impotencija

milicam

Početnik
Poruka
23
U vezi sam sa covekom starim 38 godina. Sve je super, krasno, bajno, ali on je poluimpotentan da tako kazem.
Evo o cemu se radi. Nadjemo se, on se uzbudi i erekcija pocne, ali nikad nije dovoljna da se izvrsi odnos. Ja sam bila strpljiva i tolerisala ga u nadi da ce se popraviti stanje, ali je i dalje sve po starom.
Inace je bio kod doktora i kaze da je zdrav, znaci sve je psihicki problem. Kaze i da nikad pre nije imao takav problem, odnosno da je uvek bio bas potentan.
Sta kazu nasi doktori i sta ja da radim?

Muskarci vrlo nerado pricaju o svim problemima vezanim za njihov polni organ, bilo da je u pitanju infekcija ili potencija...eto moram malu digresiju da napravim ali svaki put se iznenadim kada cujem od devojaka i zena koje lece genitalne infekcije kako su njihovi partneri radili pretrage ,bili kod lekara i kako je sve u najboljem redu...kad ono medjutim...tek kada izvrsite pritisak na njih shvatite da doktora ne da nisu videli nego...po pravilu stvari muskarci retko i teskom mukom odlaze kod lekara(i za daleko banalnije probleme).

Ne kazem da je situacija takva i u Vasem slucaju ali prosto moram da to spomenem.

Ako uzmemo da je sve sa fizicke strane u redu onda da se pozabavimo malo psihickim momentom.
Ukoliko su podaci iz Vaseg profila tacni, Vi se zabavljate sa covekom koji je punih 17 godina stariji od Vas.
Neki ce reci da to nije problem, mozda i nije a mozda i jeste.
Koliko dobro poznajete svog partnera, sta znate o njegovom proslom zivotu, partnerkama, vezama, seksualnom zivotu...nisam stekla utisak iz Vaseg posta da se dobro poznajete...evo o cemu se radi...vrlo cesto se kod muskaraca neki unutrasnji konflikti manifestuju problemima vezanim za potenciju, pa u psihijatrijsku ordinaciju(psihijatrica nam je do nedelje na putu ali vraca se i verujem da bi njoj vise legla ova prica nego meni :oops: ) a i kod lekara opste prakse dolaze muskarci(opet ponavljam teskom mukom) sa problemom potencije u samo odredjenim situacijama npr. varanje partnerke i pri tome isticu da im se to nikada pre nije desavalo...da sa svojom zenom imaju potpuno normalne odnose.
Opet napominjem da ova moja prica je prica koja treba da vam objasni poreklo takvih problema kod muskaraca i da to ne mora da znaci da je takva situacija kod Vas, ali recimo velika razlika izmedju vas dvoje mozda prestavlja opterecenje Vasem partneru.
Dakle, resenje je relativno jednostavno...potrebno je da stvorite takav odnos u kome cete moci otvoreno da razgovarate o nastalom problemu, ne da Vi cekate da se nesto promeni, da on resi svoje porodicne, poslovne, svakodnevne probleme...vec da kroz razgovor dodjete do toga zasto se to desava.
Mozda nisam dobro shvatila ali stekla sam utisak da to nije nesto sto je naparasno pocelo da se desava ,posle dugog vremena odlicnog seksa vec da vas dvoje niste imali do sada uspesan seksualni odnos?Mozda bi malo vise podataka o samoj vezi i vasem odnosu pomoglo da se nadje resenje.
Naravno postoje i savetovalista za takve probleme gde mozete dobiti strucnu pomoc.

Hvala doktorko.
Istina je da se ne poznajemo bas jako dobro, on je iz unutrasnjosti i poslom je vezan za Beograd, ali imamo jako dobar i iskren odnos. Razlika od 17 godina jeste velika, ali se stvarno dobro razumemo i volimo.
On iz dva braka ima dvoje odrasle dece koja zive svoje zivote i to je i cekao da se rastane od druge zene. Inace je celog zivota "sarao" i imao mnogo veza van braka. Moguce je da me laze kad kaze da sa potencijom nikad nije imao problema, ali nesto mislim da je iskren. Problema ima oko razvoda sa drugom zenom, sa poslom je sve u redu - saradjujemo pa znam.
Ako mi ne razgovaramo ne znam ko razgovara, tako da mislim da tu nije problem. Zabavljamo se 4,5 meseci i nikad nismo imali odnos kako treba. Meni je sa njim lepo, jer je nezan i pazljiv, on svrsi i po nekoliko puta za noc ali uvek u, da izvinete, poluukrucenom stanju.
Vidim da sa mnom ima planove, predlaze i da imamo dete zbog mene, ali je meni sve to daleko. Volim ga ali ne znam sta ce biti sutra. Razlika jeste velika.
Pozdravljam vas i jos jednom hvala.

milicam:
U vezi sam sa covekom starim 48 godina. Sve je super, krasno, bajno, ali on je poluimpotentan da tako kazem.
Evo o cemu se radi. Nadjemo se, on se uzbudi i erekcija pocne, ali nikad nije dovoljna da se izvrsi odnos. Ja sam bila strpljiva i tolerisala ga u nadi da ce se popraviti stanje, ali je i dalje sve po starom.
Inace je bio kod doktora i kaze da je zdrav, znaci sve je psihicki problem. Kaze i da nikad pre nije imao takav problem, odnosno da je uvek bio bas potentan.
Sta kazu nasi doktori i sta ja da radim?

Cao, eveo mene sa puta - ali malo sta imam jos da dodam na temu sto dr vec nije do sad rekla: dakle, ako je fizicki sve u redu, ako tvrdi da postize normalno erekciju kada nije sa Vama, onda je problem svakako psihicke prirode, sto neko rece - mozda su u pitanju sastanci na brzinu, bez dovoljno vremena za opustanje, mozda opterecenje zbog razvoda, mozda podsvesni osecaj krivice zbog velike razlike u godinama...hiljadu i jedan razlog. POstoje u Beogradu ljudi koji se bave seksologijom (dakle, psihicki izazvanim seksualnim problemima), mozete ih potraziti u drzavnoj praksi na KBC D Misovic (klinika za psihijatriju), ili u privatnoj praksi (znam da to radi ordinacija Eric, naime Minja Eric, ne mog Vam dati kontakt telefon jer ga ni ja nemam, ali pokusajte da dodjete do informacija sami).
Pozdrav.

Hvala najlepse za savete.Sad sam iz kreveta u kome je najzad bilo sve u redu! :D
Ono sto bi da znam je dali se ocekuje da sad sve ide lakse ili je moguce da opet nastanu problemi?
I koja je granica do koje muskarci kad su zdravi mogu da imaju sex? Drugim recima do kojih godina ih otprilike "sluzi" muskost?
Hvala zaista svima.

Back