Imate li osećaj da još uvek niste pronašli pravi smisao svog života?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rutina je sastavni deo zivota.
Uopste nije losa kako mozda izgleda.
A mislim da malo ljudi zaista zivi onako kako zeli.
Ja i nemam neke posebne zelje, ali najveca mi se jos uvek nije ostvarila.
Sve sto mogu je da se borim posteno.
ne opterecujem se razmisljanjem o proslosti ili buducnosti.
Smisao zivota? Svakome je nesto drugo cini mi se.
To nisu pronasli ni mudraci od pre 5 hiljada godina pa necu ni ja...
Govorim o nekoj definiciji...
A ionako svi zivot gledamo drugacije...pa smisao zivota nekome drugome moze biti nesto za njega nebitno.

Pitanje je da li postoji takva stvar kao sto je "pravi smisao zivota"?
Licno mislim da ne, zapravo sam pristalica apsurdizma i slazem se Alebertom Camuom s koji je smatrao je da je ljudsko postojanje obiljezeno sukobom izmedju ljudske teznje za smislom i racionalnoscu, i indiferentnog, haoticnog univerzuma bez inherentnog smisla.

Odnosno smisao zivota je koji mu sami damo, a to moze biti tih i povucen zivot, buran zivot, boemski zivot, avanturisticki zivot, rutina ili raznolikost...
Sto god nekome odgovara, slicno je kad ljudi traze neku svoju pasiju- pa ne znaju gde da traze- u principu oni je vec imaju- pasija im je ono gde najvise vole da provode vreme- recimo interakcija na krstarici,
ne moramo se svi baviti padobranstvom ili skuba ronjenjem ili pevanjem...itd...

Da li živite život kakav želite ili vam dani prolaze u rutini?
Rekao bih da živim život kakav mi odgovara, ono ne patim od neke negative povodom svojih odluka i sl.
Sada rutine baš i ne volim tj. mogu neko kraće vreme da budem u nekom rutinskom modu, ali relativno brzo izgubim neki vid volje da radim neke stvari pa se prešaltam na druge - tipa konstantno menjam poslove ili radim više različitih poslova i sl.
Da li razmišljate o svemu što ste mogli a niste se usudili da uradite, kažete, napišete ?
Iskreno i ne baš, radim one stvari koje realno mogu, kažem/pišem stvari onako kako mislim - feedback/uticaj okoline mi je nebitan - sve u svemu mislim da ću nekako uvek da nađem taj svoj put kroz život.

P.S. kontam da većinski težim nekim taoističkim filozofijama gledanja na stvari pa mi retko kada nešto dođe pritisak sam po sebi tj. po meni maltene je sve podložno promenama ako to hoćemo.

Pitanje je da li postoji takva stvar kao sto je "pravi smisao zivota"?
Licno mislim da ne, zapravo sam pristalica apsurdizma i slazem se Alebertom Camuom s koji je smatrao je da je ljudsko postojanje obiljezeno sukobom izmedju ljudske teznje za smislom i racionalnoscu, i indiferentnog, haoticnog univerzuma bez inherentnog smisla.

Odnosno smisao zivota je koji mu sami damo, a to moze biti tih i povucen zivot, buran zivot, boemski zivot, avanturisticki zivot, rutina ili raznolikost...
Sto god nekome odgovara, slicno je kad ljudi traze neku svoju pasiju- pa ne znaju gde da traze- u principu oni je vec imaju- pasija im je ono gde najvise vole da provode vreme- recimo interakcija na krstarici,
ne moramo se svi baviti padobranstvom ili skuba ronjenjem ili pevanjem...itd...
Ako u jednom renutku života shvatimo da je ispiranje zlatonosnog peska u teci Pek smisao svega onog što želimo..mi cemo to i da radimo i u redu je ako nekoi takav smisao pronadje..Problem je ako neklo kroz život ide kao zombi bez da ima nešto ka cemu bi težio da radi ili stvara
Najgore je ako ne uradimo ili bar pokušamo da uradimo nešto što bi našem životu dalo smisla

Problem je ako neklo kroz život ide kao zombi bez da ima nešto ka cemu bi težio da radi ili stvara
Najgore je ako ne uradimo ili bar pokušamo da uradimo nešto što bi našem životu dalo smisla
Dobra poruka i mislim da ce se ogromna vecina ljudi slozila- no mislim da zivot i nema nekog veceg ili univerzalnog smisla- ili si zadovoljan zivotom ili nisi…
Ili si sretan ili nisi- sve ostalo je samozavaravanje, po mom misljenju.

Dobra poruka i mislim da ce se ogromna vecina ljudi slozila- no mislim da zivot i nema nekog veceg ili univerzalnog smisla- ili si zadovoljan zivotom ili nisi…
Ili si sretan ili nisi- sve ostalo je samozavaravanje, po mom misljenju.
Da bi bili zadovoljni potrebno je da imamo neki smisao življenja ..i u tome nalazimo zadovoljstvo
Neko pored svoje porodice u kojoj vidi smisao i posla koji radi u slobodno vreme hekla stoljnjake ili pravi makete vozova ili aviona i zadovoljan je
Poenta mog mišljenja je da ne možeš da budeš zadovoljan ako samo blejiš i živiš u rutini ..bar ja ne mogu :)

Da li živite život kakav želite ili vam dani prolaze u rutini?

Živim u rutini, i to mi ponekad smeta, ali je ponekad to dobro. Prvenstveno zbog zdravlja.

Da li razmišljate o svemu što ste mogli a niste se usudili da uradite, kažete, napišete ?

Da, razmišljam o tome, sve ređe.

Back