Intel je do sada proizveo preko 10 miliona QLC NAND SSD-ova

Smartanabil

Buduća legenda
Moderator
Poruka
28.087
Intel je do sada proizveo preko 10 miliona QLC NAND SSD-ova


QLC NAND predstavlja pravu revoluciju na SSD tržištu, a korisnicima nudi visoke brzine skladišta po niskim cenama. Na ovom tržištu Intel je dominantan, a kompanijina 660p serija SSD-ova se značajno koristi od strane proizvođača, kreatora PC sistema i kućnih korisnika.

Intel je potvrdio da je kreirao preko 10 miliona QLC SSD-ova. Iako su QLC SSD-ovi i dalje retki na tržištu, očekuje se da će se ovo promeniti u narednim godinama, posebno kada se poveća potreba za SSD-ovima visokog kapaciteta u okviru potrošačkog tržišta

Intel je implementirao značajna poboljšanja performansi već sa svojim najnovijim 665p SSD-ovima. Kompanija je takođe kombinovala QLC NAND sa Optane memorijom u svojoj Memory H10 seriji SSD-ova. U ovom trenutku, Intel nije otkrio planove da objavi Memory H10 hibridne SSD-ove kao samostalne proizvode.

QLC NAND će nastaviti da dobija na popularnosti tokom godina, s obzirom na to da odnos između prospekta jeftinijeg NAND-a i mana koje QLC NAND ima nisu značajni za potrošačko PC tržište. Razliku će moći da primete samo napredni korisnici.

Izvor: Overclock3d
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.