Inspektori love kupce bez računa(u Hrvatskoj a uskoro će i kod nas)

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Zagreb -- Hrvati su ovih dana zaplašeni brojnim inspektorima, koji ih na izlasku iz prodavnice kontrolišu u nameri da otkriju da li su za plačenu robu uzeli račune.
20403647994fccac69ea406101782917_640x360.jpg

Poreska uprava pooštrila je, naime, režim posedovanja računa nakon kupovine, na zahtev ministra finansija Slavka Linića, pa je tako 55-godišnja Osječanka morala da plati 50 kuna (6,6 evra) kazne jer nije uzela račun na blagajni.Ona je u dugom redu čekala kako bi dobila jeftiniji hleb ispečen dan ranije, ali su je ispred trgovine dočekali inspektori i naplatili joj 50 kuna kazne, jer nije uzela račun.
Da bi se mogla obezbediti bolja kontrola, ne samo plaćanja robe i usluga, nego i plaćanja poreza uopšte, ministar Linić doneo je akt o nazivima radnih mesta i koeficijentima za zaposlene u Poreskoj upravi. Po tome će svi zaposleni za natprosečne rezultate rada moći da dobiju godišnju nagradu u iznosu od tri mesečne plate.
Uzalud je objašnjavala inspektoru da hleb nije ukrala, kao i da nema običaj da uzima račune, a za to vreme su drugi kupci požurili po račune da izbegnu plaćanje kazne.

Osječanka nije jedina koja je morala platiti kaznu, jer se to dešava u celoj zemlji. Štaviše, poslednjih dana inspektori ne samo da stoje ispred prodavnica, već i u njima i proveravaju da li trgovci izdaju račune.

Uvođenje reda sa računima, čije je uzimanje načelno obavezno od 1998. godine, ali niko nije sankcionisao one koji ih ne uzimaju, deo je politike uvođenja reda u trgovačke poslove.

Naredni korak je uvođenje fiskalnih kasa za one koji se bave gotovinskim plaćanjem, što po nekim najavama počinje 1. jula, iako je bilo najavljeno za početak 2013. godine. Tako će po svojevremenoj najavi ministra Linića, svi koji uzimaju gotovinu biti kontrolisani u drugom polugođu ove godine.


 
Jos malo pa ce uvesti da kontrolisu sta si jeo i kad si vrsio nuzdu sve je to u skladu sa Evropom debilcine.
Vec sam otpustio pola radnika zbog tih secikesa....a onda kazu propada drzava...mora da propadne kad ti nedaju da posteno radis vec bi da im placas poreze i ostale nebrojene pizdarije,ali i da te dzepare onako usput....i vreme je da pocnemo da prevaspitavamo tu bagru...
 
Vec sam otpustio pola radnika zbog tih secikesa....a onda kazu propada drzava...mora da propadne kad ti nedaju da posteno radis vec bi da im placas poreze i ostale nebrojene pizdarije,ali i da te dzepare onako usput....i vreme je da pocnemo da prevaspitavamo tu bagru...

.. па морају да убиру порезе, то је уреду, али стално осмишљавају неке прирезе и разрезе, јер је индустрија, тотално колабирала и прилив кинте се, такође, тотално смањио, а њине гузице све веће и веће, а затим треба подмирити сва не производна занимања, нема се више шта ни продати, јер све што је вредело већ је распродато, а и кредита више нема, па од негде мора да се зафати... осмислили су да се мопеди мораду регистровати сваке године, ускоро ће да опорезују и бајциклове и власнике кућних љубимаца, а затим ће јоште нешто да "осмисле", наши велики умови- ехперти... ма све је то у реду, али ми морамо да изађемо на улице и да захтевамо да се у устав уведе закон о попису имовине сваког геџе који седне да службује, службу, у државној или општинској фотељи... можда и да се преиспитује порекло имовине, мада смо за то, мало, окаснили....
 
Pošto tržišni inspektor nije policajac, nema nikakvo pravo da me legitimiše,tako da ili nek pokuša da me fizički savlada(a nisam baš majušan :D) ili neka zove prave pandure pa nek me jure po gradu zbog računa iz pekare.
A najlakše zahebati babu i sirotinju.

Več zamišljam scenu kako trče panduri, trči inspektor i viče "Vatajte ga, musav od masti i jogurta a račun nema!!! Garant je burek s mesom poj'o, dršte razbojnika!!!" :rotf:
 

Back
Top