Infostan

Da li ste za to da posebno plaćamo komunalne usluge, bez Infostana?

• Da

glasova: 2 33,3%
  • Ne

• Svejedno mi je

• Ukupno glasova
    6
  • Anketa je zatvorena .

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
10.773
U Beogradu sve komunalne usluge plaćaju se preko " Infostana".

Pre 40 i više godina Beograđani su dobijali pojedinačne račune za potrošnju vode i svih komunalnih usluga. Takođe, tako se plaćala i TV pretplata.

U predizbornoj kampanji 2024.godine neke političke stranke dale su predlog da se Infostan ukine, da zaposleni pređu u komunalna preduzeća, kako ne bi ostali bez posla.

Preko "Infostana" plaćamo ne samo domaća komunalna preduzeća već i jednu ( možda i dve ) usluge privatne kompanije usko povezane sa JKP "Gradska čistoća".

Da li ste za to da se komunalne usluge plaćaju pojedinačno, kao i ranije?

Bilo bi mi drago da pored glasanja ostavite i komentar.

PS. Ovo važi i za Novi Sad gde građani sve plaćaju preko "Informatike" kao i za druge gradove u kojima se zbirno plaćaju sve komunalne usluge.

Posebno. Usluga i to je to, a ne kao struja

21532.jpg

Realno je Infostan nepotrebna firma.

Sve zgrade imaju upravnike zgrada, tako da je time pokrivena neka zajednicka organizacija, zajednicki troskovi, i slicno. Tako da ne vidim svrhu infosfana. I ako ce se placati preko jednog racuna sve usluge - taj racun moze da ispostavi/kreira institucija koja upravlja zgradom (upravnik ili firma).

Meni je okej kako je uradjeno u Nemackoj, i prepisao bih taj sistem: imas firme koje se bave upravljanjem zgradama, sklopis ugovor sa tom firmom, i ona organizuje sve. Zakonski veoma precizno definisano i nema vrdanja u pogledu obaveza i prava. Cak su i cene njihove naknade standardizovane i propisane.
A komunalije se placaju pojedinacno, provajdera za struju, gas i vodu je mali milion, i postoje odlicni izbori cena u tako jakoj konkurenciji (super za stanare).

Svrha toga je funkcionalnost , a da li eventualno ima zloupotrebe to je na gradu da vidi .Danas kompovi mogu da zamene i 100 radnika u obračunu i da tih 100 radi drugom sektoru , dovoljno i samo da idu PEŠKE po ulicama i gledaju gde sta zakrpiti i sta gde fali , sta gde bi moglo bolje , gde se narod spotačinje .
A po običaju kad krene priča kako nešto treba promeniti -ukinuti , neko je već smislio neku tešku muvačinu .
Stoga , bolje ništa ne menjati .

Teško gugl .
Jedan stari čikica , poznat a vodi zdrav život .

Ne znam, a to nije ni važno za ovu temu. 🙂

A komunalije se placaju pojedinacno, provajdera za struju, gas i vodu je mali milion, i postoje odlicni izbori cena u tako jakoj konkurenciji (super za stanare).

Tako bi trebalo da bude i kod nas, ali mi nemamo privatne kompanije koje bi bile konkurencija državnim.

JKP "Gradska čistoća" ima svoju "sestra firmu" kojoj se plaća preko Infostana.

U Beogradu sve komunalne usluge plaćaju se preko " Infostana".

Pre 40 i više godina Beograđani su dobijali pojedinačne račune za potrošnju vode i svih komunalnih usluga. Takođe, tako se plaćala i TV pretplata.

U predizbornoj kampanji 2024.godine neke političke stranke dale su predlog da se Infostan ukine, da zaposleni pređu u komunalna preduzeća, kako ne bi ostali bez posla.

Preko "Infostana" plaćamo ne samo domaća komunalna preduzeća već i jednu ( možda i dve ) usluge privatne kompanije usko povezane sa JKP "Gradska čistoća".

Da li ste za to da se komunalne usluge plaćaju pojedinačno, kao i ranije?

Bilo bi mi drago da pored glasanja ostavite i komentar.

PS. Ovo važi i za Novi Sad gde građani sve plaćaju preko "Informatike" kao i za druge gradove u kojima se zbirno plaćaju sve komunalne usluge.
nek odu na ulice svi odatle im jeb.em sta me boli kita sto ce da dobiju otkaz

@Miša Šmolja

Imaju više od 280 zaposlenih, tako piše na sajtu Infostana.

Čini mi se da postoji i greška u tekstu u kome piše da je Infostan osnovan 1977.godine.

Ali, nije uopšte važno kada je Infostan osnovan. Ni koliko ima zaposlenih.

Važno je to što je deo poslova "Gradske ćistoće" preuzela firma Beo Čista Energija d.o.o. o kojoj se pričalo na Šapićevim KZM da je francuska firma.

Pravljenje "sestre firmi" u Beogradu omogućeno je Statutom grada Beograda za vreme mandata Gorana Vesića.

Sada se i na državnom nivou prave takve firme, primer je EPS.

Zašto ne plaćamo više "Gradskoj ćistoći"?

Zašto šira javnost nije obaveštena o tome šta se dešava u tim preduzećima i koliko novca odvajamo za "sestre firme"?

Back