Indexovo pozoriste - najbolja predstava

Najbolja predstava Indexovog pozorista je:

• Ne ostavljajte me samog dok himna svira

• Tamo daleko je sunce

• Istocno od Rajha

• Brat i mir

• Svet ili nista

• Za saku glasova

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

OziOziOzi

Zainteresovan član
Poruka
231
Indexovo pozoriste je imalo najbolje predstave preko radija. Klinika Svarcvald, Kraljevic Marko po drugi put medju Srbima, Pozovi O radi oglasa (da li se jos neko seca papagaja sa greskom i parfema u kanisterima koje su valjali?). Njihove predstave su bile pravi cirkus u vreme dok je jos Nesa Leptir bio ziv.

Od kako su nastupile stranke i od kako su poceli sa stranackim zivotom, ratnim sukobom, Seseljem, Slobom, itd srozali su nivo humora koji su pisali a samim tim i kvalitet predstave. To je bio humor za siroke narodne mase. Prestala sam da ih slusam i gledam jer su bili ocajni. Dnevni politicki dogadjaji su najgora moguca tema za intelektualnu sprdacinu. Najtezi oblik humora zapravo - za koju su i te kako bili sposobni - bio je intelektualni humor, fazon u dva ili vise poteza. A ne ono, kreveljim se i svima nam je smesno.

Verujem da su pare imale veliki uticaj jer su odjednom sa grupe pasioniranih slusaca presli na 1000 puta veci auditorijum. Ne zameram im - hej, pa svi mi prodajemo zivot za manje ili vise novca. (Sem ako ne zivimo sa mamom i tatom pa ne idemo na posao - ali to je posle 18te patologija, da ne ulazimo u to).

Ej bre koje je to bilo vreme... Secam se kao da je juce bilo, srednja skola, drugari klupa iza mene prica o necemu i ubijaju se od smeha. Ja kazem sta je toliko smesno?? Kaze Indexovo Radio Pozoriste. Sta je to? index 202, nedeljom od 1 do 2. Slusala sam ih godinama, dok nisu poceli sa politikom. Ako nisam mogla budem nedeljom uz radio od 1 do 2, zaduzila bih nekoga da mi snimi na kasetu. Imam preko 40 kaseta snimljenih sa njihovim emisijama. Najvece blago koje sam u zivotu skupila :)

Posle su poceli da preteruju sa Slobom, Seseljugom, ovim, onim. U danima kad smo politiku jeli i disali, samo mi je jos moj Index 202 trebao da bude politicki. Plus sto je humor bio njesra. To vise nije bilo to. Kao kada kupujete godinama cipele istog proizvodjaca i u istoj radnji, prezadovoljni kvalitetom, a onda samo jednog dana kupite nove cipele, taj isti model i marka, i one se raspadnu na prvoj kisi.

Heart breaking, sto bi rekli u Merkatoru.

Poslednja izmena: