Imam 300 hiljada evra, šta da radim?

Zavisi šta sve želiš u zivotu?
Ako hoćeš da od para praviš pare kupi više satanova po Srbiji i izdaj ih kako bi imao stalni mesečni prihod. Od tih para uživaj racionalno i to je to.
P.S. ne pričaj familiji da imaš pare, neće ići na dobro...
Nisam baš siguran da je odnos cene stana i za koliko se rentaju dobar za investiciju. Podrazumevam da ja ne treba ništa da radim osim da uložim pare.
 
Nisam baš siguran da je odnos cene stana i za koliko se rentaju dobar za investiciju. Podrazumevam da ja ne treba ništa da radim osim da uložim pare.
Mislim da je ok za stabilnu investiciju. Neka moja matematika je sledeća:
Uložiti 300k u veći broj pristupačnih stanova i iste izdati. Npr. nešto što se danas dosta često praktikuje kod parova jeste da podignu kredit i kupe stan koji će izdavati po većoj ceni (čini mi se da im za to treba učešće mada nisam sada baš u toku koliko tačno?) Njihovi stanari otplaćuju taj stan i stan će suštinski biti otplaćen dok ovima deca odrastu, do tada par živi u kući jednog od partnera i sl. Ovo je sporo ali stabilno.

Za obrtanje pare neka praksa takođe sa nekretninama kod nas jeste prepordaja. Nađeš/isposluješ kupovinu stana/kuće (realnije) po nekoj ceni znatno nižoj od tržišne i preprodaš u kratkom roku nekom stranom klijentu (ofc podrazumeva se da se kuća estetski "dotera"). Malo vremena, veliki profit, takođe i veliki rizik.

Sada ako neko ima muda da uloži tolike pare u neki "legalan" mini posao postaje zanimljivo. Trgovina - uvoz može da bude veoma unosan. Marže za takve poslove se kreću minimum 165%+
 
Boze ja bi se sa max 50.000 € osećala kao milioner, a i sa manje, a vi pričate kako 300.000€ nisu neke pare :eek: jel mi.zivimo u istom svetu :eek:
Forumskih parajlija ima ko salate, a pitam se jesu li ikad imali 10k, 20k ili kojim slucajem 50k eura u dzepu.

Nesto bi ulozio u renovaciju onog sta posjedujem, a ostalo bi trosio. Sta ce mi, ionako cu brzo vrisnut.
 
Kratko je trajala profitabilnost bitkoina,.. piramida
Bitkoin je ove godine u plusu 63%. Svako ko se odlučio da u dužem vremenskom periodu štedi u Bitkoinu odvajajući redovno deo svoje zarade (Dollar Cost Averaging) je takođe u plusu bez obzira na trenutak početka ulaganja. Bitkoin vremenom ide samo prema gore.

https://charts.bitbo.io/long-term-power-law/

A na tebi je da argumentovano obrazložiš zašto je Bitkoin piramida.
 

Back
Top