Intervju Džordža Fridmana

krinka5

Elita
Poruka
21.306
To znači da Ameri ne mogu više i da je njihova želja da se časno povuku bez totalne katastrofe. Ispipavaju stvari , puštaju probne balone svojih stratega , ljudi od uticaja itd.. Jedino je pitanje da li će Rusija na to pristati. Oni to najbolje znaju no trebalo bi da znaju i to da tamo gde budu stali spustiće se gvozdena zavesa i koliko god prostora ostavili uzurpatorima od toga će se stvoriti zemlja Antirusija (pa makar celokupno stanovništvo bude zamenjeno) koja će kad tad ponovo zaratiti a Rusijom.
Rešenje takvog problema jeste potpuna pobeda i kažnavanje krivaca.

Poslednja izmena:

Darth Vader

Buduća legenda
Poruka
26.489
Možda bi Americi odgovaralo da je rat završen ali nije.Rat tek počinje.
Da.Amerika je postigla uspeh.Odvojila je Evropu od Rusije i jeftinih energenata.Stavila je pod svoje.Sada će je kontrolisati još više nego ranije.Rusija neće stati još bar 6 meseci i uzeće pola Ukrajine.
Najveća žrtva je Ukrajina i njen narod a zatim Evropa.
Evropa je ostala bez budućnosti.

Kerkyra

Legenda
Poruka
50.758
https://www.kurir.rs/planeta/407638...-sta-su-mogle-putin-napravio-3-kljucne-greske

DŽORDŽ FRIDMAN PROGNOZIRA SKORI MIR Rat je već završen, Rusija i Ukrajina su učinile šta su mogle, Putin napravio 3 KLJUČNE GREŠKE​

Poprilično dobar intervju s Džordžom Fridmanom, političkim analitičarem i osnivačem Stratfora.
I ja slicno mislim. Verovatno ce uzeti ove oblasti koje su pod ruskim stanovnistvom ili staviti u neki specijalni status, ali ovaj rat je apsolutno bio nepotreban ili makar ne u ovoj meri.

pura moca

Zaslužan član
Poruka
135.502

wsox

Domaćin
Poruka
4.601

Fring

Ističe se
Poruka
2.568
https://www.kurir.rs/planeta/407638...-sta-su-mogle-putin-napravio-3-kljucne-greske

DŽORDŽ FRIDMAN PROGNOZIRA SKORI MIR Rat je već završen, Rusija i Ukrajina su učinile šta su mogle, Putin napravio 3 KLJUČNE GREŠKE​

Poprilično dobar intervju s Džordžom Fridmanom, političkim analitičarem i osnivačem Stratfora.

Ja sam 2014 pisao na ovom forumu da je Minski sporazum isto ono sto je bio Vensov mirovni plan kod nas
Zapad radi po istoj matrici .
Tako su kod nas 1991 kad god je JNA bila u ofanzivi zapadnjaci uvjek zaustavljali napredovanje tako sto bi isposlovali primirije ,tako smo samo u 4 mjeseca rata 1991 od septembra do decembra imali 25 primirija kreni stani ali kad su ustase imale ofanzivu kao naprimer kad su napali srpske teritorije u zapadnoj Slavoniji ustaska operacija Orkan 91 ,zapadnjaci su sutjeli
Posle oslobadjanja Vukovara kad su vec vidjeli da su ustase porazene onda su ispolovali Vensov mirovni plan koji je zaustavio ustaski poraz i dao vremena zapadu da naoruza i opermi ustase isto poput Minskog sporazuma

Naravoucenije
Ako traze primirije satanisti gube rat