Indexovo pozoriste je imalo najbolje predstave preko radija. Klinika Svarcvald, Kraljevic Marko po drugi put medju Srbima, Pozovi O radi oglasa (da li se jos neko seca papagaja sa greskom i parfema u kanisterima koje su valjali?). Njihove predstave su bile pravi cirkus u vreme dok je jos Nesa Leptir bio ziv.
Od kako su nastupile stranke i od kako su poceli sa stranackim zivotom, ratnim sukobom, Seseljem, Slobom, itd srozali su nivo humora koji su pisali a samim tim i kvalitet predstave. To je bio humor za siroke narodne mase. Prestala sam da ih slusam i gledam jer su bili ocajni. Dnevni politicki dogadjaji su najgora moguca tema za intelektualnu sprdacinu. Najtezi oblik humora zapravo - za koju su i te kako bili sposobni - bio je intelektualni humor, fazon u dva ili vise poteza. A ne ono, kreveljim se i svima nam je smesno.
Verujem da su pare imale veliki uticaj jer su odjednom sa grupe pasioniranih slusaca presli na 1000 puta veci auditorijum. Ne zameram im - hej, pa svi mi prodajemo zivot za manje ili vise novca. (Sem ako ne zivimo sa mamom i tatom pa ne idemo na posao - ali to je posle 18te patologija, da ne ulazimo u to).
Ej bre koje je to bilo vreme... Secam se kao da je juce bilo, srednja skola, drugari klupa iza mene prica o necemu i ubijaju se od smeha. Ja kazem sta je toliko smesno?? Kaze Indexovo Radio Pozoriste. Sta je to? index 202, nedeljom od 1 do 2. Slusala sam ih godinama, dok nisu poceli sa politikom. Ako nisam mogla budem nedeljom uz radio od 1 do 2, zaduzila bih nekoga da mi snimi na kasetu. Imam preko 40 kaseta snimljenih sa njihovim emisijama. Najvece blago koje sam u zivotu skupila
Posle su poceli da preteruju sa Slobom, Seseljugom, ovim, onim. U danima kad smo politiku jeli i disali, samo mi je jos moj Index 202 trebao da bude politicki. Plus sto je humor bio njesra. To vise nije bilo to. Kao kada kupujete godinama cipele istog proizvodjaca i u istoj radnji, prezadovoljni kvalitetom, a onda samo jednog dana kupite nove cipele, taj isti model i marka, i one se raspadnu na prvoj kisi.
Heart breaking, sto bi rekli u Merkatoru.