Inkontinencija

Giordana Bgd

Obećava
Poruka
78
Molila bih sve koji imaju iskustva sa operacijom navedenog problema da mi kazu kako se to zapravo radi, da li je neko radio ovu novu metodu sa nekim trakama , da li se ovaj vid operacije placa ili to pokriva socijalno osiguranje. Nazalost imam problem sa inkontinencijom ( ne prevelik) zbog teskog porodjaja pa bih zelela da uradim operaciju sto pre moguce.
 
Urinarna inkontinencija je u pitanju primarno, problem nastaje ako naglo cucnem , ili se nakasljem ili kinem. Kazem nije to ucestalo previse ali se desava a posto znam da to sa godinama brze napreduje zelim da to uradim sto pre. Ginekolog me uputio na pregled kod urologa ( treba da zakazem jer me uputio u privatnu ordinaciju). Sto se tice fekalne za sada nemam problem ali imam problem da nekada ne mogu da kontrolisem gasove sto takodje zna biti neprijatno( ako ste okruzeni ljudima narocito).
Ponavljam sve to je posledica teskog porodjaja ( forceps)ali je i moja majka imala isti problem.Imam 40 god.
 
Inkontinencija je normalna posle porođaja, po određenim studijama je takođe povećan rizik pri asistiranim porođajima. Inkontinencija koju imate može biti stresna, pa može trajati od nekoliko nedelja do nekoliko meseci, pa i više. Ukoliko primećujete da se proređuju incidence, znači da napredujete.
Ono što možete da uradite, pre nego što pristupite radikalnijem rešavanju problema jeste da radite Kegelove vežbe (više o njima: http://zdravlje.krstarica.com/l/fitnes/kegelove-vezbe/). Probajte da smanjite unos kofeina i da češće praznite bešiku. Ukoliko ništa ne pomogne na duže staze, potražite pomoć urologa.

Pozdrav!
 
Hvala puno na odgovoru.
Bila kod urologa i za sada mi je preporuceno da pijem tablete 3 meseca pa ako bude poboljsanja onda produzenje iste terapije, ako ne onda operacija. U pitanju jeste stres inkontinencija ali meni Kegelove vezbe nisu pomogle nazalost.
 
da li neko zna da se kod nas leci stresna inkontinencija postavljanjem lepljive trake koja drzi zid besike ili metodom inekcije koja sadrzi sredstvo za bubrenje?
interesuju me i iskustva
Smoki da li ti je iko ikad odgovorio na ovo pitanje makar na pp ako nije ovde javno?
Zanimaju me neke stvari u vezi toga pa ako si nesto u medjuvremenu saznala bila bih ti zahvalana da napises ovde.
 
Kod mojih se nekih prijateljica, koleginica, inkontinencija pojavila posle radioaktivnog zracenja,
ali su ta zracenja bila u vezi karcinoma jajnika i ( ili) materice ili kod karcinoma raka grlica materice.
 

Back
Top