Ime Boga Jehova

Biblijski demant:

Jovan 10,17:
"...Zato me otac ljubi, jer ja dušu svoju polažem da je opet uzmem. "

Izvoli napisi kako mislis da je rekao a da je to razlicitio od mog citata ?

Dobio si pitanje pa mi ga daj konacno odgovori,o relevantnosti cemo kasnije.
Dakle ?
Citiraj do kraja šta je rekao, nemoj seckati...

Ima vlast to niko ne spori, ali ne koristi sve ingerencije koje je primio od Oca Jehove.
To su nam Apostoli kasnije pojasnili i znamo kako je bilo.

ma nije, jehova je naknadno ubacen, a jevrejima kaze da je njihov otac djavo
O dragi Bože.

Pa zašto to radiš?
Zašto im kaže da je njihov otac djavo?! Zato što Jehovu (kog On naziva svojim Ocem) oni samo ustima poštuju a srce im je daleko od njega...baš kao i danas među ljudima.

Ne može biti po tvom, jer ispada da je Hristov otac djavo...

Kako da se za ostalo složimo kada ovako prostu stvar nećeš da vidiš.

Na pitanja mi nisi odgovorio jer nisi posten.

Vidim da ne znas a da doveded kulu u pitanje neces.

Ovako.

Isus je dvojom zrtvom odkupio ovu zemlju i coveka i vlayt nad zemljom.
Sotona kada je ptevario coveka, Bog je pravno izgubio potpunu vlast nad zemljom.
Ona je pak pripala sotoni.
Cak je to sotoni dalo pravo da kao zastupnik zemlje odlazi na nebo i znamo u Jovu Bog nije imao pravo da ga otera.

Dosavsi Isus na zemlju kao covek, iako je bio Bog.
Smrcu je odkupio ponovo vlast nad zemljom.
U tom trenutku vlast se ofäduzima sotoni i Otac predaje svu vlast Hristu i nad zemljom i nad nebom.
O toj vlasti je rec.
Sotona u tom trenutku kada Isus odlazi na neno posle vaskrsenja gubi vladt i na zemlji i na nebu.
On se samo trpi do daljnjeg.
Sada je Isus zastupnik zemlje, novi Adam.

Evo:
Kada Isus odlazi na nebo sotona odma biva zbacen sa neba jer vlast prelazi na Isusa.
Otkrivenje 12,5I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolu njegovu.
Otkrivenje 12,7I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njezini.
Otkrivenje 12,8I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mjesta na nebu.
Otkrivenje 12,9I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njezini zbačeni biše s njom.

U tom trenutku jefini koji ima potpunu vlast nad zemljom i nebom je Hristos.

Ni sam Otac to nema.
Jer nije on umro za nas nego Hristos.

Zato Isus seda sa Ocem na Ocev presto jer preko Hrista Otac ima indirektno sva prava na zemlji i moze dq deluje.
Zato sede tajedno na presto.
Otac sam jos nema.
Sve dok greh ne bude skroz pobedjen.

Sesti sa nekim na njegovom prestolu desno, znaci biti jednak sa njime u vlasti ne manji.

Sve do drugog dolaska kada Isus seda na svom prestolu.

Matej 25,31 A kad dođe sin čovječij u slavi svojoj i svi sveti anđeli s njime, onda će sjesti na prijestolu slave svoje.

Zasto?

Zato sto Isis tada na kraju predaje i Ocu takodje svu vlast.
Tada ju i Otac ponovo ima i nad zemljom i nebom.
Sa Hristom.
Hristos ne kaze:
Nedam vlast nad zemljom zadrzacu je samo za sebe.
Isus nije sebican.

Tada kada greh nestane, i Hristos i Otac imaju potpunu vlast nad svemirom i Isus dotle sedi sa Ocem na presto a posle toga ce preci na svoj Bozabski presto.
Ne znam kakve veze ima sa temom, zato neću da širim.

Odgovorio sam ti ukratko i meni su te reči temelj.
Ja odatle krećem.
''Sve što imam Otac meni dade''....

Nema Hrist ništa dok mu Otac nije dao, ako je drugačije Hrist ovo nikad ne bi rekao.
Svevišnji Bog to ne govori, njemu niko ništa ne daje niti može dati...

O dragi Bože.

Pa zašto to radiš?
Zašto im kaže da je njihov otac djavo?! Zato što Jehovu (kog On naziva svojim Ocem)
ne.
Deuteronom 32 ili 5 Mojsijeva 32
Kad je Svevišnji davao zemlju u nasledstvo narodima,+
kad je razdvajao Adamove potomke*,
odredio je granice narodima
prema broju Izraelaca.
9 Jer Jehovi pripada njegov narod,
Jakov je njegovo vlasništvo.
vidi @aeternum je bas citirala da Svevisnji daje narode u nasledstvo svojim sinovima i da Jehovi pripada Jakov tj. Izrael - iz toga sledi da Jehova moze da bude samo sin koji prima nasledstvo, a ne moze da bude Otac nebeski koji daje nasledstvo.
Evo ja cu da budem u vasoj denominaciji samo prestanite da Jehovu nazivate Ocem, ako kazete da je SIN Isus Jehova, A NE OTAC, ja cu to da prihvatim, i bicu na tvojoj strani, i prestacu da vredjam sta je njima rekao Isus.

znaci prestani da izmisljas da Isus Jehovu naziva Ocem, moze On samo da bude Jehova, a Otac je Onaj koji mu daje nasledstvo, prvo jakova samo, a zatim neka ide i ceo svet, kad ode june neka ide i uze

jefrem je junica naucena, da brajko moj, tako kaze prorok starozavetni, ajd sad, jel moze?
ocete da budete Jehovini-Isusovi svedoci? DA SVEDOCIMO ZAJEDNO ZA ISUSA HRISTA KOJI JE JEHOVA, A DA PRESTANETE NEBESKOG OCA DA NAZIVATE JEHOVOM

O dragi Boze, ili ovako, ili nemamo nista zajednocko, odricem vas se.

Poslednja izmena:
Znacenje Bozjeg Imena JEHOVA
a znaci "postacu sto god pozelim da postanem" - znaci da Bog moze da postane sta zeli da bi izvrsio svoju nameru.
2. Moj 3:14 https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9864

Ehyeh asher ehyeh znaci
"I will become what I choose to become

Bog Stvoritelj univerzuma je ljudima obznanio svoje ime kao JHVH Jehova.
Dakle on je sam sebi dao ime i obznanio ga ljudima.
Takodje On je dao Ime Isusu Hristu Bozjem Sinu...

Isusovo ime Jehoshua sadrzi JHVH Bozje ime i ono znaci
"Jehova je spasenje"

Dok Bozje ime JHVH Jehova znaci On prouzrokuje da postaje sve sto je potrebno da bi ispunio svoju nameru..
Ili " Postacu sto god zelim da postanem"

Bog JHVH je obznanio svoje ime
Izlazak 3:15

Tada Bog još jednom reče Mojsiju:
„Ovako kaži Izraelovim sinovima: ’Jehova, Bog vaših praočeva, Bog Avrahamov, Bog Isakov
i Bog Jakovljev, poslao me je k vama.‘ To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj

Otkrivenje 4:11

11 Jehova*, Bože naš, dostojan si primiti slavu,a častb i moć jer ti si sve stvorio i tvojom je voljom sve postalo i stvoreno je.”

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Dakle JHVh Jehova ili Jahve je Stvoritelj svega, univerzuma i jedini svevisnji svemoguci Bog.

Psalms 83:18

That men may know that thou, whose name alone is JEHOVAH, art the most high over all the earth.

- King James Bible "Authorized Version", Cambridge Edition

Exodus 6:3
And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name JEHOVAH was I not known to them.

Isaiah 26:4
Trust ye in the LORD for ever: for in the LORD JEHOVAH is everlasting strength:

http://www.kingjamesbibleonline.org/Psalms-83-18/

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Psalm 83:17-18&version=KJV
JHVH-Jehova-Joxanan-Joannes-Oannes-Jovan-Jove-Sunce.
Stari i jedini bog svih drevnih naroda-Sunce.

Ne znam kakve veze ima sa temom, zato neću da širim.

Odgovorio sam ti ukratko i meni su te reči temelj.
Ja odatle krećem.
''Sve što imam Otac meni dade''....

Nema Hrist ništa dok mu Otac nije dao, ako je drugačije Hrist ovo nikad ne bi rekao.
Svevišnji Bog to ne govori, njemu niko ništa ne daje niti može dati...
Gde je referenca za ovaj tekst?

Ti kažeš ne, Hrist kaže Da.

Jovan 8:54
Isus odgovori: ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: otac je moj koji me slavi, za kojega vi govorite da je vaš Bog.

A znamo da Hristov otac nije đavo, kao što si hteo da poturiš.

Sam si gore rekao, da te ne citiram.....da je Jehova Jevrejski Bog.

Jehova je Hristov Otac, hteo ti to sebi da priznaš ili ne.

ne.

vidi @aeternum je bas citirala da Svevisnji daje narode u nasledstvo svojim sinovima i da Jehovi pripada Jakov tj. Izrael - iz toga sledi da Jehova moze da bude samo sin koji prima nasledstvo, a ne moze da bude Otac nebeski koji daje nasledstvo.
Evo ja cu da budem u vasoj denominaciji samo prestanite da Jehovu nazivate Ocem, ako kazete da je SIN Isus Jehova, A NE OTAC, ja cu to da prihvatim, i bicu na tvojoj strani, i prestacu da vredjam sta je njima rekao Isus.

znaci prestani da izmisljas da Isus Jehovu naziva Ocem, moze On samo da bude Jehova, a Otac je Onaj koji mu daje nasledstvo, prvo jakova samo, a zatim neka ide i ceo svet, kad ode june neka ide i uze

jefrem je junica naucena, da brajko moj, tako kaze prorok starozavetni, ajd sad, jel moze?
ocete da budete Jehovini-Isusovi svedoci? DA SVEDOCIMO ZAJEDNO ZA ISUSA HRISTA KOJI JE JEHOVA, A DA PRESTANETE NEBESKOG OCA DA NAZIVATE JEHOVOM

O dragi Boze, ili ovako, ili nemamo nista zajednocko, odricem vas se.
Titula Svevisnji se odnosi samo na Boga Jehovu jasno je.

Ponavljam.

Hrist jasno odgovara na ova pitanja. Jasnim rečima i nema potrebe za čitanjem između redova.

'Sve što imam Otac meni dade'....
Svog Oca predstavlja kao Jevrejskog Boga Jehovu...
Jehova mu kaže sedi meni s'desne strane.

Mislim da je dovoljno.
Hrist tako kaže, a ja samo tako verujem.

Ne.

Ovako.

Isus je svojom zrtvom odkupio ovu zemlju i coveka i vlast nad zemljom.
Kada je Sotona prevario coveka, Bog je pravno izgubio potpunu vlast nad zemljom.
2. Korincanima 11,3Ali se bojim da kako kao što zmija ( sotona) Evu prevari lukavstvom svojijem tako i razumi vaši da se ne odvrate od prostote koja je u Hristu.

Vlast je tada pripala sotoni.
Cak je to sotoni dalo pravo da kao zastupnik zemlje odlazi na nebo i znamo u Jovu Bog nije imao pravo da ga otera.

Jov 1,6A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona.

Sotona ima vlast, Hristos mu je ne negira.

Jovan 16,11A za sud što je knez ovoga svijeta osuđen.

Luka 4,6 I reče mu đavo: tebi ću dati svu vlast ovu i slavu njihovu, jer je meni predana, i kome ja hoću daću je;

Dosavsi Isus na zemlju kao covek, iako je bio Bog.
Smrcu je odkupio ponovo vlast nad zemljom.

Kološanima 2,15 I razoružavši poglavarstva i vlasti, izvede ih smjelo na ugled, pobijedivši ih u njemu.

U tom trenutku vlast se oduzima sotoni i Otac predaje svu vlast Hristu i nad zemljom i nad nebom.
O toj vlasti je rec.
Matej 28,18I pristupivši Isus reče im govoreći: dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

U tom trenutku kada Isus odlazi na nebo posle vaskrsenja, sotona gubi vlast i na zemlji i na nebu.
Sotonu Bog samo trpi do daljnjeg.
Sada je Isus zastupnik zemlje, novi Adam.

Evo:
Kada Isus odlazi na nebo sotona odma biva zbacen sa neba jer vlast prelazi na Isusa.

Otkrivenje 12,5 I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolu njegovu.
Otkrivenje 12,7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njezini.
Otkrivenje 12,8 I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mjesta na nebu.
Otkrivenje 12,9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njezini zbačeni biše s njom.

U tom trenutku jedini koji ima potpunu vlast nad zemljom i nebom je Hristos.

Ni sam Otac to nema.
Jer nije on umro za nas nego Hristos.

Zato Isus seda sa Ocem na Ocev presto jer preko Hrista Otac ima indirektno sva prava na zemlji i moze ds deluje da Hristom dok neprijatelj ne bude pod Hristove noge.
Zato sede zajedno na Ocev presto Otac i Hristos.
Otac sam jos nema svu vlast.
Sve dok greh ne bude skroz pobedjen.

Sesti sa nekim na njegovom prestolu desno, znaci biti jednak sa njime u vlasti ne manji.

Sve do drugog dolaska kada Isus seda na svom prestolu.

Matej 25,31 A kad dođe sin čovječij u slavi svojoj i svi sveti anđeli s njime, onda će sjesti na prijestolu slave svoje.

Zasto?
Zato sto Isus tada na kraju predaje i Ocu takodje svu vlast.
Tada ju i Otac ponovo ima i nad zemljom i nebom sa Hristom.

1. Korincanima 15,28 A kad mu sve pokori, onda će se i sam sin pokoriti onome koji mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Neki pogresno razimeju ovaj tekst.
Tekst ne kaze da ce se Isus staviti ispod Oca.
Zar je Isus sada iznad Oca?
Tekst govori o tome da je Isus svojom smrcu zadobio vlast nad zemljom nazad, tu vlest mi Otac jos nema do pobede nad grehom.
Tada kada se to desi, Isus se nece izdici iznad Oca.
Iako on ima svu vlast jer je smrcu povrazio vladt naf zemljom.
On de tada unizuje i daje vladt i Ocu.
Ne posraje manji od Oca.
Vec dobrovoljno predaje vladt nad zemljpm i Ocu.
Otac tada takodje dobija ponovo svu vlast.

Tada ju i Otac ponovo ima i nad zemljom i nebom.
Sa Hristom.
Hristos ne kaze:
Nedam vlast nad zemljom zadrzacu je samo za sebe.
Isus nije sebican.

Tada kada greh nestane, i Hristos i Otac imaju potpunu vlast nad svemirom i Isus dotle sedi sa Ocem na presto a posle toga ce preci na svoj Bozabski presto.
I tada Bozanstvo postaje u potpunosti Bog u celom svemiru.

Ti kažeš ne, Hrist kaže Da.

Jovan 8:54
Isus odgovori: ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: otac je moj koji me slavi, za kojega vi govorite da je vaš Bog.

A znamo da Hristov otac nije đavo, kao što si hteo da poturiš.

Sam si gore rekao, da te ne citiram.....da je Jehova Jevrejski Bog.

Jehova je Hristov Otac, hteo ti to sebi da priznaš ili ne.
ti ne smes da citiras da se ne vidi da izmisljas, i i dalje mi poturas lazi da sam rekao sto nisam
Titula Svevisnji se odnosi samo na Boga Jehovu jasno je.
sama si citirala da je jehova dobio deo nasledstva, jakova, a od koga ako ne od oca, i kako onda on moze da bude otac? valjda je otac onaj koji daje nasledstvo, od koga se nasledjuje?
aeternum:
Deuteronom 32 ili 5 Mojsijeva 32
Kad je Svevišnji davao zemlju u nasledstvo narodima,+
kad je razdvajao Adamove potomke*,
odredio je granice narodima
prema broju Izraelaca.
9 Jer Jehovi pripada njegov narod,

Dakle Svevisnji Otac daje nasledstvo, i Jehovi pripadne deo, njegov narod, Jakov. tj Izrael, od semita, a gde su jafet i ham?

jel jakov jedini potomak od adama?

ti ne smes da citiras da se ne vidi da izmisljas, i i dalje mi poturas lazi da sam rekao sto nisam

sama si citirala da je jehova dobio deo nasledstva, jakova, a od koga ako ne od oca, i kako onda on moze da bude otac? valjda je otac onaj koji daje nasledstvo, od koga se nasledjuje?

Dakle Svevisnji Otac daje nasledstvo, i Jehovi pripadne deo, njegov narod, Jakov. tj Izrael, od semita, a gde su jafet i ham?
Nisi ti to naesto najbolje shvatio.

Jer Jehovi pripada njegov narod,
ne znam sta tu nije tebi jasno

Nisi ti to naesto najbolje shvatio.
pa izvoli objasni, pa cemo da vidimo posle razne prevode, i kako i zasto su prepravljani? zasto se BOZIJI SINOVI falksifikuju u IZRAELOVE, ako idemo od ADAMA?
Ponovljeni zakon 32,8Kad je Višnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova:
Ponovljeni zakon 32,9tad Jahvu njegov narod zapade, Jakov bi njegova baština.
jel pise da jehova\jahve prima ili da daje nasledstvo?

Rekao si da je Jehova Jevrejski Bog.
A ja ti pokazah da ga Hrist naziva svojim Ocem.

Idemo dalje.

Jovan 6,32
Tada im reče Isus: zaista, zaista vam kažem: Mojsije ne dade vama hljeba s neba, nego vam otac moj daje hljeb istiniti s neba

Koji Bog daje Mojsiju 10 zapovesti?

Hrist tog Boga naziva svojim Ocem.

Rekao si da je Jehova Jevrejski Bog.
ali sam tada citirao Hrista da je njihov bog djavo
A ja ti pokazah da ga Hrist naziva svojim Ocem.
ne, On kaze da se radi o dva razlita OCA
,ali nemoj vise da se svadjamo, ili me citiraj do kraja sa kontekstom ili nemoj uopste.

Problem razresavamo kod nasledstva, ko daje, a ko prima nasledstvo, ko je bastinik, a ko bastini, i tu je stvar jasna, jehova ne daje, vec prima nasledstvo od Visnjeg, i to prima samo Jakova, Izrael, a sta je sa ostaliom narpodima od Adama? Oni nisu zapali Jehovi, vec drugom Bozijim SInovima, a jehova je samo 1 od 70... potom imamo falsifikovanje da se radi o 70 izraelovih sinova, ali sta cemo sa ostalim narodima od adama?
pa izvoli objasni, pa cemo da vidimo posle razne prevode, i kako i zasto su prepravljani? zasto se BOZIJI SINOVI falksifikuju u IZRAELOVE, ako idemo od ADAMA?
Ponovljeni zakon 32,8Kad je Višnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova:
jel pise da jehova\jahve prima ili da daje nasledstvo?

Tu nije rec o vlasti kako si hteo da ptedstavis, vec o reci koje Isus govori i onome sto Isus radi za spasenje coveka.
Jovan 3,34Jer koga Bog posla, onaj riječi Božije govori: jer Bog Duha ne daje na mjeru.
Jovan 3,35Jer otac ljubi sina, i sve dade u ruke njegove.
Jovan 3,36Ko vjeruje sina, ima život vječni; a ko ne vjeruje sina, neće vidjeti života, nego gnjev Božij ostaje na njemu.

A zasto je to tako?

Zato sto je Isus dosao da bude poslusan mesto Adama.
Da tako kazem, mesto nas.
Evo:
Filibljanima 2,6Koji, ako je i bio u obličju Božijemu, nije se otimao da se isporedi s Bogom;
Filibljanima 2,7Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek.
Filibljanima 2,8Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti na krstu.

Isus je iako je bio Bog, sam sebe ponizio i uzeo ulogu sluge.
Niko mu to nije naredio niti mogao.
Ponizio se sam da bude poslusan.
Da bi pobedio za nas.

A to je jos bilo na nebu.
Prorocko Mesijanske reci Isaije.
Isaija 6,8Potom čuh glas Gospodnji gdje reče: koga ću poslati? i ko će nam ići? A ja rekoh: evo mene, pošlji mene.

ali sam tada citirao Hrista da je njihov bog djavo

ne, On kaze da se radi o dva razlita OCA
,ali nemoj vise da se svadjamo, ili me citiraj do kraja sa kontekstom ili nemoj uopste.

Problem razresavamo kod nasledstva, ko daje, a ko prima nasledstvo, ko je bastinik, a ko bastini, i tu je stvar jasna, jehova ne daje, vec prima nasledstvo od Visnjeg, i to prima samo Jakova, Izrael, a sta je sa ostaliom narpodima od Adama? Oni nisu zapali Jehovi, vec drugom Bozijim SInovima, a jehova je samo 1 od 70... potom imamo falsifikovanje da se radi o 70 izraelovih sinova, ali sta cemo sa ostalim narodima od adama?
Koji Bog Mojsiju daje zapovesti?

Koji Bog Mojsiju daje zapovesti?
covece, ona kaze da ja ne razumem, a ja lepo pitam jel OTAC daje, a SIN prima nasledstvo? onda ako Svevisnji daje, a JEHOVA prima JAKOVA U NASLEDSTVO, ko je tu otac, a ko sin? eto, pitanje je lako.
bezveze me odlvacis na deseto sad. daj prvo ovo
nije problem prevod nego tvoje nerazumevanje
ok,. poikazi ti da razumes ovo

Baština

Baština (ponekad i djedovina ili očevina

ako kazem da mi je nesto ocevina/nasledstvo, onda to znaci da sam sin toga oca, a nisam ja otac, vec sam naslednik njegov

ili ako mi je od djeda nesto ostalo, onda sam unuk

ajde da nadjemo unuk gde se pominje u starom zavetu pa cete da vidite kada ste nedokazani?!

jahvi je izrael ocevina, a nije on sam otac i kreator sveta

tad Jahvu njegov narod zapade, Jakov bi njegova baština, NJEGOVO NASLEDSTVO OD OCA SVEVISNJEG.

Poslednja izmena:
Tu nije rec o vlasti kako si hteo da ptedstavis, vec o reci koje Isus govori i onome sto Isus radi za spasenje coveka.
Jovan 3,34Jer koga Bog posla, onaj riječi Božije govori: jer Bog Duha ne daje na mjeru.
Jovan 3,35Jer otac ljubi sina, i sve dade u ruke njegove.
Jovan 3,36Ko vjeruje sina, ima život vječni; a ko ne vjeruje sina, neće vidjeti života, nego gnjev Božij ostaje na njemu.

A zasto je to tako?

Zato sto je Isus dosao da bude poslusan mesto Adama.
Da tako kazem, mesto nas.
Evo:
Filibljanima 2,6Koji, ako je i bio u obličju Božijemu, nije se otimao da se isporedi s Bogom;
Filibljanima 2,7Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek.
Filibljanima 2,8Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti na krstu.

Isus je iako je bio Bog, sam sebe ponizio i uzeo ulogu sluge.
Niko mu to nije naredio niti mogao.
Ponizio se sam da bude poslusan.
Da bi pobedio za nas.

A to je jos bilo na nebu.
Prorocko Mesijanske reci Isaije.
Isaija 6,8Potom čuh glas Gospodnji gdje reče: koga ću poslati? i ko će nam ići? A ja rekoh: evo mene, pošlji mene.
Hrist ni jednom nije rekao da je Bog.
Pa te opet pozivam da razmisliš o onom što Hrist direktno govori. Mani se čitanja između redova.

Jasno je rekao da je SVE primio od Oca.
Ne može Svevišnjem niko ništa dati....nikad.
Osim poslušnosti naravno.

covece, ona kaze da ja ne razumem, a ja lepo pitam jel OTAC daje, a SIN prima nasledstvo? onda ako Svevisnji daje, a JEHOVA prima JAKOVA U NASLEDSTVO, ko je tu otac, a ko sin? eto, pitanje je lako.
bezveze me odlvacis na deseto sad. daj prvo ovo

ok,. poikazi ti da razumes ovo
Ok. Izvini.

Raščisti sa njom pa ako želiš odgovori koji Bog Mojsiju daje zapovesti.

Back