informacije u vezi civilnog služenja vojnog roka

djole9904

Početnik
Poruka
45
Molio bih sve dobro namerne ljude da mi odgovore na pitanja ako imaju nekih informacija o ovome.A to je:
1.Da li znate neku osobu koja je sluzila vojni rok posle podne?Sa kim se to dogovara ako postoji ta mogućnost?
2.Koje su sve ustanove u Beogradu u kojima se moze oslužiti vojni rok?
3.Koliko su česte lične provere redovnosti,aktivnosti lica na osluženju vojnog roka u civ.ustanovi od strane vojnih organa?
4.Napišite o vašem iskustvu vezano za civilno služenje vojnog roka?O ustanovi,ljudima koji tamo rade i njihovom odnosu prema vojniku.
Hvala svima unapred.

1. sve zavisi kako se dogovoris sa sefom, upravnikom, sta god...., mozes i nocu da radis..., tako su neki koje ja znam bili cuvari, nocni...
2. nisam iz BG, ali kod nas ima na oglasnoj tabli VO koje ustanove su na raspolaganju.
3. provere su retke, gotovo da ne postoje, tvoj nadredjeni iz ustanove u kojoj sluzis salje izvestaje o tvom radu. Ako naidjes na nekog sa kim ces se dogovoriti o svemu, nema sta da se brines...
4. idi u neku skolu, osnovnu, tamo sam cuo za najbolja iskustva, nema nekih nabedjenih sa osnovnom skolom rade u kancelariji, da te sikaniraju, sve su to profesori, sa postovanjem ti se obracaju.

Hvala na ovim odgovorima.Naime,ovo je smešno kako se sluzi vojska ali ipak moram da zavrsim i to zbog pasosa,papira za inostranstvo i slično.Inače ja iskreno i mislim da nadjem neke ustanove u kojima mogu da se dogovorim jer meni nije problem da odem ali je problem što cu ostati bez posla ako budem bio u nekoj ustanovi pre podne. Kao cuo sam neki ljudi po BG-u su išli na posao pre podne( konkretno radili u banci ) a posle podne svraćači sat dva do obezbedjenja,i posle toga kuci.

Уведено је студирање на даљину, зашто не би увели и цивилно служење војног рока на даљину, тако да би регути били само у обавези да се ујутру јаве у надлежну установу (по могућству телефоном или мејлом), како би им била уписана рецка а потом да решавају своје текуће проблеме. И наравно то би им се третирало као редовно служење војног рока...
Смешно је све ово што се дешава око цивилног служења војног рока, првенствено мислим на то где се све служи цивилна војска и што је још важније како се служи (у договору са шефом....) и нека нам је на част...

Upravo i ja tako kazem.U dogovoru sa nadredjenim dogovoris termine dolaska.Uzaludno je gubiti posao zbog jurnjave po nekoj drzavnoj ustanovi,raditi kojekakve gluposti, kad i tako omladina nema posla i jos ovaj period recesije.Ja sa indirektno vezan poslom kojim se bavim za drzavne organe,cak i radimo neke poslove za VS,MUP,Skupstinu,trezore i druge.Naime, vece koristi ima od mene drzava zato sto radim tamo gde i radim, nego da sedim i gubim vreme u nekoj ustanovi.Ne znam da li da to dokumentujem i prilozim nekom visokom oficiru VS?Sta vi kazete na to?

Ne znam da li da to dokumentujem i prilozim nekom visokom oficiru VS?Sta vi kazete na to?

Моли Бога , да ти "надређени" буде неки разуман човек, свако са имало памети би урадио да у оваквој друштвеној клими помогне неком ко поштено живи од свог рада

Не би ништа показивао, кад одеш у установу војска не може утицати на нечији "програм" тамо

Мени је рок био подељен на две дела , од септембра до фебруара и од фебруара до јуна. Срећом па је та директорка била на одређено време (истекао јој рок у фебруару), иначе било би ми врло тешко, јер сам и ја тражио одређене "погодности" из оправданих разлога, а она је имала злостављачке склоности , хватање за сваку ситницу.Њу је заменила једна супер жена с којом је било лако договорити се. У просеку сам на обавези провео пола радне недеље

Иначе и ја сам један Ђоле

Poslednja izmena:
I dalje nisam dobio odgovor da li je neko, sluzenje vojnog roka regulisao posle podne?Ili takvih slucajeva nije ni bilo,mada sam ja samo cuo za jedan slucaj.Inace,"Djole" u potpunosti si u pravu,ilole pametan nadredjeni bi izasao u susret i sveo sluzenje vojske samo na formalnost,sto bi ja, da sam u prilici rado nekom omogucio,jer nema smisla ici u vojsku.Uzgred koje ustanove su "ok" za sluzenje vojnog roka iz iskustva?

Poslednja izmena:

Back