Intervju sa Hitlerom

Maggie.The.Cat

Domaćin
Poruka
3.008
U školi na istorijskoj sekciji pripremamo predavanje o WW2 i Hitlerovoj ličnosti u dramskoj izvedbi.

Profesor mi je dao iskopirana poglavlja - Nacionalsocijalizam, Pad Vajnmara i Rasistička država iz knjige Vreme netrpeljivih Andreja Mitrovića. Problem je što ja treba da sastavim "Hitlerove" odgovore na već određena pitanja (od strane profesora), ali ona moraju da budu subjektivna i podređena samoj Hitlerovoj ličnosti. Nažalost, Vreme netrpeljivih je pisano sasvim objektivno i analitički.

Znate li neku literaturu gde mogu da nađem odgovore (ili barem nagoveštaje) iz subjektivnog ugla, gde se govori o NSPD-u, Hitleru, nacionalsocijalizmu pozitivno, gde se prihvata ideologija "Velike Nemačke" i sl?

Evo nekih pitanja, čisto da imate predstavu šta mi treba:

1. Zašto niste uspeli u Minhenskom maršu? (Znam ja što nije marš uspeo, ali ne mogu da napišem kao Hitlerov odgovor: Zato što je cela partija pogrešno procenila da je pravo vreme za državni udar i zato što smo glupo pretpostavili da ćemo imati podršku komesara fon Kara i bavarske vojske.Treba mi izjava koja daje opravdanje i skida krivicu za partije i Hitlera samog, a ne znam gde da nađem izvore.)

2. Kako ćete rešiti pitanje radničkog položaja, a kako krupnog kapitala?

3. Kako opravdavate Anšlus Austrije i i odnos prema sudetskim Nemcima?

4. Zašto je stvoren Trojni pakt?

5.Predviđate li novi svetski rat? (Shvatate li zbog čega ovde ne mogu da kažem da, jer je ovo Hitlerov intervju negde 1937/38. Bitno mi je da zvuči 100% autentično)

Unapred zahvaljujem na svim sugestijama.

P.S Naravno, ne očekujem da mi odgovarate na pitanja, samo mi treba literatura.
 
Па мислим да ћеш тешко наћи било какву озбиљну литературу која на нацизам гледа позитивно.

Нолтеова књига се бави више нацизмом као политичким феноменом, и она је донекле добра за разјашњење односа НСДАП-а према крупном капиталу и радништву . Она се готово и не бави темама као што је Минхенски пуч, Тројни пакт и аншлус.

Што се тиче литературе на српском (-хрватском) за прво питање одлична су ти први пар поглавља књиге Николаја Толстоја ''Ноћ дугих ножева''. За треће и четврто питање незаобилазни су пар поглавља Кисинџерове ''Дипломатије''.
 

Back
Top