Indija - nova supersila u budućnosti

Изворна индијска религија је подразумевала поштовање једног божанства, то је било прилично слично монотеизму.После најезде Индоевропљана(Аријеваца), у индијској религији се појављује мноштво божанстава, односно политеизам су донели "бели људи".
 
Slaveni su nekada bili politeisti i vjerovali su u vrhovnog boga Peruna. Svedjani i ostali Skandinavci su imali Odina. Grci imali Zevsa, Rimljani Jupitera.
Pa zar poslije ovolikog vremena da se vratimo tim religijama jer nam se jednostavno ne dopada Bliski Istok kao mjesto monoteizma?
 
Indija je zemlja sa preko 1 400 000 000 ljudi i kao takva poseduje veliki intelektualni potencijal. Ima odličan geografski položaj, sa severa je zaštićena prirodnom granicom visokim Himalajima, a na dve strane izlazi na topli Indijski okean, što joj pogoduje da u budućnosti ima jaku mornaricu. Verski je generalno homogona država, oko 80% stanovništva pripada hinduističkoj religiji. Moje predviđanje je da će u drugoj polovini 21. veka postojati tri supersile, a to su SAD, Kina i Indija.

Pogledajte prilog 1342450
Indija je bila supersila prije više od 5-6 tisuća godina kada su nebom letjele vimane, a nuklearne eksplozije razarale gradove. :mrgreen:
 

Back
Top