Quantcast

INOVATIVNA IZBEGLIČKA GENIJALNOST KAO KUKAVIČIJE JAJE

Ideja o radnim barakama , unutar kruga smederevske železare , nije zahtev azijskog investiconog čuda , već izbegličkog kadra i izbegličkog političkog lobija , još iz vreme slobizma !
A da nije tvrdnja bez veze , tokom nekad čuvene ratne decenije ( sad već omražene i onima koji su vodili te ratove kao političari , pa i generali ) , s'kraja XX veka , negdašnje barake omladinske akcije, locirane tik uz železaru , taj novo pristigli inžinjerski pa i politički kadar , pretvorio je u radničke barake - koje su koristile firme sa ratom zaraćenog prostora , za smeštaj svojih radnika , koji su radili uglavnom u železari i okolnim aktivnim preduzećima . Kako je rat buktao , ovo naselje je pretvoreno u izbegličko !
Ovaj kadar , izbeglički , po okončanju ratnih dejstava i oktobarskih promena , ovu ideju plasirao amerikancima , koji su zaposeli železaru . Čak je inoviran i idejom , da se u krugu fabrike locira ambulantni stacionar u kome bi bili lečeni svi zaposleni 24h ( sistem : iz bolesničkog kreveta pravo na posao ) . No , razvoj tih ideja , nije dovršen jer su ameri pobegli glavom bez obzira , nekako još brže nego što sus e pojavili . ( Više od jedne decenije pravosuđe vodi "istragu" kako su oni i došli - uostalom ! ) . Tako je ideja ostala za bolja vremena !
Hoću da kažem , da rečena ideja , stara je koliko i izbeglički kadar u železari , a sad se reafirmiše , jer azijati po svojim industrijskim sistemima , imaju ovakav vid robovlasničkog izrabljivanja , biološke argatorske mase , sopstvenog stanovništva .

Rz_ktkpTURBXy9iOWE4OTQ4YzZhZTcyYmE1OTc1OWYwNDVmYWRmZjkyOS5qcGeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA

Menadžment fabrike je na spavaonice postavio mreže kako bi sprečili radnike da se ubiju skokom sa krova !

Železarino inovatno izbegličko rukovodstvo , u svrhu sprečavanja ovakvog vida samoubistava , još u vreme amera , predlagalo je izgradnju prizemnih baraka !
Sa azijatima , danas imaju jedinstvenu priliku da ostvare ovaj svoj san , iz vremena velikog slobizma !
Zato nije fer ideju kao kukavičije jaje podmetati kinezima , te plasirati je preko ništačkog novinarstva , kao moguć kineski predlog za promenu radnog zakonodavstva.

"Navedena “sloboda” podseća na kmetovski život tokom Srednjeg veka, ali uprkos tome, a shodno dosadašnjim iskustvima, ne bi bilo veliko iznenađenje ako bi predlog investitora iz Kine naišao na podršku Vlade.
Svetski čuvene , mreže za sprečavanje samoubistava u takvim višespratnim radnim barakama , poodavno medijski su preplavile svet .
"

http://www.danas.rs/dijalog.46.html?news_id=352047&title=Između+feudalca+i+makroa
 

zxy

Veoma poznat
Poruka
13.845
Radničkih baraka je bilo i pre dokle mi sećanje seže a ima ih i danas i još će ih bti,nema sumnje.Mnoge su porodice u njima živele i žive a svo vreme su radnicima od plate odbijali doprinos za stambenu izgradnju.Neko je ceo vek taj doprinos plaćao a u baraci živeo i ostao a to što je plaćao pojeo vuk magarca.
Toliko o mnogo hvaljenoj socijalnoj pravdi u socijalizmu.;) O ovom stanju danas ne bih da komentarišem:whistling:
 
Poslednja izmena:

123loncar

Veoma poznat
Poruka
14.293
......taj stambeno investicioni fond , pokraden je - bestijalno i omogućio po pravu zatečenog stanja po podvlačenju crte , jednom velikom broju ljudi da steknu enormnu imovinu na obespravljivanju mnoštva......to je prvi korak kriminalne države , gde diskriminiacija po zatečenom stanju biva zakonski uređivana i sprovođena.....naravno , ovo mnoštvo koje se dočepalo imovine po diskriminatorskom pravu , svojom političkom saglašnošću u znak zahvalnosti toj političkoj oligarhiji omogućilo je da sprovede tranzicionu pljačku sve državne imovine , koja - pljačka i dan dani traje i sa kriminalnim zakonodavstvom trajaće u nedogled !
....no da se vratimo na barake....komunjarske takozvane samačke barake , pa kasnije i takozvani radnički samački hoteli , ni na jedan način ne mogu se povezati sa radničkim baraka u fabričkom krugu.......radnici iz samačkih baraka i hotela u njima su , kako da kažem - KIRAJDŽIJE / PODSTANARI , dok su radnici u fabričkim radnim barakama uposljenici koji planduju / odmarajući se čekaju da zaposednu radno mesto , na poziv , dogovoreni signal ili po signalu za uzbunjivanje......a to znači u svom slobodnom vremenu ne mogu mnoge radnje da rade i slobodno da konzumiraju životne dogaćaje , jer mogu svakog časa da budu pozvani na radno mesto - a odbijanje povlači za sobom drakonske kazne pa i otkaz bez ikakvih nadoknada od poslodavca......bukvalno radnik je u vojničkom 24h režimu / stanju , uvek psihofizički spreman za rad i na raspolaganju rukovodstvu.....

Lepo napisa NIN , na svojoj naslovnici - parafraziram : rad oplemenjuje radnike u srpskim fabrikama - ili kako god !
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.