Ne pricam ja bez veze...
Postujem vise starije zene one lakse razumeju ili tacnije priznaju da vazi ono sto pricam...
Ali da probam na jednom primeru da pokazem urusavanje kriterijuma...nesvesno to rade, ali rade...
Postoje sajtovi koji nagradjuju redovnost , aktivnost, slanje poruka, poklona i slicno , jer se to placa real novcem...
Tu su dozvoljeni i medjusobni pokloni ...
Moderatori zene na jednom takvom sajtu imaju zbog aktivnosti mnogo tih nazovimo poena...kredita...
I oni poklanjaju to osobama koje traze od njih, a to su prilicno cesto lukava i razmazena deca, ali se predstavljaju kao fina decica...
Posto ja otvoreno pisem poruke moderatorima, a kao da nisu moderatori, osim ako lobiram za neki svoj post, onda se i one otvore prema meni...
I tako pricamo o tom poklanjanju i one meni navode ko su dobri djaci....
90% od tih dobrih su deca spremna na sve, uzasno losi ljudi....neprincipijelni , alavi, ali to one ne vide.
Ok , nije to problem...
Medjutim lako dobijanje tih kredita od njih, tj od moderatora ih cini upravo takvim , agresivnim i drskim , dok su ostala deca koja ne umeju da traze sisu tako umilno i prevarantski , prilicno mirna...
To je slicno sa protagonizmom koji ovde takodje u najboljoj nameri zenska emotivnost zeli da pruzi onima koji se obrate, u cilju zastite , a onda se desavaju emotivna uplitanja , a ne racionalne odluke...
Tamo sam proverio jednu svoju tezu, socijalnu tezu, tako sto sam poslao vaucere tim razmazenim osobama i drugima, i naravno odmah se pojavila drskost, nesto sto lici na terorisanje ostalih, a ja sam imao 10x vise tih poklon kredita od moderatora, pa sam mogao jace da provociram tu pojavu...
Ocigledno da u toj sredini , okruzenju , vrednost kredita biva narusena tim poklonima od strane moderatorki i to se manifestuje da se forsira bas ono ponasanje koje je u vaspitanju i karakteru onih kojima se poklanja...
Tu vidim cisto zensku slabost , iliti emotivnost kako se uplice u posao moderisanja..
Kad dodam zensku tendenciju za grupisanjem , to jaca jednoumlje, uniformisanost.
Kad dodam zensku opste osecanje nesigurnosti i traganje i kretanje ka sigurnosti , onda dobijam kolegijalnost i birokratiju , cak i kad nisu potpuno na istom shvatanju....
I naravno demagogija omogucava da moderne zenske ne prihvate nijedan ovakav stav, vec da sve okrenu naopacke i da onda ja budem sovinista koji uvodi razlike koje ne postoje, i onda socijalne teorije i praksa odjednom vaze samo za muskarce, vaze samo za neki tamo narod, a ne vaze za zene , jer se njima ne svidja posledica tog znanja..Ili misljenja, hajde da budem precizniji...
Ovo je primer onog sto ja mislim da jeste stav, a ne stalking, jer ja licno stvarno nikog ne zarezujem niti imam nameru da urusavam autoritet...Da nije osobine ljudi da konformno traze preko vecine potvrdu da bi tako kreirali okruzenje ne bih ni pominjao to vise puta...
Ovde mi ti u stvari spocitavas, prebacujes da uvodjenjem razlika forsiram konzervativni patrijarhat, a da to nisu osobine koje su realne...
Ja nesto ne vidim da je sklonost ka grupisanju manja u nepatrijarhatu, emotivnost jeste manja i prelazi u egomanijakalnost i narcisoidnost, u vecini...
Bitno je da uz ovo stoji samo jedan , ja, a uz opste zablude ili misljenja, stoje vecina...i mediji...
Ali mediji stoje i tako sto vecina moderatora budu zene, pa onda zavlada tako spontano ponasanje cenzure koje ti naglasavas, a u stvari je samo razlicito misljenje i vredjanje vecine tim razlicitim misljenjem...
Mozda je prejako reci kompleks, mozda je bolje reci opsena, fantazija ,zelja da bude tako...ali jos nije...
Ja navodim ovo na temi gde mu nije mesto zato sto bas postoji mogucnost da se to shvati kao stalking, a ne da nema veze sa tim, u sustini nema, a pojavno moze da ispadne kao stalking, zavisi kako ga vi budete uoblicili...formom, jer ocigledno se tezi demagoskom resenju koje je de jura, a ne de facto...tiranija prava i forme, a ne sustine...
E sad ja bih ovde trebao da kazem radi zenske sujete da ovu osobinu formalizma imaju i zene i muskarci i onda bi bilo sve u redu...ne bi imali privid da samo kritikujem zene, a to je privid jer kritikujem i muskarce samo muskarci to ili ne shvataju kao licnu uvredu vec kao slabost, ili kao problem ponasanja a ne problem vrednovanja...kao sto i jeste...
Hajde da bude jedan offtopic , koji bas i nije skroz offtopic...
Projekcije i racionalizacije...
Situacija, zena i muskarac imaju problema u vezi...odnosu....zena cuje da postoji verovanje, sujeverje da neki predmet ili neka aktivnost resava problem u vezi i odnosima...zena ako joj je stalo ce da pokusa da nadje i ucini to sto je cula iako nije potpuno sujeverna jer zeli da resi problem .....ali ce pre uciniti preko tih sujevenih stvari i traceva nego preko suocavanja i stvarnog analiziranja...
Ovde ide napomena da i savremeni metro muskarci koji su uvidjavni , osecajni i snishodljivi takodje biraju nedirektnu metodu resavanja problema...laksa im...
E sad uzmite da je trac ili aktivnost nesto sto je procitano u zenskim casopisima i medijima...kako treba da se postavite prema svom muskarcu...stereotip...
Zene ce opet imati sklonost da pre upotrebe takvu vudu magiju , tj da probaju resavanje problema preko nedirektnog nacina nego da resavaju problem konkretno sa svojim partnerom...
Iz jednostavne osobine izbegavanja direktnog "sukoba", sledi stereotipnost biranih metoda...
To je nesto sto se kao efekt javlja i kod moderisanja , narocito kod moderisanja od strane zena...
Nije moglo krace, a da postoji bar mala sansa da dopre do vas ne kao licna ocena vec kao nesto sto ima logicnu osnovu...
Da zavrsim sa problemima moderisanja, postoje mnogo metoda koje uopste nisam pomenuo za moderisanje, tj edukacija moderatora, da ne bude uz pomoc stapa i kanapa kao sto je trenutno.
Iako je neplaceno , rekoh to je samo stvar odluke pojedinca, ne razresava ga potrebe da prati norme rada....
Medjutim dobro moderisanje stvara sliku onoga sto je okruzenje i to stvara veci ili manji broj pokusaja stalkinga, a kad je veci , ionako slaba mreza moderisanja se vrlo lako urusi....
Moj zakljucak je reagovati i jacati mrezu moderisanja ali ne moc moderatora dok ne ojaca svest o rupama i naravno potrebe korisnika da iskoriste te rupe...
To je smisao ovog posta...
Primer pojedinca je moderator Borcica, jer ona licno je okarakterisana kao los potencijal na filozofiji od strane mene, odmah na pocetku , ne totalno vec da ima neke emotivne i perceptivne blokade i to sam joj rekao, ali vidi ili sam rekao i da treba da postoje iritatori ,inspiratori i provokatori, i da inspiratori ublazavaju ton da bi kreativnost ostala iznad licnih konflikata...
Ali ja ne vidim bolju filozofiju bez nje, niti psihologiju...Ona zna da saradjuje, zna da razume, razume neke stvari mnogo bolje od ostalih moderatora, ali je munja recimo jos bolji za filozofiju iz strucnog ugla, dok je borcica bolja iz tog inspirativnog ugla...
To ne znaci da nece napraviti neki kiks zbog svojih stavova ili doslednosti licnim stavovima...
Ja to razdvajam , borcica kao korisnik , borcica kao moderator i borcica kao taj jedan kiks...
Sticem utisak da mislite da sam flegma i da nikad nisam imao lose emocije zbog zakljucavanja neke teme ili zbog neke druge po meni nepravde...imao sam, ali razgovaram sa ljudima...cak i kad se prepucavam...
Zasto gusim temu sa licnim?
Zato sto hocu da naglasim znacaj pored fizickog forumisanja i na mentalno forumisanje ili forumashenje.
To treba da bude inspirativno jer onda imate omasovljenje pozitivnih , a i frustrirano jer onda imate sprecen prelazak u svojatanje i emotivnu erupciju koja kasnije razlicitosti dovede do sukoba...
Najbolje treba probrati , ideje , ne ljude, i ne bezati od toga da nekoga forsirate 90% a nekoga samo 10%...zaebite ono 50% tebi 50% meni ispunjenje zelja...i to vidim kao problem...
Navesti na lepo ponasanje, a ne ograniciti sirinu iznosenja je cilj....antistoking kampanje...
Moderatori to mogu sa pojedinacnim tumacenjem odnosaprema postu...ne prema korisniku...
Jos bolje je ako posmatraju ideju teme pa uskladjuju odnos prema postu prema ideji teme, tj dozvoljavaju izuzetke od crvenih , zutih i zelenih pravila (umesto za.ebavanje, dozvolite zaebavanje...psovka je u oba slucaja...zezanje je formalno dozvoljeno ali se tumaci dvojako kao zabava i kao seks u mozak...)