Imate izum koji bi promenio svet

MladenS.

Primećen član
Poruka
513
Stvorili ste izum koji bi totalno promenio svet. Država koja bi taj izum imala u svom posedu bi postala u svakom pogledu najmoćnija država na planeti. Znate da je posedovanje takvog izuma opasno po sigurnost njegovog vlasnika, tako da javno objavljivanje ipak nije preporučljivo. Ali biste ipak želeli da taj izum prodate i obogatite se. Šta biste uradili?

Stvorili ste izum koji bi totalno promenio svet. Država koja bi taj izum imala u svom posedu bi postala u svakom pogledu najmoćnija država na planeti. Znate da je posedovanje takvog izuma opasno po sigurnost njegovog vlasnika, tako da javno objavljivanje ipak nije preporučljivo. Ali biste ipak želeli da taj izum prodate i obogatite se. Šta biste uradili?

Prvo bih samu sebe pitala " Zašto sam se trudila, usavršavala svoje znanje i na kraju napravila izum ? Šta mi vredi izum kada je on opasan za mene i moju sigurnost?

Između bogatstva i sigurnosti biram sigurnost. Ali... Čuvala bih izum i čekala neko vreme u kome više ne bih strahovala za svoju sigurnost. Ako opasnost posle nekog vremena i dalje postoji, uništila bih izum.

Pošto sam stekla veliko znanje, napravila bih izum koji ne ugrožava moju i sigurnost moje porodice. Zatim bih prodala taj izum i obogatila se.

Proveravao izum dok god ne bih uvideo svoju zabludu ...

Pa recimo izmislim bezični prenos električne energije ili leteći automobil na principu magnetnog polja tražio bih ozbiljnu svotu tipa 100 milijardi evra. Skoro sve bih dao u humanitarne svrhe i za izgranju i renoviranje crkava, manastira i bolnica, a ostavio bih jedna manji deo za neka moja zadovoljstva, putovanja i tako te sitnice. Jer kada bih dao za džabe neko bi se pomoću tog bogatio i ko zna da li bi uopšte nešto dao u dobrotvorne svrhe.

A kada bih izmislio moćno oružje za rat logično da bih dao svojoj državi da ga koristi u odbrambene svrhe i ne bih naplatio. Možda bi se samo penzijom zadovoljio nekom pristojnom.

Objavis javno, das svima, i svi ga imaju.
I resis sve probleme.

Zasto bi me ubio? Sta dobija time?

Ugrožena ti je sigurnost sa takvim izumom.
Znate da je posedovanje takvog izuma opasno po sigurnost njegovog vlasnika, tako da javno objavljivanje ipak nije preporučljivo.

Mislim da je ovo odlična tema i da je pravo pitanje- Da li volimo da rizikujemo uprkos problemima koji rizici donose.

Ne bi nikom rekao. Ebes prodaju.
Prodaj sumu, robu.

Objavis javno, das svima, i svi ga imaju.
I resis sve probleme.
Da , ovo postoji kao mogucnost , npr ja jos od pre 20 godina imam mali uredjaj GSM centrala bi se sada zvao.
Izgleda kao manja paklica cigareta I ima 3 aktivna rele izlaza. Moze da se koristi da mobilnim aktiviras nesto. Sijalicu , eksploziv , alarm , mobilni poziv.
Cena izrade je 36e.
Uz prodajnu cenu od 45e eu bi izgledala kao gaza. Mogu slobodno da objavim shemu , jer su me toliko ometali da to izbacim na trziste srbije.
Da objavim shemicu?
Nema nista komplikovano od comp.

Pa Tesla je imao izum, bežični prenos el. energije na daljinu. Pa je izvršen atentat na njega, tj. postavljen mu je eksploziv i srušena laboratorija, a i istovremeno su mislili i njega likvidirati. On shvata poruku i povlači se, ne govori više o energiji već bežičnoj komunikaciji na daljinu. I onda ga puštaju na miru, jer nikog ne ugrožava.
Ali nemački oficir za tajne operacije Oto Skorceni, ulazi u njegovu sobu u hotelu i udavi ga jastukom, 7. Januara 1943. u hotelu New Yorker.Skorzeni to pišete u svojem dnevniku. Valjda su čuli za neke eksperimente ka napr. Filadelfija eksperiment u kojim je učestvovao i Tesla ...
Postoji inicijativa da se napravi laboratorij u Srbiji, da se prouči ostavština Teslina, ali teško ide. Tu je aktivan Velja Abramović...

Back