kako znas da se ne radi o 2. dolasku?
MATEJ 5,18 ... neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne crte iz Zakona, dok se sve ne zbude.
TORA, TJ. ZAKON OZNAČAVA CEO STARI ZAVET, A NE SAMO PETOKNJIŽJE, A TO SHVATANJE JE, NARAVNO, NASLEDJENO OD JEVREJA.
TAJ KONTEKST HRISTOVIH REČI SU RAZUMELI HRIŠĆANI I U 1. VEKU (KAO NPR. 4. JEVANDJELJE 10,34 KOJE REFERIŠE NA PSALAM 82,6, ILI RIMLJANIMA 3,21 A sada se bez zakona javila pravda Božija, posvedočena od Zakona i Proroka, ILI PAK, 1. KORINĆANIMA 14,21 U Zakonu je napisano: tudjim jezicima i tudjim usnama govoriću ovome narodu, i ni tako me neće poslušati, govori Gospod, POSLANICI KOJA REFERIŠE NA ISAIJU 28,11).
Dakle, Hristos tvrdi da ce se tek mnoga prorostva ispuniti u buducnosti, i zato ja kazem da je to o Drgom Dolasku, logicno, ako nije o Prvom, ili se radi o medjuvremenu izmedju 2 dolaska;
Ali zasto se ne bi bavili medjuvremenom, to ja vas sve pitam, kada naucimo o onim koja se jesu ostvarila, i to sam te pohvalio, jer ti navede neka
jel se i ovo ostvarilo? jel kazu apostoli da jeste, silaskom Duha, citamo u Delima, na 50nicu? pa zasto onda ne poducavas ove koji nemaju pojma?
Isaija 28,11 Zato će nerazumljivom besjedom i tuđim jezikom govoriti tome narodu;