Ime Boga Jehova

Ima još kako novog na sve strane ali lažnog. I to je rečeno. Ne mora sve što neki prorok predvidi ni da se ispuni nego da nema nula pogodaka kao svi lažni.

Ne bih se složio, zakon je ono što je Mojsije doneo i bilo merodavno do Hrista, ne mislim na Zapovesti koje su naravno i dalje na snazi. Ostali nisu zadobili tu blagodat pa se time nisu nešto ni bavili.
sa cime se ne slazes, i ako ne mislis na zapovesti.,a na sta mislis?
kako znas da se ne radi o 2. dolasku?
MATEJ 5,18 ... neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne crte iz Zakona, dok se sve ne zbude.

TORA, TJ. ZAKON OZNAČAVA CEO STARI ZAVET, A NE SAMO PETOKNJIŽJE, A TO SHVATANJE JE, NARAVNO, NASLEDJENO OD JEVREJA.
TAJ KONTEKST HRISTOVIH REČI SU RAZUMELI HRIŠĆANI I U 1. VEKU (KAO NPR. 4. JEVANDJELJE 10,34 KOJE REFERIŠE NA PSALAM 82,6, ILI RIMLJANIMA 3,21 A sada se bez zakona javila pravda Božija, posvedočena od Zakona i Proroka, ILI PAK, 1. KORINĆANIMA 14,21 U Zakonu je napisano: tudjim jezicima i tudjim usnama govoriću ovome narodu, i ni tako me neće poslušati, govori Gospod, POSLANICI KOJA REFERIŠE NA ISAIJU 28,11).

Dakle, Hristos tvrdi da ce se tek mnoga prorostva ispuniti u buducnosti, i zato ja kazem da je to o Drgom Dolasku, logicno, ako nije o Prvom, ili se radi o medjuvremenu izmedju 2 dolaska;
Ali zasto se ne bi bavili medjuvremenom, to ja vas sve pitam, kada naucimo o onim koja se jesu ostvarila, i to sam te pohvalio, jer ti navede neka

jel se i ovo ostvarilo? jel kazu apostoli da jeste, silaskom Duha, citamo u Delima, na 50nicu? pa zasto onda ne poducavas ove koji nemaju pojma?

Isaija 28,11 Zato će nerazumljivom besjedom i tuđim jezikom govoriti tome narodu;

Tako je Bog je jedan. Nema nikakvog trojstva.

Matej 28:19-20

Idite zato i učinite sve narode mojim učenicima krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha.
1.Oca i
2.Sina i
3.Svetoga Duha

1,2,3, kako nema Trojstva, a ovo sta je?
a Isus Hrist Bozji Sin
kao stvorenje Boga ima pocetak
ako je Rec Bozija, onda je on Pocetak, kako i rece, a ne rece da ima pocetak vec da jeste Pocetak, drasticna razlika koju vi ne vidite.
Jovan 8,25Tada mu govorahu: ko si ti? I reče im Isus: početak, kako vam i kažem.

Христос нам указује да је право значење фразе Ја Сам Онај Који Јесам када каже Јеврејима:
"Прије Авраама Ја Јесам" (Јован 8:58).
moze/treba da se prevede i JA BEJAH, imperfekat kojim se i Bog sluzi kada kaze Mojsiju
ups, "bejah" ce opet da kazu da je jahoo/jahva

God said to Moses, "Ehyeh asher ehyeh (I will be what I will be)," and He said, "So shall you say to the children of Israel, 'Ehyeh (I will be) has sent me to you.'"

U bibliji pise EHYEH-bejah, a ne pise hayah-BITI[CU] engleski "to be, odakle se gradi buducnost - will be"- to jeste isti glagol, ali nije isto vreme, tako da ne mozes da prevedes "ja cu biti", a to sto te lazu da je boziji jezik neka madjija pa da moze da se kaze "ja koji bejah cu biti", mada bi i moglo, ali moralo bi da pise umesto:​

Ehyeh asher ehyeh
Ehyeh asher HAYAH...
ali ne pise

Imperfekat

Primer: Imperfekat pomoćnog glagola BITI. 1. Ja bejah
TO TI JE TO ISTO
The word אֶהְיֶה‎ ('Ehyeh) is the first person singular imperfective form of הָיָה (hayah), 'to be'
NE MOZES U BIBLIJI DA NAPISES :JA BEJAHl A DA CITAS JA CU BITI. isti je glagol, ali idiotski citati pogresno

Poslednja izmena:
Ja sam napisal kako jeste a ti ne znas bolje hebrejski od strucnjaka za hebrejski
to je hasidska sekta, "strucnjaci" su oni za svakakve nebuloze
What is the difference between Lubavitch and Chabad?

The Hasidic group known both as Lubavitch, after a town in Russia, and as Chabad,
U Bibliji pise ovako

https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9864

God said to Moses, "Ehyeh asher ehyeh (I will be what I will be)," and He said, "So shall you say to the children of Israel, 'Ehyeh (I will be) has sent me to you.'"
lazu, svako moze da proveri sta znaci,
uzmes lepo recnik i proveris, a i pise ti svuda, ali ti verujes hasidskoj sekti nastaloj u bivsem sssr-u, ili istocnom bloku u mestu ljubavic, isto sr. drugo pakovanje od americkih jw

u stvari mogla bi da proveris kada bi makar znala engleski, ovako neukoj ti ostaje samo da mantras, ehyeh je imperfekat - od njega se ne gradi futur, vec od infinitiva TO BE, tj, HAYAH, ALI U BIBLIJI NE PISE HAYAH, vec ehyeh, sekte te lazu "Ehyeh asher ehyeh (I will be what I will be),

to ti pise svuda, samo ti ne znas gramatiku ni jednog jezika, ni srpskog, pa zato ovo previdjas,a ne znas ni sta pise ovde na engleskom

I Am that I Am

The word אֶהְיֶה‎ (ehyeh) is the first-person singular imperfect form of hayah, 'to be

Poslednja izmena:
Ja sam napisal kako jeste a ti ne znas bolje hebrejski od strucnjaka za hebrejski

U Bibliji pise ovako

Eheyh je Jahve zar ne vidiš da su slova ista od pocetka do kraja.
No Juhuhu se izgovara

Bolan vi Srbi ste zavedni idolpoklonstvom sljedite uvjek idole i propadnete.
Isus je samo tumač Jevrejskog tada zakona kad to shvatite poceti cete misliti o svojim zakonima i gledati svoju drzavu a ne Jevrejima biti toliko opsednuti.
S menom ce se sloziti svaki Srpski patriota koji gleda svoja posla i voli svoju drzavu.
Тисућу година коњушарске културе, врца иза сваке твоје глупости.

"Evil is coming upon you which you will not know how to charm away; disaster (hovah) is falling upon you which you will not be able to appease; coming upon you suddenly is ruin of which you know nothing." (Isaiah 47:11)

"Calamity (hovah) shall follow calamity (hovah), and rumor follow rumor. Then they shall seek vision from the prophet in vain; instruction shall perish from the priest, and counsel from the elders." (Ezekiel 7:26)
https://www.nehemiaswall.com/disastrous-misunderstanding-yehovah

Yehovah is from a Hollow Root
The name Yehovah derives from the three-letter root HYH which means "to be". We know this from Ex 3:14 in which the Almighty explains his name as "Ehyeh Asher Ehyeh". The word Ehyeh is an "imperfect" verb from the root HYH meaning "to be". In later Hebrew, the "imperfect" form took on the meaning of "future", but in Biblical Hebrew it primarily expresses a repetitive action.
znaci, ja sam pogresio, oni su svoj jezik kasnije promenili, tj unakazili gramatiku, samo bi da se upropastili sa jahvom, jehovom

Yehovah comes from the same root as Ehyeh: the hollow root HYH. Yehovah is actually a combination of three verb-forms: Hayah "he was", Hoveh "he is", and Yih'yeh "he is now and will continue to be in the future". Together Hayah, Hoveh, and Yih'yeh combine into the name Yehovah.

do sada je ovaj sajt najekspertskiji, a sta kazete?

There is no connection between the name Yehovah, and the word hovah, because they are from two unrelated Hebrew roots: HYH "to be" and HVH "destruction".

dobro, de, ala je zapeo?

U Bibliji pise ovako

ti si u pravu, izvini, ali oni su kasnije modernizovali svoj jezik, sto ja nisam znao, sad sam tek nasao, moram da vidim od kada kasnije - later
In later Hebrew, the "imperfect" form took on the meaning of "future",
za nas, i mnoge druge jezike imeperfekat se koristi, na primer:
bejah medicinska sestra dok se nisam penzionisala
a za njih je kasnije poprimilo i buduce znacenje, na primer:
ja sam medincinska sestra, a zapravo ucim za to zanimanje, da bih bila u buducnosti

p.s. preostaje mi samo da naucim njihovu gramatiku, koja se razlikuje od svih drugih, na primer da krenem odavde https://uhg.readthedocs.io/en/latest/verb_imperfect.html

p.p.s. i u srpskom za imperfekat mora jah, i jahu da se doda, znaci jahvin glagolski oblik:mrgreen:
https://www.boske.rs/stranice/imperfekat.html

Poslednja izmena:
Knjiga proroka Isaije, 40 poglavlje , u svitku s Mrtvog mora (125–100. pre n. e.)

Pogledajte prilog 1475360
ovde smo propustili da kazemo sledece, da je samo ime dato u paleo-hebrejskom koji je originalni jezik, a ne moderni hebrejski, i da zato neki misle da je ovo falsifikat, ali ja ne mislim, ni autori sajta, vec da je dato u paleo-hebr. da bi se sacuvala autenticnost, ...prica jos nije zavrsena sa JAHOAOM:.
https://justaword.org/ahayah-or-yahuah/
Well, the name YAHUAH was found written in Paleo Hebrew in the Dead Sea Scrolls, which are the oldest dated manuscripts.

YAHUAH Name Dead Sea Scrolls Palaeo Hebrew

If you look in the image above from the Dead Sea Scrolls, you will see the name YAHUAH written in Paleo Hebrew. That is the original language in which it was given.

As you can see, the name is written a little differently from the rest of the passage, which was written in scripted Hebrew. That is why some believe it could be a forgery.

sajt je isto odlican, procitajte do kraja, prica se nastavlja, a ja cu se jos vratiti na moderni hebrejski vs paleo-hibru odakle ahayah ako kazu da pise: Ehyeh (אהיה) in modern Hebrew means “I will be”...:

aeternum izvini jos jednom, ja sam bio u krivu, a ti u pravu, u modernom hebrejskom znaci buducnost, ali nas zanima paleo-hebrejski, a ne moderni​

Exo 17:15-16 And Moses built an altar, and called the name of it YAHUAHNISSI: For he said, Because YAHUAH hath sworn that YAHUAH will have war with Amalek from generation to generation.

Poslednja izmena:
ovde smo propustili da kazemo sledece, da je samo ime dato u paleo-hebrejskom koji je originalni jezik, a ne moderni hebrejski, i da zato neki misle da je ovo falsifikat, ali ja ne mislim, ni autori sajta, vec da je dato u paleo-hebr. da bi se sacuvala autenticnost, ...prica jos nije zavrsena sa JAHOAOM:.
https://justaword.org/ahayah-or-yahuah/
Well, the name YAHUAH was found written in Paleo Hebrew in the Dead Sea Scrolls, which are the oldest dated manuscripts.

YAHUAH Name Dead Sea Scrolls Palaeo Hebrew

If you look in the image above from the Dead Sea Scrolls, you will see the name YAHUAH written in Paleo Hebrew. That is the original language in which it was given.

As you can see, the name is written a little differently from the rest of the passage, which was written in scripted Hebrew. That is why some believe it could be a forgery.

sajt je isto odlican, procitajte do kraja, prica se nastavlja, a ja cu se jos vratiti na moderni hebrejski vs paleo-hibru odakle ahayah ako kazu da pise: Ehyeh (אהיה) in modern Hebrew means “I will be”...:

aeternum izvini jos jednom, ja sam bio u krivu, a ti u pravu, u modernom hebrejskom znaci buducnost, ali nas zanima paleo-hebrejski, a ne moderni​

Exo 17:15-16 And Moses built an altar, and called the name of it YAHUAHNISSI: For he said, Because YAHUAH hath sworn that YAHUAH will have war with Amalek from generation to generation.
To je isto tetragramaton JHVH - Bozje Ime יהוה

To je isto tetragramaton JHVH - Bozje Ime יהוה
pa nije isto, vidis da sam ja pogresio za moderni hebrejski, ali kako objasniti da kaze u buducem vremenu, pre avrama ja cu da budem, a ne ja sam bio/bejah?

This is also why he told the Jews in John 8:58, “…before Abraham was, I AM.”

nij isto ni konkretno evo paleo-hebrejskog https://www.paleohebrewdictionary.org/glossary/ahayah/
There are two important things to note about this name. The first is that in modern Hebrew the ו (vav/waw) and י (yod) can be easily confused depending on the person’s handwriting. Thus, the name of 𐤉𐤄𐤅𐤄 (Yahauah or YHUH) could be our heavenly father’s name or a mistranslation. The second is that 𐤉𐤄𐤅𐤄 (Yahauah) isn’t used until Genesis 2, whereas 𐤉𐤄𐤉𐤄 (Yahayah) is the primary name used in Genesis 1.

pa nije isto, vidis da sam ja pogresio za moderni hebrejski, ali kako objasniti da kaze u buducem vremenu, pre avrama ja cu da budem, a ne ja sam bio/bejah?

This is also why he told the Jews in John 8:58, “…before Abraham was, I AM.”

nij isto ni konkretno evo paleo-hebrejskog https://www.paleohebrewdictionary.org/glossary/ahayah/
There are two important things to note about this name. The first is that in modern Hebrew the ו (vav/waw) and י (yod) can be easily confused depending on the person’s handwriting. Thus, the name of 𐤉𐤄𐤅𐤄 (Yahauah or YHUH) could be our heavenly father’s name or a mistranslation. The second is that 𐤉𐤄𐤅𐤄 (Yahauah) isn’t used until Genesis 2, whereas 𐤉𐤄𐤉𐤄 (Yahayah) is the primary name used in Genesis 1.
jeste isto tetragramaton https://en.wikipedia.org/wiki/Tetragrammaton

"У историји света само је Бог хришћански Бог безимени. Његово је једино име Отац. Неко друго Његово име Нови Завет не спомиње. Како је то дивно! И шта ће нам, друго име?
Он хоће да ми будемо Његова деца. А деца – мили они деце у свету – не знају друго име, још мање презиме, свога родитеља осим: отац или тата. У Старом Завету још се спомиње име Божје, као Јахве, Јехова, Адонај. У Новом Завету, у Завету сродства и љубави не именује се Бог друкчије него Отац. Вечни Отац, вечни Син и вечни Дух Свети. Један живот и извор живота. Ако се Син именује именом Исус Христос, то треба разумети као име Сина ваплоћеног, који се спустио као главни Јунак на позорницу светске драме, стао у реку историје, у гомилу многоименитих, као Месија и Спаситељ. У вечности пак Отац је само Отац, и Син – Син у загрљају Очевом, и Дух Свети у свези љубави Оца и Сина.
У индијским Ведама налази се следеће страшно учење: “Истина и лаж су релативне, и обе су неопходне као саставни делови илузије” (Pranova Veda, I, 24.) Заиста страшно! Демон је дакле равномоћан Богу, Шива разоритељ равноправан са Вишном зидатељем! У врховној триади индијској лаж седи поред истине, и зло царује поред до бра. Но и једно и друго, кажу, јесте илузија. Дакле и врховни богови Индије јесу илузија!
Устани, Теодуле, и прекрсти се. Помени Оца и Сина и Светога Духа, Тројицу јединосушну, неразделну и животворну, Бога истине и светлости, коме се ни најмања лаж не сме приближити, и на коме нема ни једне тамне пеге.
" (Теодул св. владике Николаја).

Eto ti kao uceni ljudi ne moze im se verovati jer ne znaju osnovne stvari
Da Adonaj nije Ime na primer vec da znaci Gospod.
I ne moze se uvrsiti u mena Bozje ime je Jedno Bog JHVH Jehova ili Jahve.

Ali se moze verovati Bozjoj reci jer je Biblija Bozja rec = istina.
Istina je Bozja rec i ona je superiornija i istinitija od ljudske reci.
Bog kaze da je jedan i to je istina.
Bozje ime JHVH Jehova se spominje u Bibliji preko 7000 puta.

Bog je obznanio svoje ime ljudima i to pise u Bibliji.

Ja sam Jehova. To je ime moje.(Isaija 42:8)

DARBY
I am Jehovah, that is my name; and my glory will I not give to another, neither my praise to graven images.

YLT
I [am] Jehovah, this [is] My name, And Mine honour to another I give not, Nor My praise to graven images.

Isus je u molitvi Očenaš, koju je izgovorio kada je poučavao svoje sledbenike kako da se mole, rekao: „Neka se sveti ime tvoje“ ( Matej 6:9) .

Sam Isus se molio Bogu: „Oče, proslavi svoje ime“ Jovan 12:28 .

Isusu je najvažnije u životu bilo da proslavi Božje ime i zato je mogao u molitvi da kaže:

ISUS je objavio Bozje ime:

„Obznanio sam im tvoje ime i obznanjivaću ga“Jovan 17:26

KJ21
Behold, God is my salvation; I will trust and not be afraid; for the Lord Jehovah is my strength and my song; He also has become my salvation.”
............................................................

Bog je objavio svoje sveto ime ljudima

2. Mojsijeva 3:15

Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

“Истина и лаж су релативне, и обе су неопходне као саставни делови илузије” (Pranova Veda, I, 24.)
Jaoj Bože kakvo strašno učenje. Znam da nije tema, pa ako hoćeš premesti
poruke na neku drugu temu, al mene sada živo zanima šta je to Pranova
veda. Nikad čula za tu knjigu. Da li si je ti čitao?

Inače sastavni delovi iluzije jesu relativna istina i relativna laž. Kako bi
u iluziji mogla apsolutna istina da postoji? To bi bio paradoks.
Kako bi u iluziji Bog mogao da obitava? :dontunderstand:
Nikolaj tražio Boga u iluziji? :dontunderstand:

Eto ti kao uceni ljudi ne moze im se verovati jer ne znaju osnovne stvari
Da Adonaj nije Ime na primer vec da znaci Gospod.
I ne moze se uvrsiti u mena Bozje ime je Jedno Bog JHVH Jehova ili Jahve.
Свети владика Николај не само да је учени човјек већ Божји светитељ.

Ali se moze verovati Bozjoj reci jer je Biblija Bozja rec = istina.
Istina je Bozja rec i ona je superiornija i istinitija od ljudske reci.
Bog kaze da je jedan i to je istina.
Bozje ime JHVH Jehova se spominje u Bibliji preko 7000 puta.
И Божја ријеч нам каже да је име Јехова небитно за хришћане јер се не спомиње ниједном у Новом завјету. Али онда се нађу којекакви амерички "мудраци" и говоре другачије. Али Божја ријеч је истинитија од људске ријечи.

Bog je objavio svoje sveto ime ljudima

2. Mojsijeva 3:15

Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

Back