Inicijativa za proglašenje crkvenih praznika za državne

Gedeon

Veoma poznat
Poruka
10.262
Važno je da se pokrene inicijativa, da se priča o tome: veliki crkveni praznici u Srbiji su radni dani. Nedeljom se takođe radi, za razliku od Nemačke, Austrije, Slovenije a odnedavno i Hrvatske. Bezbožnik na vlasti govori kako naši ljudi ne rade dovoljno i da treba da se radi i nedeljom. Pričajte sa ljudima, širite ovakve pobožne ideje, ako je neko član koje političke partije neka traži da se pokrene ovakva inicijativa.
Velika Gospojina, Savindan, Jovanjdan, Nikoljdan, Aranđelovdan, Ilindan i sl. treba da budu državni praznici i neradni dani. I svaka nedelja. Božije zapovesti su na prvom mestu.

Važno je da se pokrene inicijativa, da se priča o tome: veliki crkveni praznici u Srbiji su radni dani. Nedeljom se takođe radi, za razliku od Nemačke, Austrije, Slovenije a odnedavno i Hrvatske. Bezbožnik na vlasti govori kako naši ljudi ne rade dovoljno i da treba da se radi i nedeljom. Pričajte sa ljudima, širite ovakve pobožne ideje, ako je neko član koje političke partije neka traži da se pokrene ovakva inicijativa.
Velika Gospojina, Savindan, Jovanjdan, Nikoljdan, Aranđelovdan, Ilindan i sl. treba da budu državni praznici i neradni dani. I svaka nedelja. Božije zapovesti su na prvom mestu.
Prica se vec odavno da vucic i nije pravoslavni hriscanin nego da je presao u islam, pa e i ne cudi nepostovanje nedelje i pravoslavnih praznika.

Više cenim iskrenog vernika muslimana, nego tog lažova. Koje god kaže da je vere ne treba mu verovati. Vernici ne lažu.
Ja na prvom mestu gledam kakav je neko covek, ne dozovoljavam da mi neko dira veru i cacka tu i ne diram tudju, ne mislim ovde na forumu, ovde se vodi diskusija sto je i normalno, ali ovako u realnom zivotu to je vec nesto drugo.

Velike slave treba proglasiti za neradni dan, da se rodbina, kumovi i prijatelju mogu obići. Uvek neki antipravoslavni i nesrpski uzurpatori na vlasti u Srbiji.
Uzurpatori hoce da im neko robuje za minimalac a ljudi padaju ko pokoseni od srca, sloga ....jer mora da se juri posao, ne mozes da zivis. ne mozes da budes sa porodicom da normalno provedes neko vreme.

Док је АВ на власти сигурно ништа од тога.

Док је АВ на власти сигурно ништа од тога.
Treba se boriti. U Sloveniji i Hrvatskoj su se Rimokatolička crkva što sama što preko svojih NVO borile više decenija za neradni nedelju.
Vernici takođe mogu osnivati NVO. Zašto ne? Treba se boriti protiv i abortusa! Nedovoljno se radi na tom planu. Treba štampati letke i brošure i deliti narodu na velike praznike jer samo tada naš narod dolazi u većem broju na službe.

Treba se boriti.
Овде се петиција од 300.000 људи "загуби".
Док су ови на власти нема шансе.
Словенија је дубоко секуларна држава а ипак су пристали. Нема то везе са римокатолицима њихов утицај тамо је никакав.
Словенија је просто одлучила тако.

S kojim pravom se osudjujes da radni dani proglasavas neradnim i da sve to prikazes kao neka pobozna inicijativa ? ?
Ta je materija regulisasna jasim odredbama 4-te Bozje zapovesti koje nalazu da ljudi rade sest radnih dana a da odmaraju u sedmom i to je to...!!!
Zar ti malo 4 neradna dana mesecno i 48 dana godisnje ???

Овде се петиција од 300.000 људи "загуби".
Док су ови на власти нема шансе.
Словенија је дубоко секуларна држава а ипак су пристали. Нема то везе са римокатолицима њихов утицај тамо је никакав.
Словенија је просто одлучила тако.
Narod je odlučio na referendumu a na narod treba uticati. Dugo mu pričati, ukazivati na druge primere.

S kojim pravom se osudjujes da radni dani proglasavas neradnim i da sve to prikazes kao neka pobozna inicijativa ? ?
Ta je materija regulisasna jasim odredbama 4-te Bozje zapovesti koje nalazu da ljudi rade sest radnih dana a da odmaraju u sedmom i to je to...!!!
Zar ti malo 4 neradna dana mesecno i 48 dana godisnje ???
Subotara ima toliko da se mogu svrstati pod statističku grešku, tako da se vaše mišljenje nema potrebu uvažavati. U svetu se skraćuje radna sedmica (nedelja kako bi rekli u Srbiji što je nelogično) jer uz sadašnji tehnički nivo proizvodnje i rada sve se napravi za 4-5 dana pa ljudi nemaju potrebu da rade 6 ili svih 7 dana.

Subotara ima toliko da se mogu svrstati pod statističku grešku,
Slazem se.
tako da se vaše mišljenje nema potrebu uvažavati.
Ovakvu bre javnu degradaciju i omalovazavanje ljudskih bica / sugradjana u Srbiji je necuveno i nevidjeno...
U svetu se skraćuje radna sedmica (nedelja kako bi rekli u Srbiji što je nelogično) jer uz sadašnji tehnički nivo proizvodnje i rada sve se napravi za 4-5 dana pa ljudi nemaju potrebu da rade 6 ili svih 7 dana.
Mislim da mesas babe i zabe - jedno je da pricamo o tome koliko bi javne ustanove,preduzeca i biznosi privatnog sektora trebali raditi i o ovome mozda ima prostora za diskusiju a sasvim je drugo proglasavati neke dane neradnim iz verskih razloga !
Naime,kada neko ne ide na posao u firmi taj ima dovoljno vremena da u ostale radne dane zavrsi sve kucne poslove koje mu stoje u listi obaveza stoga u te dane ljudi definitivno trebu raditi i svrsavati sve svoje poslove i da to i dalje bude u okvirima 4-te Bozje zapovesti !
Primera radi,evo nek se odluci da preduzeca rade samo 4 dana sedmicno onda preostala dva radna dana se i dalje trebaju / moraju koristiti za svrsavanje preostalih poslova u privatnom zivotu pojedinca i porodica.

Slazem se.

Ovakvu bre javnu degradaciju i omalovazavanje ljudskih bica / sugradjana u Srbiji je necuveno i nevidjeno...

Mislim da mesas babe i zabe - jedno je da pricamo o tome koliko bi javne ustanove,preduzeca i biznosi privatnog sektora trebali raditi i o ovome mozda ima prostora za diskusiju a sasvim je drugo proglasavati neke dane neradnim iz verskih razloga !
Naime,kada neko ne ide na posao u firmi taj ima dovoljno vremena da u ostale radne dane zavrsi sve kucne poslove koje mu stoje u listi obaveza stoga u te dane ljudi definitivno trebu raditi i svrsavati sve svoje poslove i da to i dalje bude u okvirima 4-te Bozje zapovesti !
Primera radi,evo nek se odluci da preduzeca rade samo 4 dana sedmicno onda preostala dva radna dana se i dalje trebaju / moraju koristiti za svrsavanje preostalih poslova u privatnom zivotu pojedinca i porodica.
Joj, da, kakva degradacija i omalovažavanje. Jehovini svedoci su protiv transfuzije krvi. Šta sad treba zabraniti transfuziju krvi iz obzira prema njima.

Joj, da, kakva degradacija i omalovažavanje.
Naravno.
Jehovini svedoci su protiv transfuzije krvi. Šta sad treba zabraniti transfuziju krvi iz obzira prema njima.
Kakvi bre obziri prema njima,sta je tebi ?
Ako se dobro secam predmetno je pitanje otvoreno s namerom da se pokrene neka komkretna inicijativa IZ VERSKOG RAZLOGA pa je u tom slucaju bitno kako stvari stoje realno u Svetom Pismu a ne sta neke verske zajednice veruju...

Slazem se.

Коначно лепе вести на форуму. И званично да признаш са ким се редовно слажеш.

Коначно лепе вести на форуму. И званично да признаш са ким се редовно слажеш.
Ja licno ne cenim ljude na osnovu njihovog verskog deklarisanja vac na osnovu onog sro rade pa cak i ako se izjasnjavaju za nevernici...
...e sad mozda je njihov recnik ponekad van okvirima pristojnog ali ujedno moram priznati da su takvi ponekad mnooooogo pristojniji od puno samonazvanih "vernika"koje vidimo cak i na ovom forumu.

Ja licno ne cenim ljude na osnovu njihovog verskog deklarisanja vac na osnovu onog sro rade pa cak i ako se izjasnjavaju za nevernici...
...e sad mozda je njihov recnik ponekad van okvirima pristojnog ali ujedno moram priznati da su takvi ponekad mnooooogo pristojniji od puno samonazvanih "vernika"koje vidimo cak i na ovom forumu.
Važna je kultura dijaloga.

Ти у једној поруци кукаш како Маки лоше модерише а у другој хиташ да га одбраниш јер му је модерисање добро.
Али опет скрећеш са теме.
Одавно је било јасно да си ти адвентиста сад си то и потврдио.

Ти у једној поруци кукаш како Маки лоше модерише
Jel me mozes citirati kada sam kukao da Maki lose moderise ?
а у другој хиташ да га одбраниш јер му је модерисање добро.
Ne nije mu moderisanje dobro vec je po meni NAJBOLJE od svih koje sam do sada video na ovom pdf-u !
..sto naravno ne znaci da nikad ne gresi vec da u globali radi stvarno kako treba...
...neki cak kazu da onaj koji ne gresi taj i ne radi !
Али опет скрећеш са теме.
Одавно је било јасно да си ти адвентиста сад си то и потврдио.
U redu,ako ti tako kazes onda nek ti bude... :D
...znas da nikiom nisam poricao sta god bi rekao za moju versku pripadnost !

Poslednja izmena:

Back