Imam problem sa Ata, Sata i cd-rom-om...

Poruka
86
Znaci, imam Ata hd i skoro sam kupio ovaj sata.
Medjutim, pomeraj dzampere, prebaci ovo, ono i nikako da mi komp prepozna ovaj Sata hd.
Tacnije, uspeo sam da mi prepozna ovaj gde mi je Windows (Ata) i prepoznao je cd rom, ali nikako ne moze da prepozna Sata hd.
Sata nema mesto za dzamper tako da to ne bi trebalo da bude problem.
Sta da radim da mi rade i jedan i drugi hd i cd rom...
Master mi je moj stari Ata hd, i dzamper na njemu mi je na prvom paru pinova, a na cd-romu mi je dzamper na drugom paru pinova... (ako je ovo bitno)...

Ceo tvoj post si napisao tako da zabuniš i sebe i drugoga.
Tip s-ata hdd nisi naveo , nisi naveo koji windows imaš , nisi naveo da li ti kompjuter vidi novi disk u BIOS-u , ili u "disc menagmentu" .
Naravno da se novi hdd neće pojaviti unutar ekplorera tek tako , prvo se moraju napraviti particije da bi se pojavilo , pa zatim formatiratiiste da bi mogao da ih koristiš , zatim windows xp ga neće prepoznati ako nije barem sp2 instaliran na njega i itd. to su sitnice bez kojih se ne može.

PS : da li si priključio i S-ata disk i napajanje na s-ata disku , pošto su konektori različiti od običnoga hdd-a?

Ma ajt sad to i nije toliko bitno, jer sam u korenu pogresio. Nije to ni bio sata hd. Sad imam drugo pitanje, na ploci imam samo jedan ulaz za ide konektor, a imam jos 4 za sata konektore.
Ovaj drugi hd (za koji sam mislio da je sata), ne moze da se prikljuci jer trazi ide konektor. Jel moguce nesto, da se ata hd preko nekog posebnog kabla, konektora i sl prikljuci na sata ulaz?

LGGSAH62N_sata2.jpg

SATA конекција...

dvd_ide.jpg

IDE кабл...

значи види на плочи,ХДД,старом ДВД...које је качење и то је то......

Back