Imamo li buducnost

Pa provalio sam da vecina Srba preko Drine, pate od ratnog post-traumatskog stresa, pa spasenje vide jedino u zatvaranju u samostan.

BRATE SRBINE, Srbija, RS se moze podici samo spoljasnjim radom na unapredjivanju privrede i infrastrukture, potkovano jakom verom u Boga iznutra. To je jedini nacin, jer svako vreme nosi svoje breme, a mladi ljudi moraju da iskoriste svoje potencijale za vozdizanje Srbije. Ostavi samostan za stare dan !

Prilagodi se vremenu i prakticnoj svrsi, niko smrtan sa sigurnoscu ne moze reci kakav ce biti konacni ishod, u svakom slucaju treba uloziti truda, unaprediti i materijalni svet, jer nas Gospod nije skrenuo da se stidimo svog tela.

Sve to ide pod ruku jedno s drugim !

nepozajem,mada patim od tog kako rece sindroma,pojam "samosatan,a eto ti se ubi trzeci pravopisne greske i po tome ocenujuci ko je srbin a ko ne.Po reci "samostan"ja o tebi isto mogu mnogo zakljuciti i zahvaliti se na tvom "progresu"tj na tvoj nacin gledanja u buducnost.P.S.kaze se MANASTIR a moze cak i NAMASTIR.......

Ne, naprotiv SRPSKI je takodje SAMOSTAN, a naci cu Ti i pravoslavne eklezijasticke tekstove u kojima se bas spominje SAMOSTAN (jer cuknti tu glavu: "sam stanujes, prebivas u odredjenom prostoru") kovanica je u potpunosti srpska, a to sto je opstala do dan danas u latinskom delu Balkana je prica za sebe i povezana sa hristijanizacijom iz Vatikana, u koju nisam najbolje upucen.

Manastir je cist grecizam, danas uglavnom u upotrebi, od grckog μοναστήρι (monastiri), dosao u ove krajeve hristijanizacijom od strane Vizantije, a mogu slobodno da potvrdim da se u pocetku otkad je za bogosluzenje prihvacen Crkvenoslovenski govorilo se upravo SAMOSTAN, da bi tek pod pritiskom turskih vlasti upravo doslo do zblizavanja Pecke patrijarsije i Carigradske dolazi do preuzimanja grecizama. Znaci u vreme Nemanjica se govorilo samostan !

Toliko o progresu, a ponajvise napretku obrazovanja ! :D

Ime mi je divno, i shvaticu to kao kompliment -hvala...
Pravoslavlje... pa mozda i jeste optimizam ( mada koja je svrha porediti religiju sa psihologijom, na tako generalnom nivou?), ali Srbi nisu optimisti...
Nema sanse da se Srbi sloze i umnoze - jedino ako pametni ljudi preuzmu sve... sto je, naravno, ravno nemogucem.
Ne kazem da ne volim svoju zemlju, alli, nazalost, tvrdim da ona - za sada - nema buducnost...
A proslost ima, i to joj nadoknadjuje izgleda sve... Opet- nazalost...

sve si u pravu stim da ne ides sada do desktukcije u svokim stavovima!Tako je kako je a mi plivamo,ipak moramo zeleti da se stanje popravi.......
9.gif
.

Ne, ne moramo zeleti - moramo verovati i raditi...
I to svi...
E, to je tesko...
Jer je u nasoj prirodi ili
1) Da nas mrzi
2) Da dajemo kritike bez resenja
3) Da nas interesuje samo svoj...
4)... hedonizam?

Pa, prema tome - ako smo vec takvi, mozemo lepo da privatizujemo drzavu i damo nekom da nas kupi i uposli, ako ne umemo sami...
Joooj, znam ja da sve to tako crno zvuci, ali dugogodisnje iskustvo na podizanju svesti ovog naroda mi ne dopusta ni jedno drugo misljenje...
sve ostalo bi bilo laganje Sebe Same...

pozdrav MiEnA
dobrodosla na politiku...
a sto tice tvog posta... pa, moracemo polako... navike se tesko menjaju...
ali bice to sve u redu... samo strpljivo...
tiha voda breg roni... kaze nas narod...
Prefer evolution over revolution - kazu neki pametni ljudi sa zapada...
polako... samo polako... - kazem ja

Помињањем еволуције си сам себи ископао раку.
Од рата је гора само револуција, од револуције је гора само еволуција.
Какав Цунама, каква Катрин, стиже ти Зилот из Чачка и Стјеник-тим.

Ma mi smo odavno usli u svaki minus brzine kretanja, pa mi 'polako' jos deluje kao ultra...
Ipak, nazovimo to neverstvom, istorijom ili iskustvom, ali... ni jedan nagovestaj ( sem fiskalnih kasa =0))...
Evolucija je samo faza izmedju 2 revolucije, a nama ta faza samo daje vremena da se ponovo naoruzamo - recima, snovima, idejama, kritikama...
joooj =0(

Back