Имају споменике у Сребреници а гласају на изборима

Casual Observer

Legenda
Poruka
54.455
CE011A2C-0B99-46E0-9C83-52355AF11939.jpeg

Од 625 Бошњака “укопаних” у Поточарима код Сребренице њих 78 је после тога гласало на изборима, каже Миливоје Иванишевић​Директор Центра за истраживање српских страдања у 20. веку Миливоје Иванишевић каже да је, према његовој евиденцији, од 625 Бошњака који су 2003. године наводно укупани у Меморијалном центру у Поточарима њих 78 гласало на локалним изборима 2004. године.

Иванишевић је у изјави за Срну рекао да је утврђено да су на гробљу у Поточарима покопани припадници муслиманских снага одговорни за масовна убиства Срба у сребреничким селима.

Међу њима су, каже Иванишевић, скоро сви чланови штаба Осме оперативне групе одговорни за убиства 13 мештана српске националности у селима Бљечева и Гниона, као и у заседама у Коњевић Пољу, Осмачама и Сандићима.
"Осим њих, у Меморијалном центру сахрањени су припадници муслиманских снага који су убили мештане села Опарци, Обади, Шпат, Ратковићи и Брежане, као и 47 српских цивила на Петровдан", рекао је Иванишевић, преноси Танјуг.

Он је навео да су у Поточарима покопани и команданти источнобосанских бригада такозване Армије БиХ, али и муслимански борци од којих су страдала српска села Јежестица, Подравање, Факовићи, Каменица, Лозница, Бјеловац и Сикирић.

Иванишевић је рекао да су у Меморијалном центру као цивилне жртве из Сребренице сахрањени и припадници муслиманских снага погинули широм БиХ.

"Годинама указујем на злоупотребу меморијала и сматрам да га треба изместити, односно одвојити цивилне жртве од злочинаца. Деценијама се бавим тиме и имам листе свих укопа", рекао је Иванишевић.

Он је указао да се читав тим људи које је окупио бавио прикупљањем доказа о измештању Бошњака са подручја Сребренице који су умрли или страдали пре јула 1995. године у Меморијални центар у Поточаре.

"Када су измештали тело једног раније преминулог и уписали га на списак укопаних у Поточарима заборавили су да уклоне споменик на коме пише да је погинуо 1992. године", рекао је Иванишевић.

Он је навео да је у најмању руку бесан због чињенице да је српском народу у Генералној скупштини УН наметнут жиг геноцидности, те истакао да треба искористити све људске и институционалне потенцијале, а пре свега необориве доказе да је страдање Бошњака у Сребреници у јулу 1995. године мит.

За разлику од Српског војничког спомен-гробља Нови Зејтинлик на Сокоцу које је место части и поноса, каже Иванишевић, Меморијални центар у Поточарима је место бешчашћа и манипулације које треба заувек раскринкати.

"Коме онда цвеће? Коме почаст, а коме жиг?", упитао је Иванишевић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/617126/Imaju-spomenike-u-Srebrenici-a-glasaju-na-izborima

Žrtve streljanja koje uredno glasaju na izborima, naravno posle svoje “sahrane”. Iliti “genocid” kao izvozni proizvod. Komentar nije potreban.
 
Није пресудно што ми знамо, него да са тим подацима затрпавамо све остале земље.
Пријатељске, да имају са чиме да нас бране... Непријатељске, само да покажемо да знамо за њихову муљачину и да будемо досадни док се не предомисле (и они су досадни према нама... ништа ново под сводом небеским).
 
Није пресудно што ми знамо, него да са тим подацима затрпавамо све остале земље.
Пријатељске, да имају са чиме да нас бране... Непријатељске, само да покажемо да знамо за њихову муљачину и да будемо досадни док се не предомисле (и они су досадни према нама... ништа ново под сводом небеским).
Svi znaju, i naša braća Muslimani znaju ... samo što samoobmanjuući uporno klikću ... đenosajd !
Svi znaju da tu nema blage veze sa đenosajdom ... SVE je lažirano ....
 
Након рата, приличан број мунџоса са тих простора, али и из целе Босне, су изразили жељу да буду покопани у "вечној гробници" или тако нешто.
Тадашњи закон им такву жељу није ускраћивао.
Убрзо, након пар година су се суочили са "инвазијом" таквих и сл. захтева.
Отприлике су тада и схватили да су се захтевали и да на тај начин само умањују значај заиста страдалих.
Прекинули су такву праксу, али је остао траг који сада може да се тумачи на више начина.
Наравно,
Срби су указали на не доследност и покушај предимензионирања, што заиста и јесте.
Ни сам Иванишевић не пориче то, већ указује на скарадност саме бројке.
 
Ja predlažem da u ćast žrtvama organizuju još jednu gej paradu u Sarajevu!!!

Možda i svi iz SA namažu dooope vazelinom ... al ipak ne mogu postići ni prostu većinu u UN :D
Aha, a neki se satrali lobirajući i jedva navukli 18 glasova :D
 

Back
Top