interesovanja..

Oduvek sam želela da budem turistički vodič. Delimično sam to i uspela. Radila sam 3 godine u turističkoj agenciji, bila sam i ćata i potrčko i menadžer i vodila decu na ekskurzije. Ali nikako da doguram do onog što sam stvarno želela, da vodim inostrane destinacije. I radila sam za kikiriki.
Onda sam odlučila da završim višu školu barem i odmah se zaposlim u većoj i jačoj firmi, za tri puta veću platu i posao koji baš ne obožavam jer sam vezana za kancelariju, ali barem radim sa ljudima pa sam delimično zadovoljna.
Znači glavno interesovanje su mi putovanja. Pre svega zbog upoznavanja različitih kultura, ljudi, vraćanje kroz istoriju. I more, more, more...
To, pa milion mesta prazno, pa onda recimo sport tj.rekreacija: plivanje i aerobik su tu na prvom mestu. Zimi sedim kući i čekam da prođe pa jedino upražnjavam klizanje jer ga volim, a unutra je pa može da prođe.
Muziku obožavam, ona me pokreće i čini živom. Volim da đuskam, glavni provod mi je bio po diskotekama i skakanje do besvesti, a sad često pravim žurku kući i skačem sa klincima.
Volim da se družim, moje drugarice su mi zlata vredne i jako patim što se odraslo i više nema vremena za češća i duža okupljanja pa svaki minut proveden sa njima mi je zlata vredan.
Na TV-u više uopšte ne gledam domaće kanale, uglavnom History, a volim i da gledam serije i dokumentarce sa glavnim akterima detektivima, forenzičarima, bolnicama ili advokatima.:lol:
 
Zene koja su vam interesovanja u zivotu? Imate li hobi? Vremena za sebe?
Kako znate da radite ono sto zelite - a ne ono sto vam je servirano da zelite?
hm...zanimljivo, na sta si tacno mislila kada si napisala ovo? ja imam slicnu teoriju za neke stvari, pa zato pitam...inace ne znam da li mi je servirano da zelim ili ne, ali eto,sledece stvari mi predstavljaju zadovoljstvo i interesovanja.

ovo ce zvucati tako stereotipno,al ybg - volim da putujem, volim da vidim nove stvari i uzivam u celoj toj promeni.nazalost retke su prilike, najvise zbog nedostatka vremena, kada mogu da odem i do susednog sela na duze od jednog vikenda :neutral:

volim da citam, i to razne stvari. od romana, knjiga o istorijskim dogadjajima ali i istorijske nove, knjiga koje ne bih znala kako se definisu, jer nisu naucna fantastika a imaju njene elemente, cak i krs knjige ako mi se nadju pod rukom. volim da kopam knjige na buvljaku knjiga, a i volim da ih skupljam i brlozim ko neka veverica 'ranu. osim toga, iako sam drustvenjak do koske,zacudo jako me zanima astronomija (i ovo je tako stereotipno, ali htela sam da budem astronaut od kako znam za sebe, a i dan danas, s tim sto sam jelte svesna da je to nemoguce, al eto), pa amaterski znam da kupujem tematske casopise,kopam po internetu i slicno.

volim jako vodu, i nekad se osecam prijatnije u istom nego na kopnu, al izbegavam bazen jer uvek dobijem il upalu usiju il grip kad idem u zimskoj sezoni, a leto je tako daleko.srecom more mi je na dohvat ruke,pa se nadam letu. volim i da ronim, nisam imala prilike da se time malo aktivnije bavim u srbiji,ali i tome cu se posvetiti na prolece, kad otopli malo,i kad donesem bar osnovnu opremu.

zanimacija u slobodno vreme mi je i muzika, ali najvise u vidu pretrage i kopanja za novim stvarima. imam oformljen ukus, ali i to se uvek moze prosiriti. znam da se odusevim ko malo dete kad naletim nesto na internetu i onda krenem u pohod za skidanje sa neta. uzivam u baroku ( jer volim a posebno jer mi je jedan ljakse reko kako je barok povrsan, prepoznace se ako procita!!!) i bacam hejt na savremenu muziku i sve sto vole mladi :mrgreen:

nedeljno, tu su trcanje koje me psihicki opusta, a i daje rezultate. i na kraju hrana. obozavam da probam nove ukuse i recepte,a i odusevljavam se nedeljnim porcijama susija i sladoleda od kokosa ko malo dete.
 
Zene koja su vam interesovanja u zivotu? Imate li hobi? Vremena za sebe?
Kako znate da radite ono sto zelite - a ne ono sto vam je servirano da zelite?

Imam sve to: nekoliko interesovanja i hobija i vremena za sebe na pretek.
Znam da radim posao koji zelim zato sto mi na poslu proleti vreme i nista mi nije tesko u vezi sa njim.
Mozda je ovo jedina tema na forumu na koju mogu sasvim potvrdno odgovoriti i biti potpuno sigurna da ne gresim u proceni.
 
Obozavam pecanje. To me tako opusta. Nista lepse, nego kad se osim vode i cvrkutanja pticica ne cuje nista (sem s´vremena na vreme zvuk pri otvaranju pivske flase/limenke :mrgreen: ). Ne mrzi me ni da ustanem u 3-4 ujutru i da idem na pecanje. Prosto...obozavam.
Moj drugi hobi, koji strastveno volim, je kuvanje. Takodje me nenormalno opusta, i ne mrzi me nikad. Znaci, i posle posla, kada dodjem kuci oko 17:30-18:00 uopste me ne mrzi da uzmem i kuvam nesto. Dok seckam luk, pravim rezime dana u glavi, razmlisljam sta treba da obavim, sta jos fali za stan, bastu....planiram neke stvari. A ponekad samo uzivam u mirisima namirnica, koje koristim, otvorim pivo ili neko dobro crno vino uz to i milina.
Treca stvar, koja privlaci moje interesovanje je sport. Pre mnogo vise aktivno (trenirao sam fudbal, igrap redovno tenis itd.), danas sve vise u pasivnom obliku. Ne propustam skoro nista sto ima veze sa sportom. Pored klasicnih sportova tipa fudbal, kosarka, tenis itd. (gde, bez da zelim biti arogantan, mogu slobodno da tvrdim da imam ogromno znanje) pratim i skijanje, biatlon, vaterpolo plivanje, formulu 1...pa cak bowling i snooker volim da gledam. :eek: :hahaha:
Pored sporta, slabo sta drugo gledam na TV-u, sem emisija o pecanju :mrgreen: i zanimljivih dokumentaraca o istoriji, geografiji, prirodi uopste...

A inace, posao, profesija kojom se bavim, mi je na listi interesovanja i znacajnih stvari u zivotu negde na 253. mestu. :mrgreen:
Daleko od toga da sam nezadovoljan. Za malo rada i truda koji ulazem sam i vise nego dobro placen. Ali posao mi je samo stvar koja mi omogucuje i finansira sve ono drugo sto volim.

Da, zaboravio sam putovanja. Sledeci cilj: Nizza. :worth:
 
Poslednja izmena:
bash je bitno da zena ima svoja interesovanja...mislim da ih zadrzi i neguje kroz ceo zivot :)))) kada stisnu obaveze, uvek treba pronaci nacine da se olaksa i sebi i okolini :))
pa sad, ko sta voli neka izvoli :))))
 
hm...zanimljivo, na sta si tacno mislila kada si napisala ovo?

Pa obzirom koliko smo izbombardovani reklamama i uopste drustvenim uticajima sta bi bilo to sto je povoljno po nas, sta zelimo, kako da se razonodimo, sta ce nam prijati, sta ce nas opustiti, osveziti, sta ce nam kvalitetno ispuniti vreme..
Da li mozemo zaista reci, ovo je moje interesovanje i hobi, predstavlja deo mene jer imam svoju slobodnu volju da odaberem nesto drugacije od onog sto mi se namece.
I cak ako mi namecu to isto sto zelim, ja znam da to biram jer zelim, a ne zato sto mi je utucano u glavu.

Malo sam nezgrapno objasnila, ali valjda se vidi poenta..
 
Zene koja su vam interesovanja u zivotu? Imate li hobi? Vremena za sebe?
Kako znate da radite ono sto zelite - a ne ono sto vam je servirano da zelite?

Vremena je na zalost sve manje a interesovanja sve vise;)

Moji hobiji su deo vaspitanja (tako da mozemo reci da su nametnuti arsini) ali i deo zivotnog iskustva...nesto se novo steklo a staro odbacilo...nisu ni svi hobiji moguci u svakom periodu zivota.

Pored putovanja, hrane, knjiga, casopisa, filmova, muzike i istorije ne mogu svoj zivot da zamislim bez sporta. Moje prvo secanje je vezano za teniski teren, tatu, sljaku, pomesan znoj sa mirisom loptica i sljake...vec dobrih godinu dana ne igram aktivno ali cu tokom zivota sasvim sigurno igrati, verovatno i u starosti. Moze se reci da je nametnuto jer da nije tate verovatno nikada ne bih potrazila sama, za mene su reket i zid ako nema partnera, normalna stvar prisutna u kuci oduvek. Dakle, nije bio moj izbor ali jeste jaka navika. Ukoliko nema tenisa svaki sport mi je drag.

U periodu gimnazije sam otkrila puzzle, veoma volim da slazem makete, puzzle sve sto se gradi i sklapa...moguce usled sasvim drugacije profesije.

Jezike su forsirali od malena, verovatno usled potrebe roditelja koja je prerasla u moju igru kasnije, imaju oni cak i neku slicnost sa puzzlama, igram se dok resavam recenice i zadatke, lepe sveske, lepe olovke, lepe knjige, pa procitas neke zanimljive textove...volela bih da mi ostane taj hobi za zivota a ne samo u mladosti...

Prija mi pisanje, jedino pisanje kvazi dnevnika ne bih zanemarila ma u kakvim obavezama bila...u tim mojim sveskama pisem, crtam, pokusavam da napisem neka zapazanja, zabelezim citate u nju, stvari koje su mi se svidele, razgovovaram sa sobom. Inace spada u izvorno moja interesovanja, krenula sam u drugom gimnazije i do danas nisam prestala.
 
Muzika, filmovi, ispijanje piva sa drustvom. :D
I putovanja, putovanja, putovanja.
Moj mozak je u drugoj dimenziji, kad nisam kod kuce.
Na leto planiram put po Evropi sa drustvom i vec mi je toplo oko srca. :zskace:
 
Zene koja su vam interesovanja u zivotu? Imate li hobi? Vremena za sebe?
Kako znate da radite ono sto zelite - a ne ono sto vam je servirano da zelite?

Dosada sam morala da radim i poslove koje baš i ne volim posebno, ali kada sam završila faks, nisam bila u mogućnosti nešto mnogo da biram.
Već smo bili porodica, pa valja izdržavati sebe i dete, plus još dvoje kasnije rođenih.

Ali zato volim da čitam, da šijem, pletem, heklam ... mada nisam ni za to baš uvek u (vremenskoj) prilici.

Sad treba da krenem da radim nešto što mi zvuči interesantno i što je najpribližnije mojoj struci, pa videću....
 
Poslednja izmena:
Zene koja su vam interesovanja u zivotu? Imate li hobi? Vremena za sebe?
Kako znate da radite ono sto zelite - a ne ono sto vam je servirano da zelite?

Nemam vise interesovanja, hobi pogotovo a vremena za sebe taman toliko da ne dopustim da izgledam kao seoska domacica i na kraju i te kako sam svesna da radim ono sto me slucajno zadesilo i sto je trenutno moj maksimum ali nikako moja zelja.
Na zalost. Sta je tu je.
 
imam puno slobodnog vremena,ali ga u poslednje vreme ne provodim na previse kvalitetan nacin.previse sam vezana za kopjuter i virtuelno druzenje i ovde i preko maila.inace mi je hobi ribarenje sa mrezama i pendulanje.za mene nema veceg zadovoljstva od svakojutarnjeg ranog ustajanja,blagog sunca,mirnog mora i punih mreza.ali i kad nema sunca i more je nemirno i mreze su prazne,meni je i tada puno srce.
uz to moj hobi je i vrlo isplativ,jer celo leto,a vrlo cesto ostaje i da se stavi u zamrzivac za zimu, imamo svezu tek ulovljenu ribu
 
Leeepaa smokiii ribareva kći
smilie_musik_067.gif

(To ja parafraziram Bajagu)
 
Kad ću ja naći tak'i pos'o gde se ubija dosada?:aha:

Nije to bas ni tako super, kao sto mislis. Dobro dodje cesto, ali nekad je izuzetno dosadno. Ovih dana cu izgleda konacno imati nekog konkretnog posla. Nakon 2 meseca me zvao sef i zamolio da odradim nesto. Sad kad od tog zadatka napravim sestomesecni projekat...hehe...sou program. :mrgreen:
 

Back
Top