gospodjica14
Poznat
- Poruka
- 7.429
Ova tema nije potekla iz moje glave, zbog cega mi je zao, ali sta da se radi…Ipak, smatram da je veoma interesantna za jednu, nadam se, argumentovanu diskusiju na ljubavi i sexu. Naime, doticna dama koja je kako kaze “u dejting fazi” i naseg je porekla, koja vec duzi niz godina zivi u inostranstvu u jednoj od naprednih i bogatih zapadnih zemalja, pravi poredjenje izmedju muskaraca tamo i muskaraca ovde, pa kaze (radi pojasnjenja, posto citiram njene reci, u daljem tekstu “tamo” je Srbija, “ovde” je strana zemlja: “Tamo muskarac uglavnom cini prvi korak. Ovde ne bas. Tamo muskarac uglavnom placa (pice, veceru sta god). Ovde ne bas. Tamo muskarac nije bas neka pcela radilica po kuci. Ovde se podrazumeva da se kucni poslovi dele. Ja ne smatram da ravnopravnost lezi u tome ko ce da pere sudove ali svakako je prednost kada dvoje rade zajedno i pomazu se. Doduse, ne znam sta bih radila sa nekim bilmezom koji nista ne zna da uradi i koji bi me cekao da mu serviram supicu. Verujem da takve stvari mogu da pokvare stimung u vezi. Odgovornost treba da se podeli. Naravno, ne treba i ne moze se deliti u milimetar.
Jedna moja prijateljica ovde je zaprosila svog decka. Nije to nista neobicno. Sve moje udate prijateljice u Beogradu su zaprosene. Da li su, generalno, zene tamo pasivnije?“
Nakon ovakvog uvoda, zena kaze da, posto dugo godina vec ne zivi u Srbiji, ne zna kakva je situacija, a da u njeno vreme (pre nekih 20tak godina), muskarci u Srbiji jesu bili mamini sinovi koji su uzimali inicijativu u zavodjenju i bili macho muskarci. I postavlja pitanje da li se, u tom pogledu, nesto promenilo?
Meni licno najzanimljiviji podatak u celoj prici bio je da, prema nekim anketama, u toj zapadnoj zemlji gde ona zivi, 64% muskaraca sedi kada vrsi malu nuzdu, nakon kampanje koja se vodila – nisam sigurna o kakvoj je kampanji rec, ali jedino sto mogu zakljuciti jeste da su izgleda tamo apelovali na muskarce da sede na solji dok piske valjda da ne bi zapisavali wc-solju ili dizali dasku, sto je fuj i nezgodno zenama. Pa se pita da li bi muskarci u Srbiji mogli tako da se izdresiraju (izrazavajuci istovremeno sumnju u to).
Suma sumarum, njeno misljenje je da je sve gore navedeno pitanje ravnopravnosti. Ali ne pitanje ravnopravnosti na papiru nego pitanje ravnopravnosti u svakodnevnom zivotu i u vezi.
Pa, da li je? Sta mislite?
Jedna moja prijateljica ovde je zaprosila svog decka. Nije to nista neobicno. Sve moje udate prijateljice u Beogradu su zaprosene. Da li su, generalno, zene tamo pasivnije?“
Nakon ovakvog uvoda, zena kaze da, posto dugo godina vec ne zivi u Srbiji, ne zna kakva je situacija, a da u njeno vreme (pre nekih 20tak godina), muskarci u Srbiji jesu bili mamini sinovi koji su uzimali inicijativu u zavodjenju i bili macho muskarci. I postavlja pitanje da li se, u tom pogledu, nesto promenilo?
Meni licno najzanimljiviji podatak u celoj prici bio je da, prema nekim anketama, u toj zapadnoj zemlji gde ona zivi, 64% muskaraca sedi kada vrsi malu nuzdu, nakon kampanje koja se vodila – nisam sigurna o kakvoj je kampanji rec, ali jedino sto mogu zakljuciti jeste da su izgleda tamo apelovali na muskarce da sede na solji dok piske valjda da ne bi zapisavali wc-solju ili dizali dasku, sto je fuj i nezgodno zenama. Pa se pita da li bi muskarci u Srbiji mogli tako da se izdresiraju (izrazavajuci istovremeno sumnju u to).
Suma sumarum, njeno misljenje je da je sve gore navedeno pitanje ravnopravnosti. Ali ne pitanje ravnopravnosti na papiru nego pitanje ravnopravnosti u svakodnevnom zivotu i u vezi.
Pa, da li je? Sta mislite?