Infostan racun 2024

tropoli

Obećava
Poruka
85
Planiram da se iz NS preselim zbog posla u Beograd, pa me interesuje koliko je trenutno potrebno izdvojiti za placanje ove stavke. Posto nailazim na oprecna misljenje koja drasticno variraju za slicnu kvadraturu npr. jedni tvrde 80 drugi 180 evra.

Bio bih zahvalan ako mozete da navedete licne primere - kvadratura stana, tip grejanja i iznos koji izdvajate na mesecnom nivou za to.

Ako nemas centralno grejanje onda je red velicine 2-3 hiljade u zavisnosti koliko placas odrzavanje, upravnika, imas lift ili nemas itd.

Ako imas grejanje onda racunaj na 7-8 hiljada za 40 kvadrata, a poskupljuje jos 10% od oktobra. Znaci 8-9.

Sa vecom kvadraturom veca je i cena.

I veca je cena ako nemas bojler nego placas i toplu vodu. To je koja hiljada preko.

To su ti sve varijante. Nemas nista, imas grejanje po kvadratu stana i imas grejanje i toplu vodu.

I imas jos jednu varijantu, gde imas fiksni deo za grejanje plus koliko potrosis kilovata.

Ali to neka neko drugi napise kolika je cena za tu varijantu.

Planiram da se iz NS preselim zbog posla u Beograd, pa me interesuje koliko je trenutno potrebno izdvojiti za placanje ove stavke. Posto nailazim na oprecna misljenje koja drasticno variraju za slicnu kvadraturu npr. jedni tvrde 80 drugi 180 evra.

Bio bih zahvalan ako mozete da navedete licne primere - kvadratura stana, tip grejanja i iznos koji izdvajate na mesecnom nivou za to.
Iz Hrvatske sam, nisam iz Srbije, ali jesi li dobro razmislio o tome? Ako ćeš morati prelaziti pola ili cijeli Beograd da bi došao do posla koliko ti je to isplativo? Imate sad taj vlak "Soko" koji brzo dođe iz NS u BG. Jesi li razmišljao o opciji da putuješ vlakom, pogotovo ako ti je stan u NS blizu željezničkog kolodvora, a posao u BG isto blizu kolodvora? Ne znam, razmisli dobro koliko ti se to isplati.

Са централним грејањем, за стан од 70 квадрата, рачун инфостана може бити око 14000. Од октобра грејање поскупљује, па ће бити скоро 15000.
Само грејање је већ сада веће од свега осталог заједно.

За грејање климом или на неки начин који троши струју, струја може бити 10000 без проблема. А и ко се много хлади лети, може да дође до струје од 10000.

Iz Hrvatske sam, nisam iz Srbije, ali jesi li dobro razmislio o tome? Ako ćeš morati prelaziti pola ili cijeli Beograd da bi došao do posla koliko ti je to isplativo? Imate sad taj vlak "Soko" koji brzo dođe iz NS u BG. Jesi li razmišljao o opciji da putuješ vlakom, pogotovo ako ti je stan u NS blizu željezničkog kolodvora, a posao u BG isto blizu kolodvora? Ne znam, razmisli dobro koliko ti se to isplati.
Београдска станица је формално близу центра, али је "нигде". Прилично је тешко доћи до ње.

Београдска станица је формално близу центра, али је "нигде". Прилично је тешко доћи до ње.
Ne znam, ne poznam Beograd. Moj prijedlog je bio da se uzme kao opcija u razmatranje. Ako je sve to blizu, možda mu je bolje putovati iz NS u BG, a ne sa jednog kraja BG na drugi kraj. Ali kažem to je bio samo prijedlog.

Са централним грејањем, за стан од 70 квадрата, рачун инфостана може бити око 14000. Од октобра грејање поскупљује, па ће бити скоро 15000.
Само грејање је већ сада веће од свега осталог заједно.

За грејање климом или на неки начин који троши струју, струја може бити 10000 без проблема. А и ко се много хлади лети, може да дође до струје од 10000.
Ja sam dobio struju u srpnju 50€, a u kolovozu 62.5€, zbog klime. Struja mi je inače oko 31-32€, nekakav prosjek. Kod nas struja, grijanje i plin poskupljuju od 01.10. Vjerojatno oko 10%.
Godišnji prosjek za račun od toplinarstva je oko 35€ (paušal, grijanje po potrošnji, topla voda za 4 člana i PDV).

Ja sam dobio struju u srpnju 50€, a u kolovozu 62.5€, zbog klime. Struja mi je inače oko 31-32€, nekakav prosjek. Kod nas struja, grijanje i plin poskupljuju od 01.10. Vjerojatno oko 10%.
Godišnji prosjek za račun od toplinarstva je oko 35€ (paušal, grijanje po potrošnji, topla voda za 4 člana i PDV).
Мени је струја око 20 евра... а лети скочи до 70. Мислим, 2-3 месеца луднице, па смо опет мирни.

Evo, ne znam da li je ovo dobro mjesto za ovo, ali evo, ako ne paše ovdje nek se premjesti ili obriše.

Napravljena je zanimljiva lista ex-yu gradova: Beograd je uvjerljivo 'prešišao' Zagreb​

Prema platformi Numbeo, prošle godine Beograd je bio proglašen najskupljim u regiji, a situacija se nije puno promijenila. Cijene života u Beogradu i dalje su visoke u odnosu na druge glavne gradove bivše Jugoslavije.
Za život četveročlane obitelji u Beogradu potrebno je u prosjeku 2.264,30 eura mjesečno, dok pojedincu treba oko 660 eura, bez najamnine. Najam jednosobnog stana u centru iznosi oko753 eura, dok je u drugim dijelovima grada taj iznos niži, oko 600 eura. Prosječna plaća u Beogradu iznosi 840 eura, a za račune u stanu od 85 kvadrata treba izdvojiti približno 179 eura mjesečno.
Usporedbe radi, u Zagrebu je život nešto skuplji. Mjesečni troškovi za četveročlanu obitelj iznose oko 2569 eura, dok pojedinac treba oko 730eura. Iako su troškovi stanovanja u Zagrebu u prosjeku 9,5% niži nego u Beogradu, troškovi života su oko 7,6% viši. Prosječna plaća u Zagrebu iznosi 1510 eura, što je značajno više u usporedbi s Beogradom.
...
https://klik.hr/novo/napravljena-je...gradova-beograd-je-uvjerljivo-presisao-zagreb

Mislite li da je ovo točno? Vjerujete li Numbeu?
https://www.numbeo.com/cost-of-livi...e&city2=Zagreb&tracking=getDispatchComparison

Back