Inspekcija naložila rušenje Galensovog puta na Fruškoj gori

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
208.530
Pokrajinska građevinska inspekcija donela je rešenje o obustavi radova i uklanjanju puta izgrađenog na brdu Kesten, na Fruškoj gori, objavila je Dragana Arsić iz pokreta Odbranimo šume Fruške gore. Podsećamo da je na brdu Kesten kod Rakovca izgrađen betonski put, koji bi trebalo da bude pristupni put do gazdinstva u vlasništvu jedne od vlasnica kompanije Galens Sanje Petrić.
Pokret Odbranimo šume Fruške gore je zbog izgradnje tog puta i zbog toga što je sa dve metalne kapije blokirana planinarska staza, polovinom septembra, organizovao akciju za "oslobađanje" planinarske staze. Blokirana staza nalazi se u okviru ograđenog dela Fruške gore koji je otkupila Sanja Petrić.
Vlasnici kompanije Galens tada su saopštili da vidikovac Kesten neće biti oduzet građanima, te da imaju nameru da na tom mestu grade sopstveno poljoprivredno gazdinstvo. Dodali su da su planinari i organizovane posete turista dobrodošli u poljoprivredno gazdinstvo, nakon što se sve privede nameni.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...-rusenje-Galensovog-puta-na-Fruskoj-gori.html

Kao što znate kompanija Galens je na glasu kao neko kome niko ništa ne može, u stvarnom vlasništvu nekih veoma važnih ljudi, tako da je ovo za mene iznenađujuća odluka. Da li će se nastaviti preispitivanje raznih poslova ove kompanije ili je ovo samo zamazivanje očiju? :think:
 

Back
Top