaljskim, ali će za pet godina sve zemaljske tehnologije
biti iskorišćene. Njih će zameniti tehnički racionalnije. Svima koji žele, obezbediće se
posao. Ne samo to, u neophodnom minimumu troškova za servisiranje tehnike, moraće
da sudeluje apsolutno svaki stanovnik zemlje. Zemlja, koja zaključi ugovor sa došljacima,
biće u potpunosti zaštićena od vojnih upada od strane drugih zemalja. U društvu sa
novim socijalnim ustrojstvom i tehnički opremljenim načinom života, neće postojati
prestupi. U dodeljenom tebi stanu, sve neophodno reaguje samo na komande koje
izdaješ svojim glasom, samo tebi svojstvenom bojom.
Svakodnevno, pre korišćenja hrane, kompjuter tvog stana će po očnoj jabučici, sastavu
vazduha koji izdišeš i drugim pokazateljima, oceniti tvoje fizičko stanje, i propisivaće ti
odgovarajući sastav hranljive smese. Svaki kompjuter, postavljen u individualnom stanu,
spojen je sa osnovnim. Na taj način, utvrđuje se mesto boravka svakog čoveka, njegovo
fizičko i psihičko stanje. Bilo kakav prestup, sa lakoćom se može utvrditi uz pomoć
specijalnog programa osnovnog kompjutera, pri čemu nestaje socijalni osnov, koji rađa
kriminal. U zamenu, došljaci se spremaju da zamole vlade da im omoguće da nasele
predstavnike svoje civilizacije u slabo nastanjenim oblastima –uglavnom u šumama, i
pravo na razmenu individualnih baštenskih parcela, za izgradnju njihovih tehnički visoko
opremljenih stanova, uz doživotno obezbeđenje svih, koji žele da razmene svoje parcele.

Vlade se saglašavaju, zato što će, kako smatraju, očuvati potpunu vlast. Niz duhovnih
konfesija počinje da propoveda, da su došljaci – božji poslanici, jer ne negiraju ni jednu
od postojećih na Zemlji religija. Religioznim vođama, ne verujućim u njihovo božansko
savršenstvo, suprotstavljanje došljacima će biti onemogućeno, zbog prihvatanja i
blagonaklonosti velike većine stanovnika države, koja je zaključila ugovor. Saradnji sa
došljacima počinju da teže i ostale zemlje. Posle devet godina od trenutka njihovog
pojavljivanja na Zemlji, na svim kontinentima, u svim zemljama, silovito se ukorenjuje
novi oblik života. Na svim informativnim kanalima se propagiraju sve novija i sve veća
dostignuća tehnike i socijalnog uređenja. Većina stanovništva slavi predstavnike kosmičkog
Razuma, kao savršeniju braću po razumu, kao božanstva.

Kakav plan. Invazija, bez ispaljenog metka. Koliki procenat ljudi u ovakvoj invaziji
vidi bilo šta loše?

Poslednja izmena od moderatora:
Mislim da svaki covek zamislja vanzemaljce na neki svoj nacin, umesto na unison...
Iz medija i pop-kulture imaju jednu zajednicku, povrsnu sliku o njima, ali na vecem nivou svesti - svako ih razlicito dozivljava:
pozitivno, negativno ili potpuno neutralno (to ukljucuje: `ne verujem u njih` ili `bole me bre briga za neke vanzemaljce..` :mrgreen: )

...I to je dovoljno dobro za sada. :) jer to je pravo ogledalo ljudske svesti...;)
Ovo sto si ti opisala takodje je ogledalo, naravno, ne vanzemaljaca,:D:lol: vec ljudi - ali njihovih strahova, od sebe u prvom redu. :cool:

Mislim da svaki covek zamislja vanzemaljce na neki svoj nacin, umesto na unison...
Iz medija i pop-kulture imaju jednu zajednicku, povrsnu sliku o njima, ali na vecem nivou svesti - svako ih razlicito dozivljava:
pozitivno, negativno ili potpuno neutralno (to ukljucuje: `ne verujem u njih` ili `bole me bre briga za neke vanzemaljce..` :mrgreen: )

...I to je dovoljno dobro za sada. :) jer to je pravo ogledalo ljudske svesti...;)
Ovo sto si ti opisala takodje je ogledalo, naravno, ne vanzemaljaca,:D:lol: vec ljudi - ali njihovih strahova, od sebe u prvom redu. :cool:
To te blam da kažeš da bi ovakvu invaziju dočekao kao spasenje ili šta? :dontunderstand:

»Mi, predstavnici vanzemaljske civilizacije, dostigavši najviši stepen tehničkog razvitka
u odnosu na druge razumne stanovnike galaktika, smatramo ljude Zemlje svojom braćom
po razumu.
Spremni smo da podelimo sa zemaljskim zajednicama svoja znanja iz različitih oblasti
nauke, socijalnog uređenja društva, da stavimo na raspolaganje svoje tehnologije.
Molimo da proanalizirate naše predloge i da odaberete iz njih najprihvatljivije, radi

Ako dođu vanzemaljci, velika verovatnoća je da su značajno tehnološki ispred nas (jer kako bi inače i došli), pa prema tome oni ovde neće zateći ništa zanimljivo i verovatno ćemo biti uništeni. Jel ti pričaš i deliš znanje sa bubama ili ih prosto samo zgaziš? E pa ista stvar.

To te blam da kažeš da bi ovakvu invaziju dočekao kao spasenje ili šta? :dontunderstand:
Pa sto bi me bio blam da saopstim evidentnost drugoga ranga. :D Takva invazija ne postoji u realnosti, vec u glavama ljudi - o tome se kod tebe radi... :)
Suma tih strahova tvori pricu o tihoj vanzemaljskoj infiltraciji kroz pristajanje na tehnoloski progres. Pitanje je sta je u tvom scenariju uopste vanzemaljsko. :P
Oni nisu sa ove planete, dakle ni motivi im ne mogu biti sasvim ljudski... ;) No, to nekako prodrazumeva i da im motivi nisu i "ljudski, suvise ljudski...",;) kako je to Nice opisao.. Sto znaci - ako je Nice leteo "iznad dobra i zla", vanzemaljci bi mogli predstavljati zlo nepojmljivo ljudskoj svesti i rodu, ali moguce i - dobro kakvo je nama neopisivo zamisliti na ovom stadijumu svesti. :) U tvojoj prici citam samo vec prisutan makijavelisticki poredak ljudskog roda, nista vise. :) Opet, tu je Stiven Hoking i njegova bojazan od kosmickih "kolonizatora" koji ruse stari poredak kao sto je Spanija srusila Inke i Acteke. Ipak, zar ne mislis da bi takve namere kako-tako, uz svu sablazan od tudjinaca, postale itekako prozirne ljudskom rodu i rodile ideju instant otpora?...:cool: Sva vrhuska Sf ostvarenja malogradjanske provinijencije, sem onih zaduzenih da malogradjansko okrenu naopacke - po cemu su i vredna, npr. "Rat svetova", no ipak velika vecina njih bazira se upravo na providnosti osvajackih namera tudjinaca i imas hrpu takvih ostvarenja. :P U njima `covecanstvo nalazi svoj spokoj...` :cool: :mrgreen: :lol: (od sebe;))
E...preostaje: ovo niceansko levitiranje nad `dobrim` i `zlim`... :) A to je zbilja individualno za svakog od nas.... Neko ih zamislja kao nepojmljivo zlo, pa ovo cak vrhunski i verbalizuje, kao Lavkraft... :cool: ...dok drugi drze da civilizaciju na visokom tehnoloskom nivou krasi i visoka duhovna svest, te da oni radije stimulisu druge civilizacije da evoluiraju svojim trudom i slobodnom voljom nego sto im se mesaju u prirodan razvoj vrste, jer bi to bilo potcinjavanje. Artur Klark je ovom najistaknutiji. ;) A oba pola, obe polarnosti, zamisli - covek je u stanju da pojmi! :) :cool:

po razumu.

Dalje se navodi mnogo određenih predloga, čija se suština svodi na sledeće. Došljaci
stavljaju na raspolaganje svoje tehnologije za obezbeđenje svih stanovnika države
hranljivim smesama, za brzu gradnju stambenih objekata za svakog punoletnog čoveka.
Oni će, kao primer, organizovati u zemlji svoje mini fabrike. Uskladiće vanzemaljci
fabrike sa već postojećim zemaljskim, ali će za pet godina sve zemaljske tehnologije
biti iskorišćene. Njih će zameniti tehnički racionalnije. Svima koji žele, obezbediće se
posao. Ne samo to, u neophodnom minimumu troškova za servisiranje tehnike, moraće
da sudeluje apsolutno svaki stanovnik zemlje. Zemlja, koja zaključi ugovor sa došljacima,
biće u potpunosti zaštićena od vojnih upada od strane drugih zemalja. U društvu sa
novim socijalnim ustrojstvom i tehnički opremljenim načinom života, neće postojati
Svakodnevno, pre korišćenja hrane, kompjuter tvog stana će po očnoj jabučici, sastavu
vazduha koji izdišeš i drugim pokazateljima, oceniti tvoje fizičko stanje, i propisivaće ti
odgovarajući sastav hranljive smese. Svaki kompjuter, postavljen u individualnom stanu,
spojen je sa osnovnim. Na taj način, utvrđuje se mesto boravka svakog čoveka, njegovo
fizičko i psihičko stanje. Bilo kakav prestup, sa lakoćom se može utvrditi uz pomoć
specijalnog programa osnovnog kompjutera, pri čemu nestaje socijalni osnov, koji rađa
kriminal. U zamenu, došljaci se spremaju da zamole vlade da im omoguće da nasele
predstavnike svoje civilizacije u slabo nastanjenim oblastima –uglavnom u šumama, i
pravo na razmenu individualnih baštenskih parcela, za izgradnju njihovih tehnički visoko
opremljenih stanova, uz doživotno obezbeđenje svih, koji žele da razmene svoje parcele.

Vlade se saglašavaju, zato što će, kako smatraju, očuvati potpunu vlast. Niz duhovnih
konfesija počinje da propoveda, da su došljaci – božji poslanici, jer ne negiraju ni jednu
od postojećih na Zemlji religija. Religioznim vođama, ne verujućim u njihovo božansko
savršenstvo, suprotstavljanje došljacima će biti onemogućeno, zbog prihvatanja i
blagonaklonosti velike većine stanovnika države, koja je zaključila ugovor. Saradnji sa
došljacima počinju da teže i ostale zemlje. Posle devet godina od trenutka njihovog
pojavljivanja na Zemlji, na svim kontinentima, u svim zemljama, silovito se ukorenjuje
novi oblik života. Na svim informativnim kanalima se propagiraju sve novija i sve veća
dostignuća tehnike i socijalnog uređenja. Većina stanovništva slavi predstavnike kosmičkog

Kakav plan. Invazija, bez ispaljenog metka. Koliki procenat ljudi u ovakvoj invaziji
vidi bilo šta loše?
svi oni koji su u sistemu dosadasnjeg NWO , bice protiv jer gube pozicije.
Pretpostavka:
Ja sam pronasao lek za vecni i zdrav zivot ljudskog roda , ubrzo dolazim pod lupu NWO-sistema sa ponudom il cu raditi samo za njih il me nece biti. Odbio sam..........i progutali me talasu nemirnog Dunava jedne noci. Covecanstvo je ostalo bez vecnosti.
Dakle, i kada se jednog dana sa neba spuste nekakvi humanoidi, bice blokirana cela planeta i samo ce americki celnici imati pristup "gostima" sa kojima ce , naravno, odmah napraviti sporazum o "saradnji" i koriscenju obostranih resursa za "dobrobit" zemljana i ovih drugih. Naravno, ta saradnja sa vanzemaljcima ce jos vise ucvrstiti americku hegemoniju na zemlji, sada jos i uz pomoc napredne tehnologije vanzemaljaca a tu hegemoniju ce naravno svim sredstvima pokusati preneti i na planetu vanzemaljaca povezujuci se sa tamosnjim upravnim sistemom, korupcijom i pretnjama.
Ako vanzemaljci i uvide da su prevareni, ameri ce naterati celu planetu da se bori protiv vanzemaljaca...............I ROTSCHILD CE I DALJE OSTATI NEPRIKOSNOVENI VLADAR PLANETE POD ZASTITOM SVOJIH ANGLO-AMERICKIH PRETORIJANACA.

obe polarnosti, zamisli - covek je u stanju da pojmi! :) :cool:
Ja sam to znao odavno, ali sam ćutao, koliko smo sposobni, u nadi da i drugi to vide :) ali kad pojme nešto, misle da to nije ništa specijalno, jer su oni to uradili, i na osnovu toga "nije ništa specijalno" :)
200.gif

Pa sto bi me bio blam da saopstim evidentnost drugoga ranga. :D Takva invazija ne postoji u realnosti, vec u glavama ljudi - o tome se kod tebe radi... :)
A oba pola, obe polarnosti, zamisli - covek je u stanju da pojmi! :) :cool:
Pročitala prve dve i poslednju rečenicu. Ovo između ne bih čitala ni da mi platiš.
Zato što ti je lakše da napišeš šta bilo nego da odgovoriš na pitanje iz uvodnog
posta.

ti znaš o čemu se kod mene radi.. :roll::roll::roll:

Pročitala prve dve i poslednju rečenicu. Ovo između ne bih čitala ni da mi platiš.
Zato što ti je lakše da napišeš šta bilo nego da odgovoriš na pitanje iz uvodnog
posta.

ti znaš o čemu se kod mene radi.. :roll::roll::roll:
Pa to je neka i poenta, dobro si izdvojila. :)
ne citaju se postovi...:cool::ljutko:
pa ne kod tebe bukvalno, da si to ti, vec slika koju si predstavila.:D deluje kao realan scenario, ali je zapravo - lazna dilema vezano za vanzemaljce.;)
tice se konformizma i konzumentizma danasnjice minus vanzemaljci...:cool:

po razumu.

vidi bilo šta loše?
Nisi htela onda da odgovoriš na moje hipotetičko pitanjce, sasvim jednostavno realno, zamislivo, a ja sad treba da bavim ovolikom tvojom konstrukcijom.
Pa nema šanse. :ne:

Ali ipak sam pročitala i pozabaviću se tvojom hipotezom.:cistinaocare:
Ne bih volela da nam dođu takvi vanzemaljci koliko god bili "ispravni" i da nam uređuju društvo kao da smo stoka. Jer mi nismo stoka. :mrgreen:
Volela bih da ljudska svest samostalno evoluira i da se prirodno, dobrovoljno popravimo. :)

Ne bih volela da nam dođu takvi vanzemaljci koliko god bili "ispravni" i da nam uređuju društvo kao da smo stoka. Jer mi nismo stoka. :mrgreen:
Volela bih da ljudska svest samostalno evoluira i da se prirodno, dobrovoljno popravimo. :)
ni meni nije htela da procita, a ja sam njeno sve procitao...i slicno obrazlozio kao ti. :)
bas ume da se duri kao smizla.. :cool: :ljutka:ako hoces odgovore, moras biti radoznao, a ne dubiozan. ;)

Hvala ti što si pročitala. Nije to moje. Citat je iz knjige ''Zvoneći kedri Rusije''
Vladimira Megrea.

Ja mislim da se ovo već desilo, mada je i pre toga decenijama bilo pažljivo
pripremano. Oblikovali su nam um tako da se tehnološkom razvoju divimo i
da ka tome težimo. Ne vidimo da se tu samo tehnologija razvija, a ne i mi i
da joj sve više služimo.
I još, čovek je dobrim delom voda, a voda ima osobinu da odražava ono što
je u njenoj okolini. Pa tako i mi boraveći među tolikim mašinama, vremenom
postajemo bioroboti.

Samo retki zaluđenici za prirodu i možda amiši, bi ovo videli kao nešto loše.
Ostali vide napredak.

Ako dođu vanzemaljci, velika verovatnoća je da su značajno tehnološki ispred nas (jer kako bi inače i došli), pa prema tome oni ovde neće zateći ništa zanimljivo i verovatno ćemo biti uništeni. Jel ti pričaš i deliš znanje sa bubama ili ih prosto samo zgaziš? E pa ista stvar.
Zavisi da li ti inferiorna bića nečemu služe ili ne. Neka ćeš da zgaziš, neka da zatvoriš
u torove, košnice... Recimo u petnaestominutne gradove - radne logore. Odredićeš
koliko njih ti treba. Kontrolisaćeš razmnožavanje.

Na početku ovog simpatičnog filma, ispričana je legenda o Atlantima. Atlanti
su bili toliko očarani tehnološkim otkrićima da su prestali da slušaju svoja srca.
Srca su postala bešumna i ljudi su prestali da se vole. Kada su shvatili da oni
koji su ih očarali tehnologijom nisu dobre namere prema njima imali, razneli
su Leju na kojoj su došljaci bili nastanjeni. Leja je u delovima pala na Zemlju
i desila se velika planetarna katastrofa koja je skoro sasvim uništila sav život
na Zemlji.

Back