INCIDENT NA PROMOCIJI ŠEŠELJEVE KNJIGE U OPŠTINI STARI GRAD

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
INCIDENT NA PROMOCIJI ŠEŠELJEVE KNJIGE U OPŠTINI STARI GRAD Obezbeđenje lidera SRS izbacilo aktiviste Fonda za humanitarno pravo i na njegov zahtev IZGURALI NATAŠU KANDIĆ
Tanjug Radio Slobodna Evorpa 05.02.2020.
Vojislav Šešelj incident promocija knjige

U zgradi opštine Stari grad pred početak promocije knjige Vojislava Šešelja "U Srebrenici nije bilo genocida" došlo je do incidenta, kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo hteli da podele svoj "Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini", a Šešelj zatražio od obezbeđenja da ih ukloni iz zgrade.

Među njima je bila i bivša direktorka Fonda za Humanitarno pravo Nataša Kandić, koju je obezbeđenje takođe udaljilo iz hola zgrade Opštine Stari grad.

Fond za humanitarno pravo postavio je na svoj Tviter nalog video na kojem se vidi dolazak Šešelj u zgradu opštine Stari grad i čuje kako traži od obezbeđenja da ih udalji.

Sama promocija počela je nešto posle 18.00 sati, a o novom trotomnom izdanju Šešeljeve knjige "U Srebrenici nije bilo genocida" govorili su, pored autora, profesor Nenad Kecmanović i Nikola Žutić.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE), osnivačica Fonda za humanitarno pravo i još dve aktivistkinje našle su se na podu.

"Nisam samo ja bila na podu, nego još dve devojke iz Fonda, a jednog mladića su izbacili kao da hoće da ga gaze nogama. Naišao je Šešelj koji je rekao – izbacite je! Odmah je nastalo guranje, a od tih silnih udaraca smo se našle na podu. Onda su nas izbacili napolje", rekla je Kandić.

Ona kaže da je opština morala da obezbedi skup koji se odvijao u njenoj zgradi.

"Vojsilav Šešelj je uveo nasilje u institucije i to se sada širi", rekla je Kandić i dodala da joj se za tri decenije građanskog aktivizma nije dogodilo na taj način bude izbačena i da bude obarana na pod.

Uz vređanja i psovke radikali su izbacili šest aktivista FHP-a, Inicijative mladih za ljudska prava i Foruma ZFD koji su došli na promociju Šešeljeve knjige sa namerom da prisutnima podele Dosije FHP-a o zločinima nad Hrvatima u Vojvodini.

"Mi smo sasvim mirno došli, želeli smo da podelimo naše publikacije, međutim, oni su još jedanput pokazali svoju agresiju i svoje ideje koje su zapravo i dovele do jezivih zločina i nasilja devedesetih", rekla je za RSE Ivana Žanić iz Fonda za humanitarno pravo.

Bastać: Odbornici imaju pravo da koriste salu opštine

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać rekao je večeras povodom predstavljanja knjige lidera SRS Vojislava Šešelja u zgradi te opstine da "stranke koje imaju odbornike u opštini i koje su parlamentarne stranke imaju pravo da koriste salu".

On je za Radio slobodna Evropa rekao da je Opštinski odbor Srpske radikalne stranke podneo zahtev za korišćenje velike sale i da im je to dozvoljeno zakonom.

"Mi stvarno ne možemo da kontrolišemo šta će oni raditi u okviru svog stranačkog skupa", rekao je Bastać i dodao da on lično "osuđuje ovakav događaj".
+++++++++++++++++++++++++

Ово је свакако тема која треба да постоји на пдф Политика Крстарице - зато, ПУНО ПОЗДРАВА МОДЕРАТОРИМА КОЈИ СУ ВЕЋ 2 ПУТА ЗАКЉУЧАЛИ ОВАКВУ ТЕМУ......... :bye: :bye::bye:
 
Слажем се. Једно без другог не постоји.
Такође тачно, да вођи треба пар... забаваната... да глуми да је паметан и нормалан.
"od afere do afere" je patent uveden sa DS-om, da na cigansku galamu skreću javnosti pažnju
Pa bude važnije što je Velja Ilić pozdravio Olju Bećkoviċ (Natinu prijateljicu) nego što DS prodaje železaru preko memoranduma?!
 

Back
Top