Ime Boga Jehova

Gde sam ja napisal ja jesam?
To nista ne znaci niti je ime
pa valjda nekad odgovoris nekome DA JESI? "ja jesam" ili "ja sam" ili "I am" - sta god?
Takko je Bog odgovorio Mojsiju, kako nista ne znaci EHYEH? jhvh je cela recenica, ja sam koji ce ovo ono da bude, ili jeste ili je bio uvek i zauvek, a EHYEH je samo ime, plus na kraju mu kaze da im kaze samo Ehyeh me salje k vama: I am [Ehyeh] has sent me to you.'” YhWY je spakovana cela recenica u 4 slova koju zamenjuje i oznacava je, a samo Ime je zamenica:
Therefore, the Ehyeh of Exodus 3:14b is the Personal name of God and translates into English as I AM.

Ehyeh: I AM!​

the name of god as revealed in exodus 3:14

Exodus-314.com
https://exodus-314.com › the-meaning-of-ehyeh-asher...
Then God said to Moses, “I AM asher I AM”. And He said, “Thus you shall say to the Sons of Israel:'I AM has sent me to you'”
ili "EHYEH ME POSLA K VAMA", pa kako onda nije ime "JA [JE]SAM"?
YHWH je cela recenica, a samo ime je EHYEH.
YHWH - 4 slova zemenjuju celu recenicu,a zamenica JA/ON zamenjuje Bozije Ime , eto vam ga na. Zato Mojsija nikad ni ne upitase za Bozije ime.

Poslednja izmena:
isto vam je i sa Melhisedekom, gde je njegovo IME? nema imena, jer ne treba.
His name is also not really a name but rather a title (“king of righteousness”).

Rimljanima 10:13

13 Jer “svatko tko prizove Jehovino* ime, bit će spašen”.a
JESHINO, ISUS - IME
Djela apostolska 4,10Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevu da u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kojega vi raspeste, kojega Bog podiže iz mrtvijeh, stoji ovaj pred vama zdrav.
Djela apostolska 4,11Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednome drugom spasenija;
Djela apostolska 4,12Jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojijem bi se mi mogli spasti.

pa valjda nekad odgovoris nekome DA JESI? "ja jesam" ili "ja sam" ili "I am" - sta god?
Takko je Bog odgovorio Mojsiju, kako nista ne znaci EHYEH? jhvh je cela recenica, ja sam koji ce ovo ono da bude, ili jeste ili je bio uvek i zauvek, a EHYEH je samo ime, plus na kraju mu kaze da im kaze samo Ehyeh me salje k vama: I am [Ehyeh] has sent me to you.'” YhWY je spakovana cela recenica u 4 slova koju zamenjuje i oznacava je, a samo Ime je zamenica:
Therefore, the Ehyeh of Exodus 3:14b is the Personal name of God and translates into English as I AM.

ili "EHYEH ME POSLA K VAMA", pa kako onda nije ime "JA [JE]SAM"?
YHWH je cela recenica, a samo ime je EHYEH.
YHWH - 4 slova zemenjuju celku recenicu,a zamenica JA/ON zamenjuje Bozije Ime , eto vam ga na.
Ok tebi moram hiljadu puta

i iz Biblije sam citirala gde je Bog obznanio svoje Ime.

Izlazak 6:2,3

2 Bog je zatim rekao Mojsiju: „Ja sam Jehova.
3 Javljao sam se Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Svemoćni Bog, ali im se nisam objavio svojim imenom Jehova.

DARBY
2 And God spoke to Moses, and said to him, I am Jehovah.
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, as the Almighty God; but by my name Jehovah I was not made known to them.

Znacenje Bozjeg Imena JEHOVA

"postacu sto god pozelim da postanem" - znaci da Bog moze da postane sta zeli da bi izvrsio svoju nameru.

2. Moj 3:14 https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9864

Ehyeh asher ehyeh znaci
"I will become what I choose to become
to je znacenje Bozjeg Imena

isto vam je i sa Melhisedekom, gde je njegovo IME? nema imena, jer ne treba.
His name is also not really a name but rather a title (“king of righteousness”).

JESHINO, ISUS - IME
Djela apostolska 4,10Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevu da u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kojega vi raspeste, kojega Bog podiže iz mrtvijeh, stoji ovaj pred vama zdrav.
Djela apostolska 4,11Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednome drugom spasenija;
Djela apostolska 4,12Jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojijem bi se mi mogli spasti.
Isusovo ime je Jehoshua i znaci - Jehova je spasenje.

heh, tebi ne vredi pricati
Ehyeh asher ehyeh znaci

nije to znacenje nego mu je to doslovce rekao, a jhvh je navodno skracenica te cele recenice, pa mu na kraju kaze samo
kazi im da te Ehyeh poslao
a ne kaze mu vise celu recenicu
Ehyeh asher ehyeh
znaci da je IME SAMO Ehyeh
JEHOVA JE KAKO SE CITAJU 4 SLOVA JHVH, sto bi ameri rekli kako se speluju: a be ce de e ef ge ha, razumes?

Nema dva Boga to mozda vi imate dva tri boga
Bog je jedan prema Bibliji
JHVH Jehova Bog jedini Svevisnji Stvoritelj univerzuma, Jedini Svemoguci Bog..
Jedini koji je oduvek i zauvek.
Jedino on nema pocetak.
Ostala stvorenja imaju pocetak i ne mogu biti Svemoguci Bog.
A sta kaze ovde kula?

Kula strazara Trebas li verovati u trojstvo stra 28.
Sigurno je da Isus moze biti i jeste Bog.
Isus je MOCNI BOG:

Samo je jedan svemocni Bog Jehova.
Isu je podredjen Bog.

Ok tebi moram hiljadu puta

i iz Biblije sam citirala gde je Bog obznanio svoje Ime.

Izlazak 6:2,3

3 Javljao sam se Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Svemoćni Bog, ali im se nisam objavio svojim imenom Jehova.

DARBY
2 And God spoke to Moses, and said to him, I am Jehovah.
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, as the Almighty God; but by my name Jehovah I was not made known to them.

Znacenje Bozjeg Imena JEHOVA

"postacu sto god pozelim da postanem" - znaci da Bog moze da postane sta zeli da bi izvrsio svoju nameru.

2. Moj 3:14 https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9864

Ehyeh asher ehyeh znaci
Ako je po tebi takav prevod postacu sta god zelim prva bi trebala da poverujes da se moze i roditi i kao covek.

Ako je po tebi takav prevod postacu sta god zelim prva bi trebala da poverujes da se moze i roditi i kao covek.
Ne moze.
hvatas se za rec
kao sto besmrtno ne moze umreti.
Odlika Boga JHVH je da je on jedini Stvoritelj,
stvorenje ne moze biti stvoritelj jednostavno je.
Jedino je JHVH Bog stvoritelj, sve ostolo On stvara i spada u stvorenje.

Ne nego su trojicari mnogobosci a mi verujemo u Bozju Rec da je Bog jedan.
Hriscanstvo je po definiciji monoteisticka religija
Само имате надређеног и подређеног Бога. Ко Грци. Зевс и Хермес.

Ja nemam moje tumacenje iznosim Bozju rec koja jasno kaze da je Bog jedan.

Dokle ces da izvrces moju rec i da kleveces mene Boga itd
Uvek pisem da je Bog jedan.
Па сви су вас већ прозрели и вас и суботну вам браћу да прикривате чије тумачење износите.

Poslednja izmena od moderatora:
A sta kaze ovde kula?

Kula strazara Trebas li verovati u trojstvo stra 28.
Sigurno je da Isus moze biti i jeste Bog.
Isus je MOCNI BOG:

Samo je jedan svemocni Bog Jehova.
Isu je podredjen Bog.
Proucavam iskljucivo Bibliju.
Biblija jasno kaze da je jedan Bog JHVH Jedini Svevisnji Svemoguci Bog
jedini besmrtan
Isus Hrist je Bozji sin koji je zivot dao - dakle umro je i vaskrsao...
Ima pocetak i ne moze biti Stvoritelj time nije Bog Stvoritelj
Isus je podredjen Bogu
Jovan 14:28 isus je rekao " Moj je Otac veci od mene"
time vam propada dogma o trojstvu koje i nema u Bibliji
i koju slepo zastupate

a ti veruj u sta zelis
ne iskrivljuj moju rec

Poslednja izmena:
Само имате надређеног и подређеног Бога. Ко Грци. Зевс и Хермес.
To ti imas tri Boga a ja jednog JHVH Jehovu

ti se vratiop paganskom ucenju umesto da otvoris Bozju rec

Bog je jedan.

2. Mojsijeva 3:15

Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

• Jer si Ti velik i tvoriš čudesa; Ti si jedan Bog. (Psalmi 86:10)

• Nije li nam svima jedan Otac? Nije li nas jedan Bog stvorio? Zašto neveru činimo jedan drugom skvrneći zavet otaca svojih? (Malahija 2:10)

• I reče Mu književnik: Dobro, učitelju! Pravo si kazao da je jedan Bog, i nema drugog osim Njega; (Marko 12:32)

• Jer je Jedan Bog koji će opravdati obrezanje iz vere i neobrezanje verom. (Rimljanima 3:30)

• I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu. (1. Korinćanima 12:6)

• Ali posrednik nije jednog; a Bog je jedan. (Galatima 3:20)

• Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama. (Efescima 4:6)

• Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus, (1. Timotiju 2:5)

Не знам само кога ви мислите да лажете. Па сви су вас већ прозрели и вас и суботну вам браћу да прикривате чије тумачење износите.
ti si taj koji se sluzi lazima laznim ucenjima i manipulacijama

Svako ko otvori Bibliju vidi to

a ja citiram samo Bozju rec.
Ucim ljude Bozanskoj istini jer sam izucavala Bibliju pa je znam

a ti vidim ne
jos se ne stidis da vredjas

Sva tri Lica Svete Trojice su Jahve. Možemo to i dokazati da citiram jednog forumaša bibliskim dokazima.
Sveta trojica niti t trojstvo se i ne spominje u Bibliji.
jednostavno ne postoji
Hriscanstvo je menoteizam dakle Jedan je Bog JHVH Jehova
a Isus Hrist je Bozji Sin. Biblijski dokazi https://forum.krstarica.com/threads/isus-hrist-bozji-sin-biblijski-dokazi.982689/

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

• Jer si Ti velik i tvoriš čudesa; Ti si jedan Bog. (Psalmi 86:10)

• Nije li nam svima jedan Otac? Nije li nas jedan Bog stvorio? Zašto neveru činimo jedan drugom skvrneći zavet otaca svojih? (Malahija 2:10)

• I reče Mu književnik: Dobro, učitelju! Pravo si kazao da je jedan Bog, i nema drugog osim Njega; (Marko 12:32)

• Jer je Jedan Bog koji će opravdati obrezanje iz vere i neobrezanje verom. (Rimljanima 3:30)

• I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu. (1. Korinćanima 12:6)

• Ali posrednik nije jednog; a Bog je jedan. (Galatima 3:20)

• Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama. (Efescima 4:6)

Back