Ime Boga Jehova

tema nije trojstvo molima vas ne spamujte temu

imate temu o trojstvu
ko spamuje?
mene samo zanima ovi sto veruju u jhvh sta misle ko je:
  • ja bih prihvatio da je Sin [da se cita Jeshe, Jehoshua, Jeshu itd, i zato ga ne pominje Isus, jer ne moze samom sebi da se moli]
  • vi svedoci samo prihvatate da je Otac Jehova, to vec znamo
  • a ostali, maki i glasnik kazu svaTrojica, da je Jahve, pa neka to ubace onda u svoj Simbol Vere ako je tako, kazem ja
znaci, ne znam sta se bunis, samo sam napravio rekapitulaciju ko kako veruje, da imamo pregledno, sta suceljavamo, kakav ko stav ima, pa ako pogresih, neka me neko ispravi?

Poslednja izmena:
Ti spamujes
ovo nije tema o trojstvu

Tema je Bozje Ime JHVH a Bog Jehova je jedan
u redu, to sto vi kazete znamo vec, ali moras da dozvolis i drugima da kazu sta misle ko je JHVH, da ispitamo sve mogucnosti, ne mozes da nas silujes da verujemo da je Otac, ako Ga Isus ne pominje, ne moli mu se pod tim imenom, vec kaze ELI, ELI, a ne kaze jhvh, jhvh

ala si tvrdoglava...

u redu, to sto vi kazete znamo vec, ali moras da dozvolis i drugima da kazu sta misle ko je JHVH, da ispitamo sve mogucnosti, ne mozes da nas silujes da verujemo da je Otac, ako Ga Isus ne pominje, ne moli mu se pod tim imenom, vec kaze ELI, ELI, a ne kaze jhvh, jhvh

ala si tvrdoglava...
Svi ste tvrdoglavi egotriperi jer ne priznajete cinjenicu da ljudi iz prva stoljeca koji su tu bili pored križa znaju bolje od vas.
Zove Iliju piše u textu.

Isto kao i raj .Nekom.zivot na zemlji pakao a nekom.raj.
Da je nekom ovde raj, to možeš samo da misliš.
I bogati plaču.

Pogledaj Maskovu facu...koliko očaja i NEsreće na njegovom licu...koliko mu pogled izgleda bolesno...i ne samo njemo, pogledaj sve bogataše.
Ne znaju za Solomonovu taštinu o kojoj je mnogo govorio. Jadno je to stanje. Bez Boga pre svega...

Da je nekom ovde raj, to možeš samo da misliš.
I bogati plaču.

Pogledaj Maskovu facu...koliko očaja i NEsreće na njegovom licu...koliko mu pogled izgleda bolesno...i ne samo njemo, pogledaj sve bogataše.
Ne znaju za Solomonovu taštinu o kojoj je mnogo govorio. Jadno je to stanje. Bez Boga pre svega...
Sta onda da kazemo za palestince ako je mask u paklu.Cisto sumnjam da bi menjao svoj zivot za taj zivot.Naravno da mu je raj samo jos da moze vecno da zivi idi begaj koj ce ti i bog.

WTT Isaiah 44:6 כֹּֽה־אָמַ֙ר יְהוָ֧ה מֶֽלֶךְ־יִשְׂרָאֵ֛ל וְגֹאֲל֖וֹ יְהוָ֣ה צְבָא֑וֹת אֲנִ֤י רִאשׁוֹן֙ וַאֲנִ֣י אַחֲר֔וֹן וּמִבַּלְעָדַ֖י אֵ֥ין אֱלֹהִֽים׃
(Isa. 44:6 WTT)
CRO Isaiah 44:6 Ovako govori kralj Izraelov i otkupitelj njegov, Jehova nad vojskama: »Ja sam prvi i ja sam posljednji: osim mene Boga nema.
(Isa. 44:6 CRO)

WTT Isaiah 44:6 כֹּֽה־אָמַ֙ר יְהוָ֧ה מֶֽלֶךְ־יִשְׂרָאֵ֛ל וְגֹאֲל֖וֹ יְהוָ֣ה צְבָא֑וֹת אֲנִ֤י רִאשׁוֹן֙ וַאֲנִ֣י אַחֲר֔וֹן וּמִבַּלְעָדַ֖י אֵ֥ין אֱלֹהִֽים׃
CRO Isaiah 44:6 Ovako govori kralj Izraelov i otkupitelj njegov, Jehova nad vojskama: »Ja sam prvi i ja sam posljednji: osim mene Boga nema.
Dakle niže ratno božanstvo jednog određenog naroda.

Ovigledni zakljucak je tesko izbeci tri puta jahva sebe naziva Prvi i Poslednji a iTri puta u Otkrivenju, Isus sebe naziva Prvi i Poslednji zakljucci su ocigledni

Isus tvrdi da je jahva haha

Back