Ime za devojcicu trazi tata :)

kako je ovde zanimljivo !!!!
Vidi kako se stvaraju "naslage" na recima !!!!
Svako je dodao svoje taloge, svoja znacenja, svako na Svoj nacin Vidi reci !!!
Kako smo se zaprljali kao Odrasli ?!?!?!?
Na isti nacin Vidimo i Stvari i Ljude :)

Jedino jos deca u cvetu vide Lepotu i Miris i Harmoniju!
Onda im Odrasli "objasne" da je to Ruza, ili Ljiljan,.... i onda Deca polako prestaju da vide
Onda i mi kao odrasli u Imenima prepoznajemo babe, good guys, bad guys, bolove, price,..... bljak:)

Jel da je uzasno ?
Na svu srecu "ruza pdjednako mirise, ma kako je zvali"

Naslage ne recima ..........
Naslage na imenima .......

roger & over
:)

Ako hoces moj savet nemoj da joj das retko ime. Ja imam ime koje se ponavlja jednom u 40 godina, i nikada ga nisam podnosila upravo zbog toga sto su se svi becili kad bi culi kako se zovem. Kao mala sam govorila da cu kad porastem da ga promenim, a sad sam se navikla pa me mrzi da to radim. Inace nikad ga nisam zavolela i i dan danas se najezim kad me neko zove punim imenom.
Daj joj neko lepo ime, koje nije toliko cesto ali ne bas i nesto retko.

kako je ovde zanimljivo !!!!
Vidi kako se stvaraju "naslage" na recima !!!!
Svako je dodao svoje taloge, svoja znacenja, svako na Svoj nacin Vidi reci !!!
Kako smo se zaprljali kao Odrasli ?!?!?!?
Na isti nacin Vidimo i Stvari i Ljude :)

Jedino jos deca u cvetu vide Lepotu i Miris i Harmoniju!
Onda im Odrasli "objasne" da je to Ruza, ili Ljiljan,.... i onda Deca polako prestaju da vide
Onda i mi kao odrasli u Imenima prepoznajemo babe, good guys, bad guys, bolove, price,..... bljak:)

Jel da je uzasno ?
Na svu srecu "ruza pdjednako mirise, ma kako je zvali"

Naslage ne recima ..........
Naslage na imenima .......

roger & over
:)
ne nije uzasno.
prirodno je da kako odrastas pokusavas da udes u sustinu stvari,da vidis sta stoji iza,zasto i kako...prirodno je da ne prihvatas zdravo za gotovo.
sad sto deca stvari vide na drugi nacin pitanje je njihovih godina.a detinjstvo kao takvo traje neko vreme i nastavlja svojim putem do smrti.i svako idealizovanje nekog perioda kao najboljeg nema svrhe.
sad moze meni auspuh da bude lepa rec i da mi zvuci romanticno,ali sigurno necu samo zbog toga detetu tako dati ime :)

@mackic: a kako se zoves,sad si me zaintrigirala :)

Ako hoces moj savet nemoj da joj das retko ime. Ja imam ime koje se ponavlja jednom u 40 godina, i nikada ga nisam podnosila upravo zbog toga sto su se svi becili kad bi culi kako se zovem. Kao mala sam govorila da cu kad porastem da ga promenim, a sad sam se navikla pa me mrzi da to radim. Inace nikad ga nisam zavolela i i dan danas se najezim kad me neko zove punim imenom.
Daj joj neko lepo ime, koje nije toliko cesto ali ne bas i nesto retko.

e sad mene baš zanima kako se zoveš...:)

inače,o ukusima ne vrijedi raspravljati...meni se recimo ne sviđa ime,sada toliko popularno...anastazija...:roll: nije mi toliko ružno,koliko mi izaziva mučninu kad ga čujem...ne znam zašto...inače dobro stoji samo ako se zoveš anastazija romanova...:)

moguće...ali nešto mi još fali u zvučnosti tog imena...:roll:

takođe,iz sličnih razloga mi se ne sviđaju od muških imena...damjan,srđan,uroš,strahinja...
ni ja nesto ne volim to ime,bas zbog anestezije i zbog tuzne price.
inace sto se damjana tice ni ja ga ne volim u toj verziji,ali kada se promeni samo jedno slovo na demi(j)an ime mi zvuci super.
isti slucaj i mateja (ne) i matija (da).

ali..pošto malu znam lično...
nestašna jeste do zla boga...
pomislim da me izluđuje.
ali..kada se malo zamislim..nikad me nije naljutila:)
zaista je swatka ta mala brbljivica.
leži joj ime. pa neka je i NAna frenč wej:p
i treba da bude vrca!

tema: moj sin pavle...i zovu ga pakito ili paja.
niko ga ne zove pavle.
sem mene, kad sam ljuta.
ćerka da je bila muško, bila bi živoin ili živorad.
srećom, postade ana:)
ali..i ona je ančica:p

Volim neobicna imena... ali da ne budu ruzna, nakaradna. :roll:
Iz tog razloga dete nikad ne bih nazvala Bogoljub, Zivorad, Milosav, odnosno Leposava, Miladinka, Stanojka itd...
Dakle, sledeca imena nisu mnogo cesta, ali ni previse retka (a meni se svidjaju ;) ) : Sofija, Una, Andrea, Tamara, Tara, Dunja,
A od redjih Miona (mnogo lepo ime, mada ne znam na kom slogu je naglasak - da li MiOna ili MIona ... u svakom slucaju je divno.) , Ines (ali se malo teze menja po padezima... JEDINI razlog sto ga verovatno necu dati detetu...), Visnja, Dea, Rea i Silvija (jos ako je zajedno - Rea Silvija ;) ;) ;) )

Drina? Izvini, ali to mi stvarno zvuci seljacki :( Ukusi su razliciti ;) Ova ostala imena koja si navela su divna - ja sam zaboravila da navedam Mila koje mi je jedno od omiljenih ;)
btw sto se tice slaganja sa prezimenom - kad se uda verovatno ce da promeni prezime u ono koje ce nositi mnogo duze, tako da to i nije toliko bitno ;)

Vidim da se najvise raspravlja o imenu - Nana.
Mislim da je ime lepo i dovoljno romanticno.
Mi zajedno imamo petoro dece:
Tijana, Andreja (musko), Luka, Nikola, Tamara.

Meni se licno dopada ime Katarina, jer moze da se krati i internacionalno je, imam dobru drugaricu koja se tako zove. Inace sam osoba koja povezuje ljude sa njihovim imenima i ako mi se ne dopada neko ko nosi i najlepse ime na svetu, to ime necu nikad pozeleti da dam detetu.
Neko gore je citirao mog omiljenog pisca Umberta Eka, "da ime nije nista i da ono sto zovemo ruzom, slatko bi mirisalo i pod drugim imenom"... ali ipak... da ne duzim previse.
Moje ime, evo ovi, Amerikanci s kojima komuniciram, npr. veoma vole... uvek kada se predstavljam dobijem kompliment kako je neobicno i lepo, a i oni ga lepo izgovaraju, normalno bez upotrebe padeza, sto mi je uvek interesantno kada cujem. Ne mislim na duzu verziju mog imena, jer ga onda tako unakarade da ispadne(m) kao da sam neka orijentalna trbusna plesacica ;-) .
A i onako se uzasavam duze verzije, jer me tako moj tata zove i to samo kada nesto ''zgresim''...

Ima toliko lepih zenskih imena, sacekajte da se detence rodi, pa kada ga budete videli, ime ce se samo nametnuti. Tako je bar kod mene bilo.

Back