Incest kao greh u modernom drustvu i kao normalna stvar priznata od crkve u proslosti

Postoji nešto što je Božija volja a nešto po Božjem dopuštenju. Slabo si verski potkovan. Za višu matematiku moraš proći osnovnu i srednju školu. To je kao danas. Deca završe osnovnu školu i ne znaju tablicu množenja i deljenja i kako će da na tabli nešto izračunaju, da izvade koren iz nekog broja. Katastrofa. Moraš ih sve učiti iznova.
zato sto sam lose potkovan i pitam
ali ne dobijam odgovore nego napade da se ne razume u to.

vera je prosta, veru treba da razume prost covek... nije nauka niti visa matematika..ona je kreirana da bude dostupna i lako razumljiva..

takva je Bozija rec..jednostavna i razumljiva.

ako vera nije razmiljiva onda postoji problem u tumacenju.

vera je prosta, veru treba da razume prost covek... nije nauka niti visa matematika..ona je kreirana da bude dostupna i lako razumljiva..

Vera nije logična ako misliš da prostom logikom sve rezonuješ kad je vera u pitanju. "Verujem zato što je apsurdno" - ko ono reče? Odjavljujem se. Imam posla.

a sta je ovde pogresno postavljeno?
Твоји темељи су криви, почео си да градиш на кривим темељима и питаш ме где је грешка са зидом који си урадио.
Врати се корак у назад, зид нема везе са твојом причом већ темељи тј, Црква.
Нема разлога да ми образлажеш тренутно питање јер није проблем у твом тренутном питању.

Vjera je prosta u elementarnim pitanjima, a to je ono s čim se mi danas najmanje bavimo. Ili se bavimo doktrinama, pa se ljudi natežu u raspravama, ili kontroverznim pitanjima, a ovo svakako spada u tu kategoriju.

Ovo ti je možda najkraći i glavni odgovor koji možeš dobiti na to pitanje, sve ostalo je sipanje iz šupljeg u prazno:
"...jer za razliku od bluda i preljuba, nema ničega moralno pogrešnog u brakovima među prvim potomcima Adama i Eve. Oni nisu imali drugog izbora osim da biraju supružnike među vlastitom braćom i sestrama. S druge strane, incest u izravnoj liniji — poput onog između roditelja i djece, djedova i unuka — intrinzično je nemoralan i nikada se ne može opravdati, jer narušava uloge skrbi i zaštite koje roditelji i djedovi trebaju pružiti, a na koje djeca i unuci imaju pravo (1 Kor 5, 1091)."

Pa pojašnjeno ti je.

Jedini zakon koji postoji je zakon prirode.
Incest je uvek bio i bice greh. Samo sto su davno deca rodjena I unakazena zbog incesta umirala... Danas da je dozvoljeno ljudsko drustvo bi bilo puno genetickih unakazenih, bolesnih ljudi.
Iz ne toliko davne proslosti eto vam primer Islanda.
Incest nije zabranjen,nije kažnjiv, samo formalizovanje incestuoznog braka je još ostalo kao zabranjeno da se upiše u javne knjige.

То је као да се чудиш што не разумеш Рат и мир, а ниси га ни отворио већ би да ти други препричају.
Тебе религија не интересује (што је у реду) али из такве позиције постављаш питања која ти сам не би поставио да си се мало припремио пре постављања питања.
Дакле до тебе је, не криви огледало ако ти покаже да се ниси очешљао. Огледало нема везе са тим.
Ако ти не користиш Google пре него поставиш питање, ко је крив за то ?

Zasto incest stvara odvratnost u ljudskim glavama? Iskljucivo zbog mutacija. Fora je u tome sto taj mehanizam u mozgu moze da se sabotira. Primer drevni Egipat gde su se deca od faraona medjusobno uzimala.
Mislim da nije samo to. Neko s kim si odrastao,video mu telo u neseksualnoj konotaciji, ko ima sličan miris kao ti na koji si navikao kao miris rođaka, dakle feromon koji je isti a nešto što je isto (kao isti polovi magneta) se odbija, neko ko liči na tebe, kako pobogu s takvim nekim da imaš seks? To je još odvratnije od razmišljanja o genetskim mutacijama šta bi bilo kad bi bilo.

jer strogo gledano imas dva velika incesta u istoriji..prvo pocev od dece adam i eve a onda od dece noja.

ispada da smo svi mi potomci greha.
2 velika incesta i jedan malo manji
posle potopa
nojeva deca
avram i sara
lot i ćerke (dva naroda)

a za adama i evu je diskutabilno jer kajin je imao dve žene nepoznatog porekla

Neki pop da bi skrenuo sa teme incesta u bibliji je pričao svoje viđenje biblije a to je da je bog stvorio mnogo više ljudi kada je stvorio svet, ali da se biblija skoncentrisala na Adama i Evu (kao film jel tako) i pisala je o njihovom životu i životu njihovih potomaka koji su se jel tako ženili udavali sa drugim ljudima koji su u to vreme takođe živelii na ovom planetu.

Некад је било гријех да припадник Божијег народа не буде обрезан а данас хришћани немају физичко већ духовно обрезање у Крштењу.
čitaj sz obrezanje u duhu je bilo i u doba mojsija.
apostoli nisu taj večan zavet obavezivali nejevrejima. svojevoljno kao i krštenje u gospoda Isusa Hrista

Mislim da nije samo to. Neko s kim si odrastao,video mu telo u neseksualnoj konotaciji, ko ima sličan miris kao ti na koji si navikao kao miris rođaka, dakle feromon koji je isti a nešto što je isto (kao isti polovi magneta) se odbija, neko ko liči na tebe, kako pobogu s takvim nekim da imaš seks? To je još odvratnije od razmišljanja o genetskim mutacijama šta bi bilo kad bi bilo.
Zato su u drevnom Egiptu razdvajali brata i sestru i njihov prvi susret je bio dan vencanja. Tako su sabotirali mehanizam u mozgu

Incest dovodi do degeneracije. U Švajcarskoj se žene bliski rođaci između sebe, zato svako malo naletiš na ludnicu. Otac Žarko Gavrilović je govorio o tome, da kod jevreja ima dosta gluvoneme dece jer se žene između sebe.
То је тачно, али онда се истом таквом логиком не треба размножавати ни са болеснима, инвалидима, и са било ким ко није генетски нормалан или супериоран, сви они ће стварати болесно потомство.

Back