incident u Šibeniku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odličan post.
Ja bih još samo autora teme pitao na kakvu je to hrvatsku zadrtost mislio?
Jel zadrtost to što Hrvatska poštuje svoje branitelje i vojnike?

Pop je napravio nešto za što bi u nekim drugim zemljama bio priveden na informativni razgovor.
Pokazao je nepoštovanje prema državnoj zastave države u kojoj živi i čiji je građanin!
Groblje može biti pravoslavno, židovsko, muslimansko ili budističko, ali je na tlu države Hrvatske i zastava RH i te kako ima šta tamo tražiti, ako je potreba za njenom upotrebom.
A u ovom slučaju je svakako postojala ta potreba, kao i želja obitelji preminuloga za tim.

Pa..hrvati su pocetkom 90-ih palili,cepali.unistavali zastave drzave koja je postojala u razlicitim drzavnim uredjenjima oko 80.god.! Bez imalo postovanja prema istoj..:roll:

Ma, sve je to lepo, ali kao što rekoh na onoj zaključanoj temi, u opelu i obredu sahrane sveštenik blagosilja i posvećuje pokojnika tako što mu uz molitvu vinom pravi krst na sanduku. E, a ako je na sanduku šahovnica, srpski sveštenik bi blagosiljao šahovnicu, simbol smrti i svakolikog stradanja Srba kroz XX vek. Naravno da neće tako šta učiniti.

Kako "šahovnica" može biti simbol smrti i stradanja?
Pa nisu mu htjeli postaviti zastavu sa slovom U!
To ko da ja kažem da je kokarda ili ocilo simbol smrti i stradanja hrvatskog naroda!
Šta onda radi taj pop u Hrvatskoj, ako ne poštuje osnovne simbole hrvatske države?

Ako se borio za Hrvatsku, znači da je osećao da je pripadnik hrvatskog naroda, da je šahovnica bila njegova zastava, da je smatrao ispravnim ono što radi i trebalo je poštovati njegovu želju i želju njegove porodice, bez obzira na to šta mi, ili taj sveštenik mislili o tome. Kao državljaninu Hrvatske, uz vojne počasti, trebalo je staviti i hrvatsku zastavu na kovčeg. Njegova pravoslavna vera nema s tim nikakve veze. Ako niste znali, postoje i Hrvati pravoslavci. U civilizovanim zemljama veroispovest ne isključuje nacionalnu pripadnost, osim u banana državama kao što su Srbija i Hrvatska.

:ok: ... alal vera Reg !

nije ni čudno nerazumevanje svega ovog o čemu pišeš kada je 1.3 miliona gradjana
Srbije bez osnovne čkole a trećina funkcionalno nepismenih....

( "Ne postoje precizne podaci o funkcionalnoj nepismenosti, ali se pretpostavlja da je polovina
stanovnika Srbije funkcionalno nepismena. U tu grupu spadaju ljudi koji su završili srednju školu,
međutim, ne znaju da primene stečeno znanje" ...http://www.borba.rs/content/view/9001/123/ )

Ma, sve je to lepo, ali kao što rekoh na onoj zaključanoj temi, u opelu i obredu sahrane sveštenik blagosilja i posvećuje pokojnika tako što mu uz molitvu vinom pravi krst na sanduku. E, a ako je na sanduku šahovnica, srpski sveštenik bi blagosiljao šahovnicu, simbol smrti i svakolikog stradanja Srba kroz XX vek. Naravno da neće tako šta učiniti.

i ti si moderator ovdje, bože me skloni.Pa svugdje morate širiti svoj naprjedne poglede.
Ajd da nemaš gdje pisati ,pa i moderirati,jer bar vi Srbi imate one mlogo svojih ultranacionalističkih foruma kao npr.srpskenacionaliste.com, krajinaforce.net, index.srb . al zar svugdje morate biti prisutni. Čak i na hrvatskim portalima.
Lagano sam te prijavio na bord,zbog širenja laži i obmana, samo da znaš :bye:

Na osnovu čega ti ovako intelegentno poistovjećuješ vjeru i nacionalnost??
Zašto bi Hrvat MORAO biti katolik?
Najveći postotak Hrvata jesu katolici, ali to ne znači da su svi Hrvati katolici!
Kao što ni svi Srbi nisu pravoslavci.
Nista ja ne poestovecujem,................
navedi mi jedan razlog zasto ne bi mogao biti
sahranjen na katolickom groblju,
evo ponovicu sa zakljucane teme,............
zato sto vas svestenik nije hteo da ga sahrani,
zato sto vam cigani ni Srbi ne trebaju,
osim u svrhe propagande

Поп није дужан да поштује друге симболе осим симбола КРСТА и православних обичаја.

Svaki građanin neke države dužan je poštovati njene simbole.
Nepoštivanje istih je kazneno djelo.
Zamisli da je taj pop to pokušao uraditi u Njemačkoj!
Bio bi u zatvoru iste sekunde!

:ok: ... alal vera Reg !

nije ni čudno nerazumevanje svega ovog o čemu pišeš kada je 1.3 miliona gradjana
Srbije bez osnovne čkole a trećina funkcionalno nepismenih....

( "Ne postoje precizne podaci o funkcionalnoj nepismenosti, ali se pretpostavlja da je polovina
stanovnika Srbije funkcionalno nepismena. U tu grupu spadaju ljudi koji su završili srednju školu,
međutim, ne znaju da primene stečeno znanje" ...http://www.borba.rs/content/view/9001/123/ )

Pa nemam ja toliko bona koliko bi morao podijeliti tebi i Registri!
Al svakoj po jedan je zaslužen ! :ok::ok:

i ti si moderator ovdje, bože me skloni.Pa svugdje morate širiti svoj naprjedne poglede.
Ajd da nemaš gdje pisati ,pa i moderirati,jer bar vi Srbi imate one mlogo svojih ultranacionalističkih foruma kao npr.srpskenacionaliste.com, krajinaforce.net, index.srb . al zar svugdje morate biti prisutni. Čak i na hrvatskim portalima.
Da ti nisi negde zalutao..............
ovo je srpski forum,ne rvatski

Nista ja ne poestovecujem,................
navedi mi jedan razlog zasto ne bi mogao biti
sahranjen na katolickom groblju,
evo ponovicu sa zakljucane teme,............
zato sto vas svestenik nije hteo da ga sahrani,
zato sto vam cigani ni Srbi ne trebaju,
osim u svrhe propagande

Zašto pravoslavna obitelj svog preminulog člana ne bi sahranila na pravoslavnom groblju? :dontunderstand:

Zamisli stvarno,da se na jevrejskom groblju u Nemackoj sahrani
jevrejin,nemacki kolaborant,sa nemackom zastavom i svim vojnim pocastima,
ti nisi samo malo,........ti si dobro udaren:dash::dash::dash:

Svuda je protokal sahrane uz vojne počasti manje-više isti, makar u tome da uključuje državnu zastavu i naoružane vojnike.
Ajd' sad teoretski: sahrana američkog državljana, srpskog porekla i pravoslavne vere, koji je na neki način zaslužio odavanje vojne počasti - da li sveštenik treba da odbije američku zastavu na kovčegu?
Da li sveštenik treba da odbije npr. francusku zastavu (a taman je aktuelno zviždanje Marseljezi)?
Poljsku?
Bugarsku?

Ima li neki spisak zemalja čije se zastave ne dozvoljavaju na sahrani, neutralnih "meni svejedno, ako hoće-hoće" zemalja i dozvoljenih zemalja?

Osim u Srbiji, jel?
Onda naoružani vojnici ne smetaju.

Нарвно да сметају али ја нисам онај који је за то надлежан а и није тема
отвори тему па ћемо о томе

Kako "šahovnica" može biti simbol smrti i stradanja?
Pa nisu mu htjeli postaviti zastavu sa slovom U!
To ko da ja kažem da je kokarda ili ocilo simbol smrti i stradanja hrvatskog naroda!
Šta onda radi taj pop u Hrvatskoj, ako ne poštuje osnovne simbole hrvatske države?

Зато што за Србе јесте више него Голгота

Рлигија и држава су одвојене у Хрватској или нису?
Поп чак немора бити ни грђанин Хрватске

Немачка ме не занима. Говорим о православном свештенству на нашим подручјима. Човек је ром, који се сахрањује по православним обичајима, на православном гробљу, ако сте мислили да ће поп дозволити да се пали оружје на непримереним местима и да он "освештава" шаховницу гадно сте се преварили, НЕ РАДИ СЕ ОВДЕ о човеку који је умро, већ о томе ШТА ПОП ОСВЕШТАВА, освештавање шаховнице била би ХУЛА НА БОГА. Јер знакови/симболи шаховнице су антихришћански.

Свештеник је исправно поступио.

no, krasno

stvarno vas ne razumijem
najprije je Hrvatska kao netolerantna i ovo i ono, a kad taj pop napravi ovakvu budalaštinu, onda je to ispravan potez

ako je čovjek bio branitelj, a je, ako je obitelj prema važećim zakonima tražila pokop uz vojne počasti, ne razumijem što tu pop ima zabranjivati kome?

Клон чијили си ?
неког Хрвата ниси ,
неке домаће провокаторске вашкице мале и ситне

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back