boogie wogie:
sankcionisanje ovakvih radnji smrću, odsecanjima isl, bilo je u praksi upravo pre hiljadu godina...gde smo se to onda pokrenuli i gde smo to odmakli ako krenemo da odsecamo i ubijamo..
Uopšte me nisi razumeo.
Ja nisam rekla da sam za to, svesna sam ja da je to neizvodljivo u vremenu demokratizacije u kojem živimo, da bi se to proglasilo nehumanim i necivilizovanim činom, ali govorim o samom zločinu i neadekvatnim kaznama za to. Mislim, kod nas će još malo pa da se isplati da ubiješ nekoga ko te nervira. Ono, dobro vladanje, olakšavajuće okolnosti... Deset godina u zatvoru, a lišio si se skota, merak ti na duši... Sad već lupam, ali apsolutno nijedan tvoj psot ne nalazim za dovoljno razumljiv i opravdan. Pomisliću da pišeš namerno neke stvari, tek da bi uneo veću napetost u polemiku. Neverovatno mi je da neko može da izgovori takve stvari kao što si ti ovde izneo.
Gde smo se odmakli? Očito nigde, pogledaj samo koliko se krade, obračune na ulicama, kojim se idejama vode mladi, šta rade klinke u svojoj petnaestoj,... Pogledaj televiziju, izađi u grad, pročitaj istoriju,... Ako nađeš i jednu stvar koja je vredna pomena, a preovladavajuća u našem društvu, to je znak da smo mi napredna civilizacija.
Ispraksovali smo se u silovanju, lopovluku, licemerstvu, ratovanju, ubijanju... Sve se prepredeniji i sofisticiraniji načini nalaze za vršenje toga, a zakon postaje, u ime ''demokratije'' sve blaži i blaži.