Incest i rupe u zakonu

no imagination:
Razumem ja tebe sta hoces da kazes, ali to je druga tema. I ako hoces iskreno, zabole mene da li ga je batinala keva kad je bio mali, i mene je moja pa ne zlostavljam ljude i decu. Ali ako je to "nesto" vec ostavilo traga na njemu, i ako je to dovelo do zlochina... prvo da ga zatvore a onda da vecaju je li bolestan ili nije, da li je to uradio sto ga je tukla majka kad je bio mali ili prosto voli ekstremne sportove.
Slažem se, bezrezervno.
Samo, problem je taj što mi ne znamo za nekog kakav je dok zločin ne počini.

nema potrebe za besmislenim "tugla ga mama" banalizacijama...

Poenta je u tome da je mozak deteta veoma programibilan.

Neka deca u tim mozak-program situacijama nisu imala sreće ,za razliku npr od vas koji niste isprogramirani da budete krimosi..

boogie wogie:
nema potrebe za besmislenim "tugla ga mama" banalizacijama...

Poenta je u tome da je mozak deteta veoma programibilan.

Neka deca u tim mozak-program situacijama nisu imala sreće ,za razliku npr od vas koji niste isprogramirani da budete krimosi..
E, pa sad i ti ode u genetiku i mikrobiologiju! Ajmo sad da zabranimo manje inteligentnim, manje obrazovanim, nizim drustvenim slojevima... da prave i radjaju decu, i sve to uz obrazlozenje "izvinite, ali vi niste sposobni da odgajate dete u psihichki stabilnoj porodici, pa zbog toga vam se zabranjuje razmnozavanje, da vam deca ne bi postala silovatelji i pedofili"...

Boogie wogie ja samo ne razumem zasto trazis da nadjes opravdanje za takve patoloske mozgove. I oni su ljudi i oni cine izbore, ali takvi su odabrali onaj prljaviji i losiji i tu im nema opravdanja. Ja sam svasta prezivela sto me jos nije ucinilo i daj Boze da me nikada ne ucini zlostavljacem. Dakle molim te ovde se ne igramo pricom "pa razumem zasto je to uradio". Treba samo prouciti takve slucajeve i to je to. A nigde ne treba naci trunku opravdanja

no imagination:
E, pa sad i ti ode u genetiku i mikrobiologiju! Ajmo sad da zabranimo manje inteligentnim, manje obrazovanim, nizim drustvenim slojevima... da prave i radjaju decu, i sve to uz obrazlozenje "izvinite, ali vi niste sposobni da odgajate dete u psihichki stabilnoj porodici, pa zbog toga vam se zabranjuje razmnozavanje, da vam deca ne bi postala silovatelji i pedofili"...

da se ja pitam ne bi baš bilo zabrane, ali bi morali da polože par predroditeljskih ispita, čisto edukacije radi, da malo nauče da roditelj ne znači samo razmnožiti se..

boogie wogie:
upravo zato jer verujem u to da čovek veoma malo može da bira..
Jeste da me ne poznajes, ali jesam li ja izrazla u zlostavljaca? Pa da ti kazem da nisam. Nisam ni pomislila da nacinim bol koji sam ja osetila. Previse je gadno. NE?
Imam druge strahove i posledice toga, ali je sigurno da necu biti TO.
Narocito danas kao mama, mi je jos teze da zamislim da jedno dete moze da prezivi ili ne nesto tako i da lik izadje iz zatvora posle dve godine i da se seta po ulici.
I te kako ima izbora. Glasam za dozivotini smestaj u nadleznim institucijama.

nadležne institucije, posmatranje, ispitivanje-da.
Ubistvo-ne.

Što bi rekao Lj. Simović..

"A odsečena glava, kose plave,
Više od žive je govorila glave:
Da se nismo odmakli od pakla
Ako je strelac streljan, ako je koljač zaklan. "

boogie wogie:
sankcionisanje ovakvih radnji smrću, odsecanjima isl, bilo je u praksi upravo pre hiljadu godina...gde smo se to onda pokrenuli i gde smo to odmakli ako krenemo da odsecamo i ubijamo..

Uopšte me nisi razumeo.
Ja nisam rekla da sam za to, svesna sam ja da je to neizvodljivo u vremenu demokratizacije u kojem živimo, da bi se to proglasilo nehumanim i necivilizovanim činom, ali govorim o samom zločinu i neadekvatnim kaznama za to. Mislim, kod nas će još malo pa da se isplati da ubiješ nekoga ko te nervira. Ono, dobro vladanje, olakšavajuće okolnosti... Deset godina u zatvoru, a lišio si se skota, merak ti na duši... Sad već lupam, ali apsolutno nijedan tvoj psot ne nalazim za dovoljno razumljiv i opravdan. Pomisliću da pišeš namerno neke stvari, tek da bi uneo veću napetost u polemiku. Neverovatno mi je da neko može da izgovori takve stvari kao što si ti ovde izneo.
Gde smo se odmakli? Očito nigde, pogledaj samo koliko se krade, obračune na ulicama, kojim se idejama vode mladi, šta rade klinke u svojoj petnaestoj,... Pogledaj televiziju, izađi u grad, pročitaj istoriju,... Ako nađeš i jednu stvar koja je vredna pomena, a preovladavajuća u našem društvu, to je znak da smo mi napredna civilizacija.
Ispraksovali smo se u silovanju, lopovluku, licemerstvu, ratovanju, ubijanju... Sve se prepredeniji i sofisticiraniji načini nalaze za vršenje toga, a zakon postaje, u ime ''demokratije'' sve blaži i blaži.

Dnas je u Beogradskoj hronici bio prilog o tome. Otac koji je kćerku od osam godina seksualno zlostavljao više od godinu dana. Iz devojčicinog dnevnika se vidi da nije došlo do te neke krajnje ''obljube'', sve se kretalo u sferi priče, dodirivanja po intimnim delovima,... svejedno, jezivo...
A sad ja pitam: da li je taj čovek bio oduvek poremećen i kako mu se desilo, kako je došlo do te njegove bolesne želje i potrebe? Da li njegov zločin menja činjenica da je od rođenja bio nenormalan ili tokom života to postao?

Često sam slušao priče o nekakvim likovima koji su do juče bili veoma ugledni susedi, dobre čikice..dok se jednog dana nije pročula vest da je (npr) terao decu u obdaništu da piju sok iz čaša u koju je prethodno ejakulirao ili da je pipkao svoju ćerku itd..

Takve "vesti" su toliko šokantne i velike, da celo okruženje ostane nemo od iznenađenja (namerno sam dao primer za koji sam lično čuo i za čoveka koga sam lično poznavao i za koga si ladno mogao da se zakuneš da je "primer uglednog građanina")

Taj šok upravo govori o tome kolika je mozak nepoznanica.

Na pitanje "pa šta onda da radimo kad umesto mozga izgleda imamo jedan nepredvidiv kompjuter sa puno bagova?" odgovor može da bude - da se nadamo da neće nama da se desi, ali i da se nadamo da će nauka o mozgu dati i davati sve više korisnih podataka.

Poznate su i priče tipa: ma bio je skroz ok lik bre..Uvek se ljubazno javi..fini roditelji ovo ono..šta mu bi da iznenada ubije ženu (npr onu Šveđanku Anu Lind) bogtepita..

A zamisli tek ovo: odeš kod vračare da ti gleda u karte i ona ti kaže "čuuuvaj se žuuutog čoveka sa velikim nožem! Ako ne budeš pobego na vreme-odseći će ti nos!" I ti se na to nasmeješ..a onda, jednog dana, zapucaš iz Slovenije čak za Niš i na pola puta, u Beogradu, na Terazijama, poželiš da malo procunjaš..kupiš neki poklon rodbini..kad iz gomile ljudi, istrči pomanitali Kinez, sa mačetom od pola metra i udari te po licu. Probudiš se u bolnici..a lekar ti kaže "imamo bojim se..neprijatnu vest..mada, sad je palstična hirurgija napredovala..itd itd.." m?

Šta navodi te ljude da iz čista mira polude?
Sede pred tv-om, grickaju čips..i samo im neki glas kaže " Sad idi. Sad je vreme. zapamti-njih petoro!"
Kakav je to glas? Neki tvrde da su parapsiholozi razvili takva sredstva da mogu od svakog čoveka da naprave zombiranog ubicu...
koliko znamo o mozgu?

Nemoj da se ljutiš, Boogie wogie, ali baš si naivan. :) Mislim, ako ti se neko lepo javi na ulici, ako je pristojan, ako se slomi oko tebe kad mu dođeš u goste... uopšte ne znači da je kompletno ok osoba. Kad naizgled fini komšija, ugledan građanin napravi teško sranje i zaprepasti nas, to samo govori da ga ne poznajemo dobro, govori koliko su međuljudski odnosi površni i koliko na osnovu užasno malog podataka o nekome pokušavamo da stvorimo širu sliku.

Nije baš tako delovalo, pogledaj post br. 64. Zvuči da primerima šokantnih vesti ilustruješ da je mozak nepoznanica - dođe do pometnje u operativnom sistemu i neko ko je bio normalan odjednom postane sajko. OK, nesporazum.

Sokolica_M:
Dnas je u Beogradskoj hronici bio prilog o tome. Otac koji je kćerku od osam godina seksualno zlostavljao više od godinu dana. Iz devojčicinog dnevnika se vidi da nije došlo do te neke krajnje ''obljube'', sve se kretalo u sferi priče, dodirivanja po intimnim delovima,... svejedno, jezivo...
A sad ja pitam: da li je taj čovek bio oduvek poremećen i kako mu se desilo, kako je došlo do te njegove bolesne želje i potrebe? Da li njegov zločin menja činjenica da je od rođenja bio nenormalan ili tokom života to postao?
Ne može se znati trenutak.
Jako se malo zna o mozgu, generalno.
Još uvek nismo uspeli da objasnimo ni kako nastaje emocija ljubavi, koja je tako česta i fiziološka , a zamisli tek tu finesu- mozak koji u ko zna kom segmentu ne funkcioniše kako treba.

Linč...ili ajd da ublažim ,pošto smrtna kazna kod nas ukinuta- žigosanje posred čela!!! Da mogu svi ( i oni slabovidi) sa kilometra da kad ugledaju čudovište, spreme obilje pljuvačke u ustima!!! ( htedoh reći stoku, al mi se čini da ni kod stoke nisu zabeleženi takvi primeri)
Ja ovo najozbiljnije!

na zapadu je za silovatelje uvedeno davanje injekcija koje izazivaju trajni sterilitet......kod nas..najmanja kazna koju propisooje zakon je 2 god. zatvora....za prorivprirodan blood i zlostavljanje maloletnog lica kazne su nešto veće.........ja bih uveo kaznu doživotnog zatvora bez pardona...ta siva stavka incesta u porodici je neviđeno velika...........čitao sam neke soodske sloočajeve... da vam se zaledi krv u žilama...na primer samohrana majka sa 2 sina...i to je sasvim sloočajno otkriveno kad se stariji sin oženio...primetila je njegova žena..........ali to nije kriminalitet.........

Back