Incident na Bulevaru: Vozač istrčava iz kola i bije starca

Upravo sam, kratko i jasno, naveo. Nasilje nije opravdanje, i tako se ne rešavaju stvari. Postoji razlog, zašto je taj čovek bio na ulici. Sigurno nije pri sebi. Zato mu i treba ukazati pomoć, na najbolji mogući način. Agresija ne dolazi u obzir. Prema tekstu u poruci, koju si napisao, da se primetiti, da je po tvom mišljenju, sasvim normalno, izaći iz automobila, i pesničiti se, šaketati, nogetati. Može i pajser, a bogami i pištolj, da se upotrebi. Jel to tvoj način rešavanja stvari? Upamti, nasilje rađa, još više nasilja.
Mislim gde je bila policija u ovom trenutku u toliko prometnoj ulici kada gradjani placaju toliki porez? A batina je iz raja izasla. I zasto su ovde zakazale istitucije pa obicni ljudi moraju da uzimaju zakon u svoje ruke?

Procenom trenutka gde je nasilje uzelo maha, jasno je da bi trebalo dati primer i poruku da za nasilje nema tolerancije.....u nekoj drugoj prilici možda je prekršaj, ali se radi o nemoćnom licu....po meni odličan slučaj da se narodu pošalje poruka...i ovog lika javno osuditi....
Bukvalno da pravosudje pozove medije da prisustvuju sudjenju....
Pozivas gradjane da ne postuju propise i prelaze ulicu gde i kako hoce i da pritom ljudima lome retrovizore jer ce u svakom slucaju vozace ciju su imovinu lomili biti javno sudjeno i presudjeno?

Na mučnom snimku koji je objavljen na Instagram stranici serbialive_beograd, a nije poznato tačno kada je nastao, vidi se kako se automobil naglo zaustavlja ispred starijeg čoveka, koji nogu pred nogu prelazi Bulevar kralja Aleksandra, u blizini „Liona“.

Iz kola, koja su se zaustavila desetak metara napred, istrčava vozač, koji je najverovatnije za neki santimetar „promašio“ dezorjentisanog čoveka

Dok pešak stoji nepomično i gleda korpulentnog mladića koji mu besno prilazi, sve snima kamera iz automobila koji je parkiran odmah iza njiih. Mladić prvo gura čoveka koji pada na asfalt, a onda počinje da ga šamara i u jednom trenutku šutira.

Heroj dana je devojka, koja je punih ruku pritrčala sa ulice i stala između nasilnika i čoveka na zemlji i to je siledžiju na trenutak zaustavilo.

Pojavilo se još nekoliko ljudi koji su pomogli starijem čoveku da ustane, da bi se nasilnik, koji je već krenuo ka svojim kolima, stao i vratio se, ali, srećom, hrabra devojka i drugi prolaznici su sprečili da do novog napada dođe. Čovek koji je dobio batine nije ni pokušavao da se odbrani.

Da li je pešak bio pijan ili dementan, nije poznato, nesumnjivo je u prekršaju i izložio se velikoj opasnosti da ga udari automobil. Ipak, reakcija vozača koji je nasrnuo na njega je, u najmanju ruku, neprimerena, a verovatno će svaki gledalac imati svoje mišljenje.

možda ga nije džaba tukao taj dobri čovek.
Šta ako su motivi sasvim drugi (da je deda investitor koji ih je zeznuo,da je pedofil koji je trljao pantalone na njegovu ćerku,sina,sestru itd itd)

Mene su ucili kad sam ucio voznju da ni dete ni starac ne smeju da me iznenade kad istrcavaju bilo gde , na parkingu , na ulici , bilo gde....bolje 5 min kasnije nego da se ceses ceo zivot....ja mirnom spavam, stvarno....
Kroz grad se uvijek vozi sa povećanom pažnjom. Ali opet te iznerviraju sa tim bezglavim izletanjem. I ne zna se da li su gora djeca ili penzioneri.

Pešak je prevezen u Urgentni centar, a protiv vozača je podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje.
Kako je saopšteno iz tužilaštva, osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Nasilničkog ponašanje prema oštećenom (1946).

U navedenom roku osumnjičeni će biti saslušan, nakon čega će javni tužilac doneti odluku o daljem postupanju.
Dužnost vozača kao i pješaka je da poštuju saobraćajna pravila. Zbog nekih neodgovornih i bahatih učesnika ne treba da gubimo živce i ponašamo se identično ili gore nego oni.

možda ga nije džaba tukao taj dobri čovek.
Šta ako su motivi sasvim drugi (da je deda investitor koji ih je zeznuo,da je pedofil koji je trljao pantalone na njegovu ćerku,sina,sestru itd itd)
A, nije mogao da ga sačeka, na nekom zaklonitom mestu? Nego pup, na sred ulice. Takvi slučajevi se završavaju, dalje od očiju javnosti. Ne nego: "Biraj, gde da te lemam!? Hoćeš na nekom bulevaru, ili na Terazijama, ili možda na nekom kružnom toku? Ma, ne. Lemaću te na savskom mostu, da blokiram saobraćaj, i bacim te odozgo". Ne ide to tako. Postoji sve, kad, zašto i kako. Razumem isfrustriranost ljudi, ako su ovi slučajevi, koje si naveo, u pitanju. Ali, ne rešavati na ulici, zaboga. Mislim da je ovde u pitanju, ipak, totalno dezorijentisan čovek, iz nekog razloga.

Deca su gora....bar za mene, jer tu vazi pravilo da te vise iznervira ono sto te vise uznemirava....
Potpuno nepotrebno ima toliko klinki koje zbog mobilnog prelaze ulicu tacno ispred automobila....treba uvesti taj marfijev zakon...ja mislim bar 100 puta, to je ubedljivo najcesca situacija...bar meni...100 puta se desilo da stoji sama ili u drustvu i stoji i stoji , i pricaju nesto i ti ides normalnom, usporenom brzinom, ko na polaganju kad gledas a stoji ti pesak na pocetku pesackog pa da li ce da spusti nog ili nece, a ti imas 3m do pesackog...moja situacija sa polaganja koja mi je stalno deja vu na neki nacin.

I onda ti stizes do nje i ona resi tada da krene naglo , donela je pile odluku , tacno vidis majku u njoj, to ces posle da joj pomenes, u sebi ...i krene bukvalno na kola kao samoubica samo sto imas 1m jer si se odmakao jer vec znas sta ce da se desi kad dodjes blizu nje..

Na polaganju ne mozes cak ni da svirnes tom pesaku koji stoji i razmislja da li da spusti nogu na pesacki ili ne..a moze da te obori bukvalno u sekundi...ako svirnes neke komisije ce da te obore...cuo ja vec price..i to mi se desavalo na polaganju i gledam u coveka, i gledam i gledam na onaj moj nacin , a to osete ljudi osete i u komisiji , oni gledaju mene sta radim, ja ocigledno pratim ovog sto mu noga visi u vazduhu da li ce da je spusti na asfalt i obori me..

I covek gleda L i gleda mene i odluci da ne spusti nogu , prednost malog grada, polagao sam voznju u gradu koji vazi za najbolje autoskole u Srbiji...imao drugare , zasto da ne, duplo jeftinije casovi dopunski , jeftiniji ispit, jednostavniji saobracaj.....imam gde da spavam i da se zezam...

I tako 100 puta mi se desilo , nekad ima smisla svirnuti zamisljenoj klinki , nekad nema...Cak imam i mesto gde se to najvise desava, to su obicno mesta izmedju skole, pekare kod skole i parkica koji je najblizi skoli...i nekog marketa koji je tu najugodniji skoli..

Pa u BG kod Gimnazije na zvezdari i TBC centra i pozorista, zvezdara teoatra, tu ti vecito imas , pazi vecito , od jutra do mraka imas pretrcavanja utrcavanja mislim da to svi ocekuju...

A, nije mogao da ga sačeka, na nekom zaklonitom mestu? Nego pup, na sred ulice. Takvi slučajevi se završavaju, dalje od očiju javnosti. Ne nego: "Biraj, gde da te lemam!? Hoćeš na nekom bulevaru, ili na Terazijama, ili možda na nekom kružnom toku? Ma, ne. Lemaću te na savskom mostu, da blokiram saobraćaj, i bacim te odozgo". Ne ide to tako. Postoji sve, kad, zašto i kako. Razumem isfrustriranost ljudi, ako su ovi slučajevi, koje si naveo, u pitanju. Ali, ne rešavati na ulici, zaboga. Mislim da je ovde u pitanju, ipak, totalno dezorijentisan čovek, iz nekog razloga.
Pa i njega treba drajzerisati....stoji i to...samo ne tuzilacki nego medicinski , drajzerisati...
Kad pominjete trljanje, i sve moguce nakaradnosti...moguca je i sledeca nakaradnost, da je pored alkoholisanosti tip i mentalno i dementno oboleo , Dementno je lakse prihvatljivo ljudima, ali moze i mentalno da je oboleo...pun grad je ljudi koji su tu oko 60iq...sede njih dvoje na klupi busa i ja ih slusam...bas prava prica za iq 60 oboje su tog iq i izgleda se dugo znaju...
To je ono kad ih muka natera da puse, da imaju primanja na nivou radnice marketa, a nekako uvek im curi iz ruku novac, i onda su vecito nekog polubednog izgleda...a i 10 000e da im da s, za 3 meseca ce izgledati isto...to je taj nivo razmisljanja i ponasanja zauvek..

E ova je bila mlada 28 a izgleda kao da ima 38, bukvalno..pokusavam da vam predocim, imao sam skolsku koja je u 16 godina izgleda kao da ima 36 mrsava pegava, sa ogranicenom svesti i recnikom, mozda i kao 46, osim koza tu je izgledala koliko ima...
Ali oci , faca, ruke i zanimljivo niko od nas dece nije pomislio da je mozda malo zaostala u razvoju...tretirali smo je kao osobu koja je stvorena da ima te svoje 2 i 3 i to je to...da nije previse druzeljubiva i to je to , i da imamo slobodu da je pitamo i ukljucimo i iskljucimo iz druzenja komunikacije i to je to...
Najnormalniji neinkluzivni a normalan deciji pristup...pristup svako ima svoj svet...
Eto cela tema me podsetila na nju a ima toliko godina da je proslo , a stvarno smo bili fer deca prema njoj, spontano fer, bez sazaljenja..
Danas za mene koji imam IQ da mogu da ih ugazim, pa ljudi jedva cekaju da pocnu da me prave debilom ili mentalno zaostalim....da se rugaju..
Totalno drugacija kultura zivljenja nekad i sad...nekad nesvesno dete je bilo bolji covek od danasnjih ljudi..

Poslednja izmena:
Na mučnom snimku koji je objavljen na Instagram stranici serbialive_beograd, a nije poznato tačno kada je nastao, vidi se kako se automobil naglo zaustavlja ispred starijeg čoveka, koji nogu pred nogu prelazi Bulevar kralja Aleksandra, u blizini „Liona“.

Iz kola, koja su se zaustavila desetak metara napred, istrčava vozač, koji je najverovatnije za neki santimetar „promašio“ dezorjentisanog čoveka

Dok pešak stoji nepomično i gleda korpulentnog mladića koji mu besno prilazi, sve snima kamera iz automobila koji je parkiran odmah iza njiih. Mladić prvo gura čoveka koji pada na asfalt, a onda počinje da ga šamara i u jednom trenutku šutira.

Heroj dana je devojka, koja je punih ruku pritrčala sa ulice i stala između nasilnika i čoveka na zemlji i to je siledžiju na trenutak zaustavilo.

Pojavilo se još nekoliko ljudi koji su pomogli starijem čoveku da ustane, da bi se nasilnik, koji je već krenuo ka svojim kolima, stao i vratio se, ali, srećom, hrabra devojka i drugi prolaznici su sprečili da do novog napada dođe. Čovek koji je dobio batine nije ni pokušavao da se odbrani.

Da li je pešak bio pijan ili dementan, nije poznato, nesumnjivo je u prekršaju i izložio se velikoj opasnosti da ga udari automobil. Ipak, reakcija vozača koji je nasrnuo na njega je, u najmanju ruku, neprimerena, a verovatno će svaki gledalac imati svoje mišljenje.

Steta sto nije naletio neki hrmpalija da ga isamara.

Odavno su ljudi prsli, pogotovo u Bgd-u i NS-u.
Prsli su i u unutrasnjosti , samo se ne vidi jer slusaju ,listen mod....
Uzmes neku varosicu , i pogledas stanje ubistava u poslednjih 3 godine i vidis garantovano skok, od 300%...jos gore je ako gledas razlog nastupanja ubistva....zica...
Znaci totalno nepovezane licnosti , samo dogorelo i ispred neke kafane, ili susret na ulici , sto znaci da je jedan od njih pukao ranije, to znam iz iskustva sta znaci...imao sam situaciju gde je policija u kraju javno obelezavala napukle osobe, javno ih prebije ispred nekog poznatog kafica da posalje poruku....

Naravno igra je obostrana, jel hoces da se smiris, necu , pendrek jel hoces, necu , pendrek, jel hoces, hocu ...pendrek, jel hoces, hocu hocu...eto to je oznacavanje policije da je neko pukao , ali i rad da malo redje puca...

Vi ne razumete bas najbolje kako to funkcionise, ali funkcionise prakticno , bolje nego svedsko moljakanje, hoces da se smiris, razmislicu , sad me pustite da citam knjigu i gledam tv..

Pa i njega treba drajzerisati....stoji i to...samo ne tuzilacki nego medicinski , drajzerisati...
Kad pominjete trljanje, i sve moguce nakaradnosti...moguca je i sledeca nakaradnost, da je pored alkoholisanosti tip i mentalno i dementno oboleo , Dementno je lakse prihvatljivo ljudima, ali moze i mentalno da je oboleo...pun grad je ljudi koji su tu oko 60iq...sede njih dvoje na klupi busa i ja ih slusam...bas prava prica za iq 60 oboje su tog iq i izgleda se dugo znaju...
To je ono kad ih muka natera da puse, da imaju primanja na nivou radnice marketa, a nekako uvek im curi iz ruku novac, i onda su vecito nekog polubednog izgleda...a i 10 000e da im da s, za 3 meseca ce izgledati isto...to je taj nivo razmisljanja i ponasanja zauvek..

E ova je bila mlada 28 a izgleda kao da ima 38, bukvalno..pokusavam da vam predocim, imao sam skolsku koja je u 16 godina izgleda kao da ima 36 mrsava pegava, sa ogranicenom svesti i recnikom, mozda i kao 46, osim koza tu je izgledala koliko ima...
Ali oci , faca, ruke i zanimljivo niko od nas dece nije pomislio da je mozda malo zaostala u razvoju...tretirali smo je kao osobu koja je stvorena da ima te svoje 2 i 3 i to je to...da nije previse druzeljubiva i to je to , i da imamo slobodu da je pitamo i ukljucimo i iskljucimo iz druzenja komunikacije i to je to...
Najnormalniji neinkluzivni a normalan deciji pristup...pristup svako ima svoj svet...
Eto cela tema me podsetila na nju a ima toliko godina da je proslo , a stvarno smo bili fer deca prema njoj, spontano fer, bez sazaljenja..
Danas za mene koji imam IQ da mogu da ih ugazim, pa ljudi jedva cekaju da pocnu da me prave debilom ili mentalno zaostalim....da se rugaju..
Totalno drugacija kultura zivljenja nekad i sad...nekad nesvesno dete je bilo bolji covek od danasnjih ljudi..
Naravno! Trenutno je na snazi, doba zaglupljenosti, i najmračnijeg vida primitivizma. Zamenjene su uloge: odraslih i dece, učenih i nekih, poštenih i kriminalaca, Prevladalo je bezumlje, nad razumom; nelogičnost nad logikom; pesimizam nad optimizmom. Živimo u vremenu, totalne izopačenosti, degradiranosti i kiča. Moralnog sunovrata i naprsnuća zdravog razuma. Napravljen je zaokret za 180 stepeni, i skrenuli smo sa pravog puta, na stranputicu.

Ja uvek uzmem slobodu i kazem sledece najbolje se vidi kako se ljudi ponasaju prema meni....to je dobar indikator...jer sam uvek imao meru i ako su ljudi prema meni losi ili misle da sam los, glup budala, onda su vremena losa...

Ako vide vrednost, vide korisnost i vide uzor, onda su vremena dobra...
To zvuci kao uzimanje previse slobode, egocentricno , ali nije...to je odmerena i premerena izjava....ima svoje zasluge...

Narod je prsao.

Bio sam u situaciji da mi neka pijana budala ili još gore dete iskoče ispred kola, ali koji je ovo nivo agresije u ljudima danas u ovom gradu to je horor.
Šta god da je, demencija,šlog,pijanstvo...deda je očigledno van vinkla, starac je, da ga zaustaviš saobraćaj i gaziš na sred ulice ...nije normalno.
Nadam se da će da uhapse budalu i malo "smire".
slažem se da je nedopustivo tući ljude na ulici ili bilo gde.

ali postoji i druga strana priče.
na bulevaru svi prelaze ulicu kome se gde ćefne ne poštuju se ni zeleni talasi za automobile ni pešački prelazi
ništa jednom rečju.
Ovo je praksa iz ranijeg perioda kada se bulevar pretrčavao uzduž i popreko ali tada nije bilo ovako frekventnog saobraćaja pa verovatno nije bilo gaženja i smrtnih ishoda

međutim, danas ako pođeš iz tačke a u tačku b putovaćeš tri umesto sat vremena upravo zbog ljudi koji uopšte ne poštuju saobraćaj u gradu i fućka im se za nečije potrošeno vreme
sad zamislite sizuaciju da je ovaj momak krenuo iz batajnice da je na putu imao 100 neprijatnosti u vidu nekulturnih vozača i onda mu je natrčao ovaj deda kao tačka preloma.
iskreno vrlo je opasno da se ovako prelazi preko kolovoza trebalo bi kazniti članove porodice što puštaju dementnog dedu samog na ulicu debelom novčanom kaznom.
da ga je zgazio dobio bi više
ovako ga je naučio pameti dobiće manju kaznu a deda više neće da se šeta po kolovozu kao po dnevnom boravku

Kao aktivan vozac u Beogradu mogu samo da kazem da je prosecan IQ prosecnog pesaka jednak broju cipela.

Dodatno su "naprzeni" holivudskim filmovima da su odstete milionske u evrima u slucaju nesrece.

Sto dovodi do ovakvih situacija da istrcavaju bez gledanja zamisljajuci da se vozilo instant zaustavlja, a da ako se ne zaustavi da ih ceka lakih milion evra.

ovo je najgori mogući izgovor - ikada izrečen.
da li smo svi takvi?
nismo
ja ne pristajem da me se trpa u koš sa necivilizovanim i društveno neodgovornim narodom.

mislila sam da nam je standard nizak i da je to ponašanje posledica nekog revolta
ali ispostavilo se da ljudi koji imaju najviše para prave najveće sranja u saobraćaju i šire
i ne snose nikakve posledice.

ovo je najgori mogući izgovor - ikada izrečen.
da li smo svi takvi?
nismo
ja ne pristajem da me se trpa u koš sa necivilizovanim i društveno neodgovornim narodom.

mislila sam da nam je standard nizak i da je to ponašanje posledica nekog revolta
ali ispostavilo se da ljudi koji imaju najviše para prave najveće sranja u saobraćaju i šire
i ne snose nikakve posledice.

E pa ima da te stavljaju u srpski kolektivitet.

Kada se ne bunimo kada nas stavljaju u kolektivitet za nesto dobro, ne mozemo da se bunimo kada nas stavljaju u kolektivitet za nesto lose.

Tako funkcionisu kolektivni identiteti.

Ne moze i jare i pare.

Znaci- 'Ponasan sam na Zivojina Misica, jer je on deo mog srpstva.'

Super, onda je i deo tvog srpstva tamo kada neki Srbin siluje neku zenu.

I to je to.

Back