Inicijativa „Vidi, gari, ne može!“: Naprednjaci stoje iza pretnji mladim aktivistima

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
1615878642209.png

Inicijativa „Vidi, gari, ne može!“: Naprednjaci stoje iza pretnji mladim aktivistima

Inicijativa „Vidi, gari, ne može!“, koja okuplja javne ličnosti, nevladine organizacije i opozicione političke stranke, najoštrije je osudila grafite mržnje i pretnje upućene mladim političkim aktivistima Brajanu Brkoviću, Dejanu Bagariću i drugima koji se hrabro bore protiv surovog, anticivilizacijskog i visokorumpiranog režima Aleksandra Vučića i njegovih lokalnih slugu.

Inicijativa Vidi, gari, ne može!: Naprednjaci stoje iza pretnji mladim aktivistima 1

Piše: M.P. 15. marta 2021.

Kako navode, očigledno da je cilj ovih pretnji i poruka mržnje da zaplaši aktiviste, ali će samo postići kontraefekat i ove hrabre, mlade ljude samo ojačati u uverenju da rade pravu stvar i da se nalaze na pravoj strani istorije, pokušavajući za svoju generaciju i generacije koje dolaze da stvore društvo iz kojeg neće bežati najbolji zgađeni vladavinom najgorih.

Oni zu zatražili od nadležnih organa da otkriju ko su autori grafita, iako je , kako kažu, sasvim izvesno da vlast, odnosno delovi vlasti stoje iza njih. Pozivali su građane Novog Sada i cele Vojvodine i Srbije, da iskažu solidarnost sa mladim aktivistima i razumeju zašto je važno dići glas protiv režima koji sistematski razara državu i pokušava da uništi živote svima onima koji se protiv toga bore.

Grafiti koji sadrže pretnje upućene mladim političkim aktivistima pojavili su se na zidu igrališta na Bulevaru patrijarha Pavla u Novom Sadu Inicijativu „Vidi, gari, ne može!“ čine nevladine organizacije Novi optimizam, VKK „Vasa Stajić“, Zelena mreža Vojvodine, Most solidarnosti, Centar za interkulturnu komunikaciju, Centar za održive zajednice i političke stranke – Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Pokret „Preokret“.

link

Тзв."српски националисти" опет прете. Они су нешто најгоре шта је могло да задеси Србију и цео Регион поткрај двадесетог века. Нажалост, 2000те је изостао "Шести октобар". Та погрешна одлука и данас узима свој данак.

To Gari me uvek podseti na novosadski šljam. Ono osnovna škola, cigara, iq √100.
Млади смишљају нове, "креативне" називе за своје организације. Нека их. Ми сми имали своје, они имају своје, онако како им одговара. Битно да је идеја иста, а то је борба против тзв."српског национализма" и свега оног шта исти носи са собом.

Дете Босанке и Лале.. могао би да убије медведа али се стиди да му приђе.

То ме подсећа на једно летовање.

Елем, био ја да неким френдовима у Будву (тј. негде на граници Рафаиловићи и Бечићи, ал' то све спојено па не знаш где се завршаваједно а почиње друго), и ми дошли на море, и сели на кафицу у неки кафић уз плажу да попијемо пиво и одморимо пре тражења смештаја.

А поред нас са својом екипом седи неки набилдовани, ћелави лик, са огромном кајлом око врата.

Ја све покушавам овим мојима да некако кажем (а да овај не чује):"Браћо, немојте да га гледате, ако види да га гледамо, макар и не попреко, има да устане и све да нас побије...гле какав је, огроман, набилдован, ћелав, кајла већа него врат".

И ја тако у страху...у страху..не могу лепо да пијем пиво због непријатности.

И то је трајало док тај лик није проговорио.

А он кад проговорио лалански нагласак, из Каћа или тако неко војвођанско село, салаш..шта ли је....он тако питом, питом....

...једва сам се уздржао да му не УСТАНЕМ И НАШАМАРАМ ГА ШТО НАС ЈЕ ПЛАШИО СВО ВРЕМЕ!!!

Млади смишљају нове, "креативне" називе за своје организације. Нека их. Ми сми имали своје, они имају своје, онако како им одговара. Битно да је идеја иста, а то је борба против тзв."српског национализма" и свега оног шта исти носи са собом.
Srpski nacionalizam je najveći neprijatelj normalnog života u Srbiji.

Ова иницијатива "Види Гари не може" је некадашње новосадско крило Демократске странке које је на време скапирало да, ако се и даље зову ДС, грађани има да гов.на бацају на њих. Зато су и осмислили живописан назив за овај политички покрет да их људи случајно не доведу у везу са оним старим ДС-ом. У односу на НДМБГД изгледају дилетантски, уз опаску да ни НДМБГД нису баш нека озбиљна скупина, иако имају неке искрене намере у одређеним стварима. Ови су само бледа копија НДМБГД само на новосадски начин.

Ова иницијатива "Види Гари не може" је некадашње новосадско крило Демократске странке које је на време скапирало да, ако се и даље зову ДС, грађани има да гов.на бацају на њих. Зато су и осмислили живописан назив за овај политички покрет да их људи случајно не доведу у везу са оним старим ДС-ом. У односу на НДМБГД изгледају дилетантски, уз опаску да ни НДМБГД нису баш нека озбиљна скупина, иако имају неке искрене намере у одређеним стварима. Ови су само бледа копија НДМБГД само на новосадски начин.
Kako je taj ds zabrljao. Ali naučili su i otresli ološa. Sad će biti bolji😁

Back