Imati nenormalnu majku koja svuda tura nos

Ja sam dobila dete a majka me jos uvek tera da zavrsim faks:dash: Mogu samo da kazem jadni nasi roditelji i mi sa njima u kakvoj su zemlji i sami rasli i nastavili nas da odgajaju! I jos, sad tek vidim sta je moja mislila kad mi je govorila ``Imaces i ti jednog dana dete,pa ces videti!`` i stvarno sad i vidim, i ako mi bude radio ono sto sam ja njoj posredno ili neposredno, zavrsicu u kanti,a na kopajuci po njoj!!!!!!!!!!! Zivele zainteresovane majke:hvala::hvala: a ne one koje ceo zivot robuju svojim neurozama:besna: i vade se na to kako nisu mogle,nisu smele,nisu imale hrabrosti,vecito nezadovoljne svojim zivotima! Samo da ja mog Dudu izvedem na pravi put:strika:

ko je roditelj po zanimanju kreten, on to jeste. Niko od dece ne trazi da zaista dodje na ovaj svet. Svet koji ti isti roditelji i jesu nacinili onakvim kakav jeste. Zasto? Zato sto neko iza zabave, misljenja da mu je to bitno, zelje za zivotnom okupacijom, resi da, gle cuda, stvori dete? I samom cinjenicom stvaranja roditelj je iznad? Valjda se to iznad stice u ocuvanju deteta..

Ja sam za to da se dobije sertifikat od nadležne ustanove o psiho-fizičkoj mogućnosti i materijalnom kapacitetu, i onda mirne savesti podizi dete.

Ja sam za to da se dobije sertifikat od nadležne ustanove o psiho-fizičkoj mogućnosti i materijalnom kapacitetu, i onda mirne savesti podizi dete.

A sta cemo ako ti sa sertifkatom prokockaju novac i imovinu za jedno vece ili im pojede inflacija pa ostanu goli ko crkveni misevi i posle dva-tri nervna sloma budu smesteni u neku ustanovu, a oni koji su vec zasli u klimaks cekajuci sertifikat (koji nisu dobili zbog siromastva) odjednom dobiju sedmicu na lotu? Hocemo li decu i sertifikat oduzeti od ovih prvih i dodeliti ovim drugim? Je li to resenje?

Danas kad se borimo protiv svih vrsta diskriminacije, ocekivati ovakve garancije za sretno detinjstvo je smesno. Ako vec ne mozemo i ne zelimo decu koja su siromasna, zlostavljana ili ugrozena postoji nacin da ih zastitimo, nije 100% uspesan niti se moze pomoci svima ali u garancije svakako ne postoje. Ne moramo se pretvarati u fasisticku Nemacku 1939. da bi ublazili patnje dece.

A sta cemo ako ti sa sertifkatom prokockaju novac i imovinu za jedno vece .
Rekla bi da se ona psihicka kontrola na to odnosi, sta mislis

ili im pojede inflacija pa ostanu goli ko crkveni misevi i posle dva-tri nervna sloma budu smesteni u neku ustanovu, a oni koji su vec zasli u klimaks cekajuci sertifikat (koji nisu dobili zbog siromastva) odjednom dobiju sedmicu na lotu?
To se vec desavalo i desava se, samo bi se sertifikatom prepolovio broj eksploatisane i gladne dece. bivene ponarocito
Danas kad se borimo protiv svih vrsta diskriminacije, ocekivati ovakve garancije za sretno detinjstvo je smesno. Ako vec ne mozemo i ne zelimo decu koja su siromasna, zlostavljana ili ugrozena postoji nacin da ih zastitimo, nije 100% uspesan niti se moze pomoci svima ali u garancije svakako ne postoje. Ne moramo se pretvarati u fasisticku Nemacku 1939. da bi ublazili patnje dece

Tako se radi prilikom usvajanja. Mislis da su oni ludi sto proveravaju potencijalne roditelje i cekaju citav vek pre nego sto uruce nekome dete na cuvanje. Sramota je ko sve danas ima decu
je bala bi ja mici iz 12 mater samo da nije duplo starija od mene, kolko drusne onog njenog malog upiski se dete u gace momentalno.
Jednom mu je takvu samarcinu zavrljacila, mislila sam da mu se glava olabavila iz lezista, zakasnilo dete iz skole, ostalo kod druga duze, sta li
ma oko mu isteraj kravo, sram ga bilo , de je smelo da se zaigra

Rekla bi da se ona psihicka kontrola na to odnosi, sta mislis

To se vec desavalo i desava se, samo bi se sertifikatom prepolovio broj eksploatisane i gladne dece. bivene ponarocito

Tako se radi prilikom usvajanja. Mislis da su oni ludi sto proveravaju potencijalne roditelje i cekaju citav vek pre nego sto uruce nekome dete na cuvanje. Sramota je ko sve danas ima decu
je bala bi ja mici iz 12 mater samo da nije duplo starija od mene, kolko drusne onog njenog malog upiski se dete u gace momentalno.
Jednom mu je takvu samarcinu zavrljacila, mislila sam da mu se glava olabavila iz lezista, zakasnilo dete iz skole, ostalo kod druga duze, sta li
ma oko mu isteraj kravo, sram ga bilo , de je smelo da se zaigra

Koja "psihicka kontrola" moze da zna da neko od dvadeset i pet nece postati kockar sa cetrdeset? Ko kome danas moze garantovati bilo sta.
Kontrolu radjanja, zabrane nekome a nekome podsticaj uveo je Hitler jos nekad davno. Nije mu uspelo.
I ja bih kao i svi normalni ljudi zelela svakom detetu zdravu porodicu, blagostanje i srecno detinjstvo ali to sto predlazes je smesno.

Treci deo posta ne razumem uopste, nemam pojma o kome govoris, cak sam toliko zbunjena tim recima da ozbiljno sumnjam u ispravnost odluke da se uopste upustim u diskusiju. :)

A sta cemo ako ti sa sertifkatom prokockaju novac i imovinu za jedno vece ili im pojede inflacija pa ostanu goli ko crkveni misevi i posle dva-tri nervna sloma budu smesteni u neku ustanovu, a oni koji su vec zasli u klimaks cekajuci sertifikat (koji nisu dobili zbog siromastva) odjednom dobiju sedmicu na lotu? Hocemo li decu i sertifikat oduzeti od ovih prvih i dodeliti ovim drugim? Je li to resenje?

Danas kad se borimo protiv svih vrsta diskriminacije, ocekivati ovakve garancije za sretno detinjstvo je smesno. Ako vec ne mozemo i ne zelimo decu koja su siromasna, zlostavljana ili ugrozena postoji nacin da ih zastitimo, nije 100% uspesan niti se moze pomoci svima ali u garancije svakako ne postoje. Ne moramo se pretvarati u fasisticku Nemacku 1939. da bi ublazili patnje dece.
svak bi trebao da ima minimum po djetetu
tako da ne bi dolazili u situacije da se radjaju mini odjeljenja bilo iz patriJotskih bilo anti-kontraceptivnih bilo raznih zatucanih razloga
takodjeR, testiranjem,
smanjio bi se broj onih krasnih ljudi koji npr cerke zatvaraju u podrume i imaju djecu sa njima

etc.

ne vidim sto tu nije jasno

svak bi trebao da ima minimum po djetetu
tako da ne bi dolazili u situacije da se radjaju mini odjeljenja bilo iz patriJotskih bilo anti-kontraceptivnih bilo raznih zatucanih razloga
takodjeR, testiranjem,
smanjio bi se broj onih krasnih ljudi koji npr cerke zatvaraju u podrume i imaju djecu sa njima

etc.

ne vidim sto tu nije jasno

Jednog naseg knjizevnika rodila je dusevno oboljela osoba mladja 30 godina od svog supruga. Ubila se, muz posle godinu umro, decak patio godinu u sirotistu, navikao se, skolovao, ozenio, srecan, deda vec, ima novac, doktorirao je, porodica savrsena...
Dok sam bila u osnovnoj drugaricu iz skole i dve godine mladjeg brata joj ubio drug takodje iz moje skole, cetrnaestogodisnjak, zato sto ga nije pozvala na rodjendan. Roditelji su mu bili pravnici oboje i imali su mnogo novca i da dodam bio je sin jedinac.
Eto to mi nije jasno, to i jos mnogo slicnih primera iz okruzenja, proslosti a bice ih i u buducnosti.

Back