Internet biznis, slanje proizvoda u inostranstvo?

mario80

Stara legenda
Poruka
80.255
Sad skoro sam imao potrebu za slanjem nečega u inostranstvo, pošta je odbijala saradnju pa sam krenuo da kopam po internetu i našao nekoliko solucija. Prva je bila dhl koja je bila 12.000 din za fizičku osobu i našao sam još jednu Gon***** online za 4200 din registruješ se online popuniš podatke o slanju i odneseš proizvod i ostaviš u drop boxu na izvesnoj lokaciji (meni je bilo usput bgd)
Isti dan ili sutradan dobiješ dhl treking kod a roba je preksutra recimo u londonu na adresi. Šalju sve od igle do lokomotive!

Jel imate vi neku bolju šemu? Hajde malo da elaboriramo temu.

IMG_20211117_193013.jpg

Neće da šalju jednostavno jer se valjda krade po difoltu. Meni sve što je stizalo od preko je bilo otvarano mimo carine i totako što kao oštete paket na ćošku (isavijaju ručno) pa iseku pažljivo žiletom i zavire. Posle zalepe. Ko ne gleda logično kapira kao ispao paket. Fora je što su katalozi i dokumenti unutra neoštećeni na tom ćošku. Carina se sigurno nebi bavila time oduzima puno vremena.

A što se tiče pošte nikad u centru bgd nisam primio pošiljku na adresu nego sam morao u poštu drugi dan, dakle gubim vreme samo zbog njihovog fingiranja isporuke a to je od 24h do 48h kako te zalome.

Back