INCIDENT U SUBOTICI: Poruka vojvođanskim Hrvatima: ´Marš iz Srbije´

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.monitor.hr/clanci/mvpei-zabrinut-zbog-incidenta-u-subotici/45370/

MVPEI zabrinut zbog incidenta u Subotici

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija izrazilo je u četvrtak zabrinutost zbog incidenta ispred Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici i jezika mržnje kojem su bili izloženi pripadnici hrvatske nacionalne manjine u tom gradu i zatražilo od nadležnih tijela Republike Srbije poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju pune zaštite konzulata, kao i zaštite pripadnika hrvatske zajednice u Srbiji.

Pazite ovo, a na badnje vece 6. Januara ove godine pretucen je Srbin u centru Zagreba, uz povike "ubij Srbina"
a vladu Srbije zabole curac!!
Smjesne su mi vase reakcije na stav ovog ustase, vladi se vi vase drzave nahebite majke, a ne njemu!!!!
 
http://www.hrsvijet.net/index.php?o...z-srbijea&catid=9:vijesti-dijaspora&Itemid=26

Uz uvredljivu poruku na zgradi Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini napisana su i početna slova nogometne navijačke skupine.

Na zgradi Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) u Subotici u tijeku noći na srijedu ispisan je grafit "Marš iz Srbije" te početna slova imena navijačke skupine gradskoga nogometnog kluba.

Policija je izišla na očevid, a zgradu je obišla i hrvatska generalna konzulica u Subotici Ljerka Alajbeg.

- Znakovito je da se upravo sada pojavljuju takvi natpisi, koji su ne samo ružni nego i kontraproduktivni za otopljenje odnosa između Srbije i Hrvatske. Mislim da je to izoliran izgred, ali da se ne ponove, vrlo je važno otkriti i strogo kazniti počinitelje - izjavila je.

Vodstvo DSHV-a smatra da se izgred nije slučajno dogodio i povezuje ga s pokušajima otopljenja odnosa Srbije i Hrvatske te s prikupjanjem potpisa za izbornike uoči izbora za nov saziv Hrvatskoga nacionalnog vijeća.

Zgradu DSHV-a gađali jajima

- Ipak smatram da to neće izazvati dodatan strah među Hrvatima u Srbiji. Ovdje je riječ o ljudima koji nisu dovoljno hrabri da javno iznesu svoja stajališta, već to čine pod okriljem noći. Vjerujem da će to biti lak posao za policiju - izjavio je predsjednik subotičke podružnice DSHV-a Martin Bačić.

Ispisivanje grafita s elementima mržnje osudio je u priopćenju subotički gradonačelnik Saša Vučinić. Istaknuo je kako takvi "šovinistički natpisi primitivnih pojedinaca ne odražavaju stajališta Subotičana".

Za ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislva Žigmanova to je posljedica nesnošljivosti većinskog stanovništva prema pripadnicima hrvatskog naroda, na što su upozorila i nedavna istraživanja javnog mnijenja.

Zgrada DSHV-a, u kojoj je sjedište te jedine parlamentarne stranke Hrvata u Srbiji, više je puta od 1996. bila metom napada vandala koji su po njoj pisali, gađali je jajima i oštećivali.(Hina)

prestrašno:(

al to kad se spoje vekovna kultura i srbska gostoljubivost uz malo hArmonke i rakije...šta je to jedan grafit simo ili tamo :lol:

;)
 
eheeeeeeeeeej..momče..kako je..el ti viidš..još uvijek..ima tih..čejena...

evo me:D

nego gledam ti poruke...šišaš me za 2 hilade... još malo pa ćeš i ti Starosedilac biti ka eremita :lol:

znaš ... neće miti bit drago da deli titulu a pogotovo ne sa nekim rVatom kako on to voli da se izrazi :hahaha:

evo došao malo...čekam večeru pa da prikratim vreme :)
 
Da li si reagovao kada se pisalo po Hrvatskoj pocetkom 1990 i kasnije a isto tako pisano je mnogo stosta SRBIMA .Tacno da mrznji nije mjesto,ali sta ocekujes posle svega sto se SRBIMA dogodilo.Da li si osudio kamenovanje autobusa kosarkas PARTIZANA u zadru -da li si pisao o tome.nebih rekao da si bio glasan i tu trazis kojekakve kazne,pa sta treba SRBI da traze onda pa vas ne bi bilo nigdje sta ste sve uradili i cinili,pogotovo Zadar,Split sta je tamo pisano za SRBE da ne pominjem Zagreb,Da li si reagovo kada su paljeni manastiri po KOSOVU I METOHIJI,ne vjerujem da si se i osvrnuo.Razmisli malo o svemu prije nego sta komentarises jer UZROK uvjek stvaraPOSLJEDICU.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top