CiCoLiNo
Poznat
- Poruka
- 8.231
Sigurno da jeste čim ga Jehova šalje.A da li koristi tu riječ Jehova?
Citira prvu i najveću zapovest prema kojoj se Jehovi daje obožavanje...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sigurno da jeste čim ga Jehova šalje.A da li koristi tu riječ Jehova?
u najboljem slucaju Gospod Bog Isus Hristos, ne smeta meni da Isusa zovete Jehova, Jahve Jesus Dzizus, Jehosua, kako god, po raznim jezicima, samo ne Otac, a moze SinOk. Izvini.
Raščisti sa njom pa ako želiš odgovori koji Bog Mojsiju daje zapovesti.
Hrist ni jednom nije rekao da je Bog.
Pa te opet pozivam da razmisliš o onom što Hrist direktno govori. Mani se čitanja između redova.
Jasno je rekao da je SVE primio od Oca.
Ne može Svevišnjem niko ništa dati....nikad.
Osim poslušnosti naravno.
Jahve su i Otac i Sin i Duh Sveti.u najboljem slucaju Gospod Bog Isus Hristos, ne smeta meni da Isusa zovete Jehova, Jahve Jesus Dzizus, Jehosua, kako god, po raznim jezicima, samo ne Otac, a moze Sin
Tu nedoumicu koju imaš može da ti reši Isus Hrist, ako hoćeš da mu veruješ.ali sam tada citirao Hrista da je njihov bog djavo
ne, On kaze da se radi o dva razlita OCA
,ali nemoj vise da se svadjamo, ili me citiraj do kraja sa kontekstom ili nemoj uopste.
Problem razresavamo kod nasledstva, ko daje, a ko prima nasledstvo, ko je bastinik, a ko bastini, i tu je stvar jasna, jehova ne daje, vec prima nasledstvo od Visnjeg, i to prima samo Jakova, Izrael, a sta je sa ostaliom narpodima od Adama? Oni nisu zapali Jehovi, vec drugom Bozijim SInovima, a jehova je samo 1 od 70... potom imamo falsifikovanje da se radi o 70 izraelovih sinova, ali sta cemo sa ostalim narodima od adama?
NisuJahve su i Otac i Sin i Duh Sveti.
Tako i radimo.u najboljem slucaju Gospod Bog Isus Hristos, ne smeta meni da Isusa zovete Jehova, Jahve Jesus Dzizus, Jehosua, kako god, po raznim jezicima, samo ne Otac, a moze Sin
Sina od Oca razlikujemo ko daje, a ko prima nasledstvo, silu vlast itd
ne radite tako, vec vi kazete da je jehova otac, a kako moze ako on jehova prima od svevisnjeg nasledstvo, jakova? moze samo sin da bude, i to 1 od 70 ElovihTako i radimo.
Ako sam te dobro razumeo.
Jehovi pripada njegov narod, I NI JEDAN DRUGI NAROD ne moze on da dobije u nasledstvo, samo izrael, ali ako je naslednik onda nije otac, moze samo sin da bude, pa kada to rascistimo, onda bi videli da dobije i druge narode ... samo kazem nemojte vise da jehovu nazivate ocem
Ponovljeni zakon 32,8 Kad je Višnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova:
Ponovljeni zakon 32,9 tad Jahvu njegov narod zapade, Jakov bi njegova baština.
Moraćeš direktnim Hristovim rečima to da mi pokažeš.Citati Bibliju i dati ovakve izjave znaci da osoba totalno nista nije razumila i znaci da osoba cita bibliju kroz medijuma.
Kao recimo literaturu JS a ne samostalno.
Isus je pokazao svoje Bozanstvo.
Cesto je krio svoje Mesijanstvo a kamoli Bozanstvo.
Tako je sprecavao da ga prerano ili njegovom krivicom ubiju.
Medjutim ipak je i to dao:
kakav sin spominje se samo Bog Jehova koji je Svevisnjine radite tako, vec vi kazete da je jehova otac, a kako moze ako on jehova prima od svevisnjeg nasledstvo, jakova? moze samo sin da bude, i to 1 od 70 Elovih
aeternum:
Deuteronom 32 ili 5 Mojsijeva 32
Kad je Svevišnji davao zemlju u nasledstvo narodima,+
kad je razdvajao Adamove potomke*,
odredio je granice narodima
prema broju Izraelaca.
9 Jer Jehovi pripada njegov narod,
Jakov je njegovo vlasništvo.
jakov je samo deo svetskog nasledja, jakov je pripao jehovi kao nasledstvo, a drugi narodi nisu
plus falsifikat prema broju izraelaca a pise Božjih sinova:
Jehovi pripada njegov narod, I NI JEDAN DRUGI NAROD ne moze on da dobije u nasledstvo, samo izrael, ali ako je naslednik onda nije otac, moze samo sin da bude, pa kada to rascistimo, onda bi videli da dobije i druge narode ... samo kazem nemojte vise da jehovu nazivate ocem
prvo moramo da razlucimo jel to vazilo i za Avrama, Isaka i Jakova? naravno da nije jer opni nisu ni znali ime JHVH, ono je od Mojsija, jel tako?
onda moramo da vidimo da li su sve titule Bozije, a samo JHVH da je ime? to sam pitao vec koleginicu
Maryline
koja se izgubi, pa moze i neko drugi, zasto je samo JHVH ime, a ostalo titule, jer nema logike: "ja sam koji prouzrokujem da postaje" - nema sansi da je ime, a Svevisnji da je titula... pre ce biti da je obrnuto
Vidi moramo po redu, a ne da pravimo haos.
Jel su praoci znali neko ime pre Mojsija?
pa da to ime ne uzimaju uzalud?
ili je prvo Mojsije cuo da je JHVH, pa tek onda to ime da se ne uzima uzalud?
The year the Ten Commandments were written is unknown. Scholars have proposed a wide range of dates on the basis of different interpretations of the commandments' origin, from between the 16th and 13th centuries BCE to after 750 BCE.
vidi jwkakav sin spominje se samo Bog Jehova koji je Svevisnji
nad celom Zemljom , Stvoritelj svega
ti nesto filozofiras cega nema u Bibliji
stihovi su jasni
Deuteronom 32 ili 5 Mojsijeva 32
Kad je Svevišnji davao zemlju u nasledstvo narodima,+
kad je razdvajao Adamove potomke*,
odredio je granice narodima
prema broju Izraelaca.
9 Jer Jehovi pripada njegov narod,
Jakov je njegovo vlasništvo.
filozofiras trazis paralele kojih nema u ovoj prici se Isus ne spominje nego Jehova Svevisnji Bogvidi jw
+
Ovo su događaji iz života* Nojevih sinova,+ Sima, Hama i Jafeta.
* Fusnota kaze
Ili možda: „ljudski rod“.
jel ti shvatas ljudski rod od adama koliko je sirok i koji su sve Adamovi potomci, i da nije sav ljudski rod dosao do Jakova, nije samo linija preko Jakova potomstvo od Adama? Dakle, od Svevisenjeg samo Jakov postaje vlasnistvo nasledjem [bastinom], a sta je sa ostatkom ljudskog roda koji ne pripada Jehovi? na osnovu cega je Jakov pripao, zasto drugi prevodi kazu bastina, vlasnistvo? zasto se Hristos poziva na nasledstvo i naslednika u prici o vinogradu?
uzmi ti to malo izuci prvo, a nemoj meni da filozofiram.
Pa ako ti je dovoljno, šta se onda uzbuđavaš oko onoga što ja pričam?To što ti pričaš nikakve veze nema sa imenom.
JHVH je ime to je dokazano hiljadu puta. Zašto je teško prihvatiti istinu, mnogo je razloga za to. A osnovni je da ruši sve što tradicijonalisti uče o Bogu pa i trojstvo.
Imaš izvorne spise i 7.000 mesta gde stoji JHVH. Meni dovoljno.
Od Adama i svih naroda koji se dele preko Nojinih Sema, Jafeta i Hama, jehovi je pripao samo jakov, deo semita, koji dobija ime izraelfilozofiras trazis paralele kojih nema u ovoj prici se Isus ne spominje nego Jehova Svevisnji Bog
pa nece biti da je tako, vec Svevisnji daje u nasledstvo i Jehovi njegov deo, njegov narod i tu zemlju koja se zove izrael, po jakovuJehova Svevisnji Bog
Ne demantuje me Božija reč, nego pokušavaš da me demantuješ tiNe, nego izgleda kada ti kazes da to nije Bozje ime, onda to mora da je istina.
Zao mi je, ali Bozja rec te demantuje.
I postoji toliko dokaza za Bozje ime.
Mnogi koji ne upotrebljavaju Bozje ime Jehova, pa priznaju da to jeste Njegovo ime. Pravoslavni svestenici priznaju da to jeste Bozje ime. Na mnogim crkvama je Bozje ime, tako da ne znam zasto je nekome bitno da to porekne, ako je Isus rekao da poznavanje Bozjeg imena je povezano sa spasenjem.
Dakle ljudi sami sebi uskracuju spasenje onda, nazalost.
Ne volim neistinu.Pa ako ti je dovoljno, šta se onda uzbuđavaš oko onoga što ja pričam?
Možda oni tako izgovaraju, ali to nije pravo ime.
strucnjaci za hebrejski jezik kazu da se ime Boga koje je tetragramaton יהוה
izpravno izgovara JEHOVA
Mora da si zato napustio jehovine svedoke..Ne volim neistinu.
Ko oniMožda oni tako izgovaraju, ali to nije pravo ime.
To nije istina. Svako ko izučava Bibliju pod uticajem vaše školeKo oni
Bog je objavio Svoje Ime ljudima
Svako ko izucava Bibliju zna
Ja sam problem. Priznao sam.Mora da si zato napustio jehovine svedoke..
stručnjaci za hebrejski jezik.Ko oni
Biblija je kukavičje jaje.Bog je objavio Svoje Ime ljudima
Svako ko izucava Bibliju zna
hajde dosadna si vise ne moras da stalno hulis na Bozju recSvako ko izučava Bibliju