INTERNET

-SBB žestoko pritiska Ministarstvo, Ratel i sve ostale da dobije licencu za fiksnu telefoniju, a pored toga su kupili i jednog malog kablovskog operatora koji ima dozvolu za postavljanje optičkog kabla preko granice do Budimpeste. (info od Vladimira Aleksica iz SBBa).

-Kablovski operator Ikom je prodao 49% svog udela za 6 miliona Eura.

-VeratNet je pustio u rad 8 x 155 Mbit/s. (OČU JA BRE POLA OD 155mb/s).

-Luka Mirkovic iz NeobeeNeta očajnicki pokušava da proda svoj isp koji posluje na ivici egzistencije. Moguće je da će NeobeeNetuskoro biti prodat za 1 Milion Eura.

-ADSL biznis je žestoko poremetio internet provajdere.

-Telekom sa svojim lojaliti programom (3-4 godine Ugovori pa povoljnija cena) guši svaki vid konkurencije.

-ISP VeratNet je prodat za 7 miliona eura.

Pa, dobro je sto SBB hoce da predje na fiksnu telefoniju. Malo konkurencije nikom ne skodi... hehe...
Mislim da je to dobro za same potrosace.
A jos jedna stvar... recimo u razvijenijim zemljama postoji nekoliko desetina elektrodistribucija... a kod nas... hteo ne hteo... mora.
Sve to nekako podseca na onaj jednopartijski sistem. hehe :D

Da da pogotovu što se tiče električne energije mislim da je monopol dostigao svoj vrhunac.Mada da bi se nešto više-manje promenilo u tom slučaju potrebna je velika politička zrelost,koju naš parlament nema

ih...

meni je zao sto Neobee nema wireless, kad ih vec ima u NS i Bgd i Nishu...bezveze, onda bih znala da mogu opustenoda putujem i putujuCkam :P

IKOM, to ste trazili, hteo je SBB ako se ne varam....?..

Uff, kolk'o sam bio naivan...
More, sve te provajdere i operatere treba unistiti... SVE do JEDNOG.
Pa posle, bolje niko da nema nista, nego da zivi u ovakvoj jbnoj tiraniji.
Over&Out
Kshhhhhhhh

Da da pogotovu što se tiče električne energije mislim da je monopol dostigao svoj vrhunac.Mada da bi se nešto više-manje promenilo u tom slučaju potrebna je velika politička zrelost,koju naš parlament nema
Objavljeno 01.10.2007. u 11:27, autor: 1972

... potreban je pun sarzer i jos dva puna sanduceta,... mislim da bi dostiglo,... taman,...

Back