Ime Boga Jehova

Ehyeh: I AM!

eehyeh znaci ja sam, a da je upotrebljen infinitiv BITI (hayah), 'to be', e onda bi moglo da znaci, ja cu biti,... ali, na zalost nije upotrebljen tako da je sve u domenu - da je Bog rekao onda bi moglo, ali ovako ne moze

p.s. nije gramatika teska, tim pre jer je ista u mnogim jezicima, i mi znamo sta je imperfekat, a sta je infitiv, ne mozemo da brkamo ta 2.
Strucnjaci hebrejskog jezika kazu da znaci

Ehyeh asher ehyeh znaci
"I will become what I choose to become

What does “Ehyeh” mean in Hebrew?
Ehyeh (אהיה) in modern Hebrew means “I will be”.

a ti veruj u sta hoces

Poslednja izmena:
Strucnjaci hebrejskog jezika kazu da znaci

Ehyeh asher ehyeh znaci
"I will become what I choose to become

a ti veruj u sta hoces
ja sam za razliku od tebe pismen, znam i ekstra jezik, plus gramatiku, ti ne razumes ni citat sa vikipedije, pod dubokom si hipnozom, analfabetkinjo

u bibliji Bog kaze Mojsiju koristeci rec ehyeh, a ne koristi rec hayah: The word אֶהְיֶה‎ (’Ehyeh) is the first person singular imperfective form of הָיָה (hayah), 'to be',

naravno strucnjaci tvrde dalje, citiram . and owing to the peculiarities of Hebrew grammar means 'I am' and 'I will be'.[3]

ne moze jedna rec
da znaci ja sam i ja cu biti, plus i ne samo sto cu biti, vec i sto odaberem - to su gluposti, samo zaslepljen ne vidi koje su to lagarije, bukvalno vam se ruga otac lazi.

ja sam sto/koji jesam - to je znacenje, a ostalo je promovisanje jhvh kulta, izmisljanje gluposti, kao ta da ce bog tek da odabere sta ce da bude :dash: - to samo jahvisti/jehovisti mogu da poveruju, lingvisti nema sansi, inace bi neko vec pokazao tu frazu na nekom drugom primeru, da to znaci, koristio bi je neko, zar ne? ali, ne, ona se koristi samo da zamadjija takve kao sto ste vi

JA SAM ISTI, NE MENJAM SE, veli Bog.

Poslednja izmena:
iznela sam prevod stucnjaka za hebrejski
shvati da lazu, jer da ta fraza zaista to znaci, pa valjda bi je neko negde koristio
ali vidis i sama da se samo lazi nadovezuju, ehehej, "I will become what I choose to become" - ja cu postati ono sto izaberem da postanem?! MASTARIJE, LAGARIJE, AJDE ARIANCE IZABERI DA BUDES ALISA U ZEMLJI CUDA, MOZDA TA FRAZA ZNACI CELU ZBIRKU BAJKI, I TI GLAVNA ULOGA U SVAKOJ? Ehyeh, u prevodu E, JE, do mojega.

Христос нам указује да је право значење фразе Ја Сам Онај Који Јесам када каже Јеврејима:
"Прије Авраама Ја Јесам" (Јован 8:58).

Христос нам указује да је право значење фразе Ја Сам Онај Који Јесам када каже Јеврејима:
"Прије Авраама Ја Јесам" (Јован 8:58).
Pre Avrama je i sta je tu cudno.
Isus Ima predljudsko postojanje

Lujo Bakotić (LB):

58 A Isus im reče: U istinu, u istinu vam kažem, ja sam od pre nego što je Avram postao.

ili

Isus im je rekao: „Istinu vam kažem, ja sam postojao pre nego što se Avraham rodio.

takodje Isus kaze da je stvoren od strane Jehove Boga
Poslovice 8:22

Jehova me je stvorio, ja sam početak njegovog stvaralačkog puta,
najranije od njegovih davnih dela.

Mudrost je kreirala andjele.
Andjeo u grmu koji se Mojsiju manifestirao na vrhu brda je EHIEH.
YHVH je stepenicu ispod EHIEH drugi andjeo.
A mudrost sto je? STRAH gospodnji vatra koja ne izgara.Dakle?
ABBA nije vatrušina koja uništava vec ispred VATRE tamo nema straha.
Kuku onima koji VATRUŠINU nazivaju ljubavlju.Taj mora biti savršen da ga vatra ne uništi.
Dakle ?

Pre Avrama je i sta je tu cudno.
Isus Ima predljudsko postojanje

Lujo Bakotić (LB):

58 A Isus im reče: U istinu, u istinu vam kažem, ja sam od pre nego što je Avram postao.

ili

Isus im je rekao: „Istinu vam kažem, ja sam postojao pre nego što se Avraham rodio.

takodje Isus kaze da je stvoren od strane Jehove Boga
Poslovice 8:22

Jehova me je stvorio, ja sam početak njegovog stvaralačkog puta,
najranije od njegovih davnih dela.
Само ти настави игнорисати јасну поруку Христа. Он Је Онај Који Јест.

2.Moj 3:2
CRO Exodus 3:2 Andjeo mu se Jehovin ukaza u rasplamtjeloj vatri iz jednog grma. On se zagleda: grm sav u plamenu, a ipak ne izgara. (Exo 3:2 CRO)
WTT Exodus 3:2 וַ֠יֵּרָא מַלְאַ֙ךְ יְהֹוָ֥ה אֵלָ֛יו בְּלַבַּת־אֵ֖שׁ מִתּ֣וֹךְ הַסְּנֶ֑ה וַיַּ֗רְא וְהִנֵּ֤ה הַסְּנֶה֙ בֹּעֵ֣ר בָּאֵ֔שׁ וְהַסְּנֶ֖ה אֵינֶ֥נּוּ אֻכָּֽל׃
(Exo 3:2 WTT)

Само ти настави игнорисати јасну поруку Христа. Он Је Онај Који Јест.
Tvoje razumevanje je pogresno
prema Bibliji Bog je Jedan jedini svemocni Stvoritelj svega JHVH Jehova Bog
jedini koji je oduvek i zauvek

a Isus Hrist Bozji Sin
kao stvorenje Boga ima pocetak

i tema nije Hrist nego Ime Boga

a kad smo vec kod Hrista
da ponovimo

Ime Isusovo - Jehoshua znaci " Jehova je spasenje."

Joel 2:32

DARBY
And it shall be that whosoever shall call upon the name of Jehovah shall be saved: for in mount Zion and in Jerusalem shall be deliverance, as Jehovah hath said, and for the residue whom Jehovah shall call.

HCSB
Then everyone who calls on the name of Yahweh will be saved, for there will be an escape for those on Mount Zion and in Jerusalem, as the Lord promised, among the survivors the Lord calls.

YLT
And it hath come to pass, Every one who calleth in the name of Jehovah is delivered, For in mount Zion and in Jerusalem there is an escape, As Jehovah hath said, And among the remnants whom Jehovah is calling!

U Rimljanima 10:13 citira se Joel 2:32

U originalu je Bozje ime tetragramaton יהוה

וְהָיָ֗ה כֹּ֧ל אֲשֶׁר־יִקְרָ֛א בְּשֵׁ֥ם יְהוָ֖ה יִמָּלֵ֑ט כִּ֠י בְּהַר־צִיֹּ֨ון וּבִירוּשָׁלִַ֜ם תִּֽהְיֶ֣ה
פְלֵיטָ֗ה כַּֽאֲשֶׁר֙ אָמַ֣ר יְהוָ֔ה וּבַ֨שְּׂרִידִ֔ים אֲשֶׁ֥ר יְהוָ֖ה קֹרֵֽא׃

Poslednja izmena:
to znaci da nema vise novog prorokovanja, a stari moraju do kraja da se ispune, da sada ne iskazujem u % koliko jos posto se nisu ispunili
Ima još kako novog na sve strane ali lažnog. I to je rečeno. Ne mora sve što neki prorok predvidi ni da se ispuni nego da nema nula pogodaka kao svi lažni.
ticalo se kasnije apostola, jer su proroci nastavili da se ispunjavaju, i mora do poslednje jote, kako je Hritos i rekao. zakon = proroci, necemo siguirno sekte da nam prorokuju, ali starozavetni su nastavili da se ispunjavaju, na apostolima i dalje... samo nam fale uceni da nam tumace - starozavetne svete proroke Bozije
Ne bih se složio, zakon je ono što je Mojsije doneo i bilo merodavno do Hrista, ne mislim na Zapovesti koje su naravno i dalje na snazi. Ostali nisu zadobili tu blagodat pa se time nisu nešto ni bavili.

Ima još kako novog na sve strane ali lažnog. I to je rečeno. Ne mora sve što neki prorok predvidi ni da se ispuni nego da nema nula pogodaka kao svi lažni.

Ne bih se složio, zakon je ono što je Mojsije doneo i bilo merodavno do Hrista, ne mislim na Zapovesti koje su naravno i dalje na snazi. Ostali nisu zadobili tu blagodat pa se time nisu nešto ni bavili.
Bolan vi Srbi ste zavedni idolpoklonstvom sljedite uvjek idole i propadnete.
Isus je samo tumač Jevrejskog tada zakona kad to shvatite poceti cete misliti o svojim zakonima i gledati svoju drzavu a ne Jevrejima biti toliko opsednuti.
S menom ce se sloziti svaki Srpski patriota koji gleda svoja posla i voli svoju drzavu.

Bog je jedan kao takav i nema tu tri boga (trojstva i sličnih avatara).Krist je zemaljski sin, zemaljskih ljudskih roditelja,svakako Marije Magdalene i možda Josifa.Bog i anđeli ga smatraju svojim, kao spiritualno usvojenim, obzirom da je prorok i da bog prenosi preko njega šta želi, naziva ga sinom.U svakom slučaju mu i jeste praotac.Ovo su malo parafrazirana učenja (suština je ta) Džejmsa Strenga i u to verujem.

Bog je jedan kao takav i nema tu tri boga (trojstva i sličnih avatara).Krist je zemaljski sin, zemaljskih ljudskih roditelja,svakako Marije Magdalene i možda Josifa.Bog i anđeli ga smatraju svojim, kao spiritualno usvojenim, obzirom da je prorok i da bog prenosi preko njega šta želi, naziva ga sinom.U svakom slučaju mu i jeste praotac.Ovo su malo parafrazirana učenja (suština je ta) Džejmsa Strenga i u to verujem.
Tako je Bog je jedan. Nema nikakvog trojstva.

Back