Internet i bezbroj bespotrebnih informacija

Mali Keks

Zainteresovan član
Poruka
235
Kad skontas,koliko covjek dnevno "unese" bespotrebnih informacija ,pretezno nekih nebitnih.
Od Jutjuba pa nadalje,gdje skrolujes i gledas razne mediokritete,gdje se plasira neki humor za ljude sa nizim IQ,pa neke lazne vijesti,komentari laznih strucnjaka za fudbal,tenis,koronu,izbore itd ..
Knjiga je zakon,nadjes dobre autore i citas nesto korisno sto moze da ti da neku poucnu informaciju

Kad skontas,koliko covjek dnevno "unese" bespotrebnih informacija ,pretezno nekih nebitnih.
Od Jutjuba pa nadalje,gdje skrolujes i gledas razne mediokritete,gdje se plasira neki humor za ljude sa nizim IQ,pa neke lazne vijesti,komentari laznih strucnjaka za fudbal,tenis,koronu,izbore itd ..
Knjiga je zakon,nadjes dobre autore i citas nesto korisno sto moze da ti da neku poucnu informaciju
knjiga je zakon, ali je mnogo lakše samo kliktati po internetu i živeti u zabludi da ćeš nešto korisno da naučiš iz toga...dopaminska zavisnost od interneta je opšta pojava...ne kažem da je internet loš nego da ga uglavnom ne koristimo na pravi način...koristimo ga uglavnom za beg iz života..

knjiga je zakon, ali je mnogo lakše samo kliktati po internetu i živeti u zabludi da ćeš nešto korisno da naučiš iz toga...dopaminska zavisnost od interneta je opšta pojava...ne kažem da je internet loš nego da ga uglavnom ne koristimo na pravi način...koristimo ga uglavnom za beg iz života..
Ja sam se preporodio od kad sam obrisao nalog na Fb... i tamo non stop udjes "da vidis ima li sta",pa ostanes 2 sata listajuci,neke objave koje te ne zanimaju... ista je stvar na jutjub "short" snimcima... nekada ljudi nisu za godinu upijali ovoliko informacija,koliko moderni covjek upije za jedan dan. Kad bi se toliko citalo ili gledalo nesto korisno,koliko bi nam zivot bio bogatiji intelektualno. Pretezno u neke trendove i najgledanije dodju najbesmislenije stvari,oko kojih se velika vecina skupi kao insekti oko svjetla... treba ograniciti sebi na 1h dnevno,a ostalo iskoristiti na pametan nacin.... bar moj stav je takav,ne kazem da je ispravan :)

Back